NEWSFLASH...
Marketing & Sales | Digital Marketing
ανάγνωση

Αθ. Βούρδας: Πώς η DIGIADS είναι «σύμμαχος» των επιχειρήσεων σ’ ένα ψηφιακό κόσμο

Αθ. Βούρδας: Πώς η DIGIADS είναι «σύμμαχος» των επιχειρήσεων σ’ ένα ψηφιακό κόσμο

Οι επαγγελματικές υπηρεσίες Marketing, ιδιαίτερα σήμερα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο και ψηφιακό επιχειρηματικό κόσμο, είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητες. Κάθε πελάτης – ενδιαφερόμενος σίγουρα έχει τις δικές του ξεχωριστές ανάγκες να καλύψει και η συνεργασία με τον κατάλληλο επαγγελματία αποτελεί στοιχείο «κλειδί» για την ανάπτυξη και μεγέθυνση των εργασιών του. Συνομιλήσαμε με τον κ. Αθανάσιο Βούρδα, Digital Marketer και ιδρυτή της DIGIADS που εξειδικεύεται στον κλάδο.

Ο ίδιος περιέγραψε τα πρώτα βήματα της εταιρείας, μίλησε για τις υπηρεσίες και τα εργαλεία που προσφέρει στους πελάτες, δίνοντας έμφαση – μεταξύ άλλων – στις ανάγκες του τουριστικού προϊόντος.

Για την DIGIADS, στόχος είναι κάθε πελάτης – συνεργάτης να βρίσκεται στη πρώτη γραμμή των εξελίξεων, αναπτύσσοντας τις εργασίες του με τις πλέον σύγχρονες λύσεις ψηφιακής επικοινωνίας. Αναλυτικά:

Πείτε μας δυο λόγια για τα πρώτα επαγγελματικά σας βήματα και πως ξεκίνησε το «ταξίδι» της DIGIADS;

Η αγάπη μου για την τεχνολογία και τους υπολογιστές ξεκινάει από τα παιδικά μου χρόνια.

Το 2005 επιστρέφω από την Αγγλία, έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές μου στην Πληροφορική (Bsc Computer Science), και αναλαμβάνω τη διαχείριση του τμήματος πωλήσεων στην οικογενειακή επιχείρηση, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού.

Κάπως έτσι άρχισα να ανακαλύπτω τη μαγεία του Marketing και ξεκίνησα να μελετώ τα πάντα γύρω απ’ αυτό. Από μικρός ήμουν «ανήσυχο πνεύμα», πάντα με διάθεση για διαρκή πληροφόρηση και εμπεριστατωμένη γνώση.

Όλα τα παραπάνω συνδυάστηκαν με κάποιον τρόπο κι έτσι οι πρώτες μου απόπειρες, στο ψηφιακό Marketing, έγιναν στην οικογενειακή επιχείρηση με μεγάλη επιτυχία. Η περίοδος αυτή συνέπεσε με την εμφάνιση του Facebook αλλά και του Adwords, προπομπού του Google Ads, ξεκινώντας με τα περιβόητα κουπόνια των 50€.

Ακολουθώντας τον δρόμο του ψηφιακού Marketing, διαπίστωσα πως μέχρι τότε στην Κρήτη, ένα κατ’ εξοχήν τουριστικό νησί, δεν υπήρχε κανένα οργανωμένο γραφείο ψηφιακού Marketing, το οποίο αναλαμβάνει την ψηφιακή εικόνα και δραστηριοποίηση μιας τουριστικής επιχείρησης.

Έτσι γεννήθηκε η ιδέα της DIGIADS, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός γραφείου, το οποίο δύναται να παρέχει λύσεις Marketing 360° στις επιχειρήσεις του τουρισμού και όχι μόνο.

Ένα γραφείο που θα είναι σε θέση να παρέχει ολοκληρωμένες και με αποτελέσματα λύσεις, σε όλο το φάσμα της ψηφιακής – και όχι μόνο – εικόνας της επιχείρησης. Από την κατασκευή της ιστοσελίδας, την επικοινωνία με τους πελάτες, τη διαχείριση των κοινωνικών δικτύων, την ψηφιακή προώθηση, την εξεύρεση Β2Β συνεργατών και τη δημιουργία/παραγωγή κάθε είδους εικαστικού και Ο/Α υλικού, για κάθε χρήση.

Ποιες είναι οι βασικές υπηρεσίες που προσφέρετε και ποια θεωρείτε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που σας διακρίνουν;

Αναλαμβάνουμε τη μελέτη, την έρευνα αγοράς και του ανταγωνισμού για την επιχείρησή σας.

Σχεδιάζουμε σύγχρονες ιστοσελίδες, με έμφαση στην καλή εμπειρία χρήστη, και ταυτόχρονα εύχρηστες για τον επιχειρηματία – ιδιοκτήτη. Είμαστε δίπλα στον εκάστοτε ιδιοκτήτη, εκπαιδεύοντάς τον στην χρήση και υποστηρίζουμε οποιαδήποτε ανάγκη παρουσιαστεί.

Αναλαμβάνουμε τη διαχείριση των κοινωνικών δικτύων, με έμφαση στη δημιουργικότητα και την πρωτοτυπία, τόσο στην παραγωγή content όσο και στη δημιουργία εικαστικών. Χαράσσουμε τη στρατηγική σύμφωνα με τις ανάγκες της εκάστοτε επιχείρησης.

Υπάρχουν εξειδικευμένοι συνεργάτες για τη δημιουργία εικαστικών και γραφιστικών, καθώς και σύμβουλοι Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων.

Δίνουμε έτσι τη δυνατότητα σε κάθε επιχείρηση να «εκμεταλλευτεί» ολόκληρο το επικοινωνιακό φάσμα ενεργειών σε offline και online επίπεδο.

Με μεγάλη εμπειρία στον τομέα της διαφήμισης, είμαστε πιστοποιημένοι συνεργάτες της META, συμμετέχουμε στο πρόγραμμα Google Partners και οι σύμβουλοί μας είναι Google Certified.

Μεγάλο μας πλεονέκτημα είναι και η συνεργασία με έλληνες και ξένους publishers, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε είδους επιχείρηση, και δη τουριστική, να αναγνωριστεί και να εδραιωθεί ποικιλοτρόπως. Μην ξεχνάμε ότι η Κρήτη είναι ένα νησί που μπορεί να υποστηρίξει τον τουρισμό 12 μήνες τον χρόνο. Κι αυτό είναι ένα κομμάτι που έχει μείνει πίσω, ψηφιακά.

Εάν κάτι, επιπλέον, μας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό είναι η ευελιξία, η συνέπεια, η ταχύτητα, η προσαρμοστικότητα και η διαρκής υποστήριξη σε οποιαδήποτε ανάγκη.

Πράγματι, ο τομέας του τουρισμού παραμένει η «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας. Πως η DIGIADS μπορεί να βοηθήσει τους επαγγελματίες;

Όπως προανέφερα, υπάρχουν συνεργασίες με publishers του εξωτερικού, αλλά και του εσωτερικού, δίνοντας μας την ευκαιρία για μια επιπλέον δυναμική προώθηση. Κάτι που φέρνει την επιχείρηση σε άμεση επαφή με τους ενδιαφερόμενους πελάτες.

Επίσης, η συνεργασία με travel bloggers είναι κάτι που προτείνουμε στους συνεργαζόμενους επιχειρηματίες, μία ενέργεια που μπορούμε να υποστηρίξουμε πρακτικά κι έχουμε παρατηρήσει πως πηγαίνει πολύ καλά.

Γενικά, η τακτική που ακολουθούμε όταν μας προσεγγίζει κάποιος δυνητικός πελάτης – συνεργάτης είναι να του προτείνουμε λύσεις άμεσες, στοχευμένες στις ανάγκες του, λύσεις που θα τον υποστηρίξουν και θα αντιμετωπίσουν τα όποια, ενδεχόμενα προβλήματα αντιμετωπίζει. Πιστεύουμε στη μοναδικότητα της κάθε επιχείρησης και την υποστηρίζουμε κι αυτό δεν αφορά αποκλειστικά σ τις τουριστικές επιχειρήσεις. Επενδύουμε στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα κάθε επιχείρησης, εκεί επικεντρωνόμαστε και αυτά προβάλλουμε.

«Χτίζουμε» projects που ξεχωρίζουν, παραδίδουμε άμεσα και με συνέπεια όσα έχουν συμφωνηθεί και είμαστε πάντα δίπλα στον επιχειρηματία, στηρίζοντας τον στα πρώτα βήματα της ψηφιακής του ζωής.

Πολλοί επιχειρηματίες δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στην ψηφιακή πραγματικότητα. Είμαστε δίπλα τους ενεργά και τους στηρίζουμε, παρέχοντας λύσεις και πολλές ιδέες με έναν και μόνο στόχο. Την επιτυχία της επιχείρησής τους.

Είναι αλήθεια πως η Κρήτη αποτελεί μόνιμα ένα top προορισμό. Τι συνεργασίες έχετε αναπτύξει;

Στις τουριστικές επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργαζόμαστε συγκαταλέγονται καταλύματα, γραφεία διαχείρισης καταλυμάτων, τουριστικά – εκδρομικά γραφεία, καθώς και επιχειρήσεις οι οποίες δεν είναι αμιγώς τουριστικές, αλλά εποχικού χαρακτήρα, λ.χ. καταστήματα τα οποία λειτουργούν κατά την τουριστική περίοδο.

Να τονίσω ότι στο portfolio μας υπάρχουν και επιχειρήσεις και εκτός Κρήτης, αλλά και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και σε άλλους τομείς (e-shops, εταιρείες παραγωγής προϊόντων διατροφής, Οργανισμοί κ.ά.)

Πολύ σημαντική συνεργασία για εμάς είναι και η συνεργασία με το τμήμα τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνου και η συμμετοχή στην ομάδα εργασίας για την προώθηση του Δήμου. Η ομάδα αποτελείται από επαγγελματίες του τουρισμού και η DIGIADS συμμετέχει ως σύμβουλος στον τομέα του ψηφιακού Marketing.

Να αναφέρω, επίσης, πως ο σύνδεσμος ταξιδιωτικών γραφείων και τουριστικών πρακτορείων μάς επέλεξε, ως γραφείο, για τον ανασχεδιασμό της ιστοσελίδας αλλά και ως σύμβουλο επικοινωνίας των δράσεων που θα υλοποιηθούν το 2023.

DSC_2331-min.jpg?mtime=20221120175900#asset:384285


Υπάρχουν άλλοι μελλοντικοί στόχοι, πιθανότητες συνεργειών ή τομείς δραστηριοποίησης;

Στόχος μας είναι - αρχικά - να καθιερωθούμε σαν ένα γραφείο ψηφιακού Marketing, με βασικά χαρακτηριστικά τη συνέπεια, την αποτελεσματικότητα και την υψηλή αισθητική, προσδίδοντας προστιθέμενη αξία στη συνεργαζόμενη επιχείρηση.

Έχουμε ξεκινήσει, όπως προείπα τη συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνου, σε επίπεδο συμβουλευτικής αναφορικά με το ψηφιακό Marketing και όντας το μοναδικό συνεργαζόμενο γραφείο, επί του παρόντος, έχει μεγάλη αξία για την DIGIADS.

Πρόθεσή μας είναι να γνωριστούμε και με άλλους παράγοντες της αγοράς, με συλλόγους επαγγελματιών του τουρισμού τόσο στο Ρέθυμνο όσο και στην υπόλοιπη Κρήτη, καθώς επίσης και με τον εμπορικό σύλλογο Ρεθύμνου.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως το μέλλον του τουρισμού είναι και ψηφιακό και χρειάζεται να στηριχθεί σε συνέργειες. Συνέργειες μεταξύ συλλόγων, συνέργειες μεταξύ κοινών εμπορικών επιχειρήσεων, αλλά και μεταξύ συλλόγων και φορέων.

Κι εμείς, ως γραφείο, στοχεύουμε να γίνουμε κομμάτι αυτού του συνόλου και να καθοδηγήσουμε τις επιχειρήσεις προς το ψηφιακό μέλλον.

Ένα σχόλιο, τέλος, για το όραμα της DIGIADS

Το motto μας είναι Be DIGIADS, Be Online και αντικατοπτρίζει το όραμά μας. Να συμβάλλουμε στην εδραίωση των επιχειρήσεων, με τις οποίες συνεργαζόμαστε, στον ψηφιακό κόσμο. Να είναι δυναμικά στην πρώτη γραμμή, να διέπονται από εξωστρέφεια με σεβασμό στα brand guidelines τους και να αναπτύσσονται διαρκώς.

Επιθυμία είναι να ορίσουμε το Marketing ως βασικό σύμμαχο και οδηγό επιτυχίας των επιχειρήσεων. Πάντα με έμπνευση, διάθεση και αστείρευτη δημιουργικότητα βρισκόμαστε στο πλευρό των επιχειρήσεων, συνεισφέροντας στην ανάπτυξη κι εδραίωσή τους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr