NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

​Η Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια συμμετείχε στο 4ο Διεθνές Συνέδριο «Ελαιόλαδο και Υγεία» του Πανεπιστημίου Yale

​Η Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια συμμετείχε στο 4ο Διεθνές Συνέδριο «Ελαιόλαδο και Υγεία» του Πανεπιστημίου Yale

Η εταιρία Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια ​έδωσε δυναμικό «παρών» στο διεθνούς κύρους Συνέδριο του Πανεπιστημίου Yale της Ιταλίας στις 15-18 Σεπτεμβρίου 2022. Το Συνέδριο φιλοξένησε ακαδημαϊκούς, οργανισμούς και εταιρίες από όλο τον κόσμο που ασχολούνται με την έρευνα και την εκπαίδευση σχετικά με την ελιά και τα προϊόντα της. Συνδιοργανωτές του συνεδρίου αποτέλεσαν το Πανεπιστήμιο Yale, το Πανεπιστήμιο Tor Vergata της Ρώμης καθώς και το Πανεπιστήμιο Aldo Moro του Μπάρι.

Η συμμετοχή της Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια στο Συνέδριο αποτέλεσε μια ευκαιρία για την αξιολόγηση των τρόπων ενίσχυσης της συνέργειας μεταξύ επιστήμης, τεχνολογίας και πολιτισμού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η θεματική του συνεδρίου στο οποίο έλαβε μέρος η εταιρία αφορούσε τα τρέχοντα ζητήματα που σχετίζονται με την παραγωγή αλλά και την διάθεση των προϊόντων ελαιολάδου.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Νίκη Γιαβρόγλου και η χημικός – R’n’D Manager, Αιμιλία Ρηγάκου, οι οποίες εκπροσώπησαν την εταιρία στο Συνέδριο, ενίσχυσαν τις γνώσεις τους επάνω στην ποιότητα του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου και στα οφέλη που αυτό έχει στην ανθρώπινη υγεία, ενώ ήρθαν σε επαφή και με ερευνητές από όλο τον κόσμο. Η Νίκη Γιαβρόγλου δήλωσε: «Οι νέες μελέτες πάνω στην ποιότητα δημοσιεύονται καθημερινά, καθώς και νέες τεχνολογίες διασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα στην πρώτη ύλη που προκύπτει κατά την καλλιέργεια, συγκομιδή και ελαιοποίηση. Πρέπει όλα τα νέα αυτά στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, να τα αξιοποιήσουμε και να τα εφαρμόσουμε στην Ελλάδα ώστε να μη μείνει ουραγός στις εξελίξεις, τις οποίες διαμορφώνουν οι ανταγωνίστριες ελαιοπαραγωγικές χώρες». Η Αιμιλία Ρηγάκου, με την σειρά της σχολίασε: «Δεν αντιμετωπίζουμε το ελαιόλαδο απλώς ως τρόφιμο, αλλά και ως μέσο για τη βελτίωση της υγείας μας».

Η Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια επιχειρεί να βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων του κλάδου του ελαιολάδου με στόχο να αποκτά και να ανταλλάσσει τεχνογνωσία, η οποία συμβαδίζει με παγκόσμια πρότυπα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr