NEWSFLASH...
Marketing & Sales | Digital Marketing
ανάγνωση

Δημήτρης Βουδρισλής: Η 3ds είναι ένα 360 agency που εξελίσσεται διαρκώς

Δημήτρης Βουδρισλής: Η 3ds είναι ένα 360 agency που εξελίσσεται διαρκώς

Τουλάχιστον πρωτοποριακό θα χαρακτήριζε κανείς, 15 χρόνια νωρίτερα, την ιδέα πως μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης θα μπορούσαμε να έχουμε λύσεις που βοηθούν σήμερα στη δημιουργία υπηρεσιών γύρω από το ecommerce και το marketing. Για τους ανθρώπους της 3ds ίσως όχι, μιας και διαχρονικά έχουν ως στόχο τη συνεχή εξέλιξη και τη προσαρμογή σε κάθε νέα συνθήκη και πρόκληση. Σήμερα η 3ds αποτελεί ένα ολοκληρωμένο 360 agency που προσφέρει υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε ένα ευρύ φάσμα (development, marketing, SEO, design, consulting).​

Για την πορεία, τη στρατηγική και τα σχέδια της εταιρείας μας μίλησε ο CEO της 3ds, κ. Δημήτρης Βουδρισλής.

Ο ίδιος περιέγραψε τα πρώτα βήματα της εταιρείας το μακρινό 2007, επεσήμανε τις καινοτόμες υπηρεσίες που προσφέρει σήμερα, ενώ έθεσε επί τάπητος τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αγορά.

Αναλυτικά:

Μιλήστε μας για τα πρώτα βήματα της εταιρείας;

Η 3ds έκανε τα πρώτα της βήματα πολλά χρόνια πριν, το μακρινό 2007.

Τότε τα πράγματα ήταν σαφώς διαφορετικά: εκείνη την εποχή το internet ως μέσο ήταν στο ξεκίνημα του, το ηλεκτρονικό εμπόριο μόλις ξεκινούσε να εμφανίζεται στην Ελληνική αγορά και οι επιχειρήσεις προσπαθούσαν ακόμα να κατανοήσουν τις ευκαιρίες που υπήρχαν – και αν υπήρχαν.

Επίσης ήταν και η εποχή όπου τα smartphones ξεκινούσαν να μπαίνουν στην ζωή μας.

Αυτές τις ευκαιρίες εντοπίσαμε νωρίς και μαζί με τους Νίκο Νασιώκα και Κώστα Γρηγοριάδη ιδρύσαμε την 3ds. Ξεκινήσαμε δημιουργώντας websites, multimedia εφαρμογές και παρουσιάσεις για εμπορικές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία κ.α.

Η ίδια η αγορά και οι ανάγκες της μας «ώθησαν» να εξελιχθούμε, προσφέροντας ένα σύνολο υπηρεσιών e-business όπως επίσης και mobile apps.

Τι υπηρεσίες παρέχετε και ποιο θεωρείτε ότι είναι το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα;

Η 3ds αποτελεί ένα πραγματικά 360 agency, προσφέροντας υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε ένα ευρύ φάσμα.

Διαθέτοντας εξειδικευμένα τμήματα και συνεργάτες, είμαστε σε θέση να ασχολούμαστε με όλες τις πτυχές ενός project, από τη σύλληψη ακόμα της ιδέας μέχρι την τελική της μορφή: e-business consulting, design, development, support, digital marketing και SEO συνεργάζονται κάθε μέρα για να προσφέρουν όχι μόνο sites και eshops, αλλά ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες μας.

Παράλληλα, μέσω του looksomething.com δημιουργούμε mobile apps για ραδιοφωνικούς σταθμούς με πελάτες σε όλο τον κόσμο – Ευρώπη, Ασία, Αμερική – αποσπώντας ταυτόχρονα πλήθος βραβείων.

Αν κάτι μας χαρακτηρίζει και μας διαφοροποιεί, είναι οι εξειδικευμένες λύσεις, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι customized για να ταιριάξουν στις ανάγκες του κάθε πελάτη.

Κάθε μας έργο ξεκινά από εκτενή έρευνα (κλάδου, ανταγωνισμού, ευκαιριών κ.α.), μιλάμε για διασυνδέσεις, αυτοματισμούς και ό,τι τελευταίο έχει να επιδείξει ο κλάδος, για να καταλήξουμε τελικά σε στρατηγικό, δημιουργικό και εμπορικό πλάνο – είμαστε στο πλευρό κάθε επιχειρηματία για να τον φέρουμε στην κορυφή, παρέχοντας μια μόνιμη συνεργασία ώστε να αναπτυχθεί στο online περιβάλλον.

Υπάρχουν σήμερα προβλήματα στον κλάδο, όπως και προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά;

Το ηλεκτρονικό επιχειρείν γνώρισε τεράστια άνθιση τα τελευταία χρόνια, στο οποίο συνέβαλε και ο Covid.

Η ανάγκη αυτή για μετάβαση των επιχειρήσεων στην ψηφιακή εποχή μας έφερε αντιμέτωπους με το εξής θέμα: χρειαζόμαστε ολοένα και περισσότερα στελέχη με εξειδίκευση, κάτι αρκετά δύσκολο πλέον λόγω της ζήτησης τόσο της εγχώριας όσο και από το εξωτερικό.

Τέλος, οι πολύ συχνές αλλαγές των καταστάσεων όπως τώρα της ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού μας φέρνουν αντιμέτωπους με μια νέα πραγματικότητα διαχείρισης και προσαρμογής.

Η ιστορία μας αυτά τα 15+ χρόνια που δραστηριοποιούμαστε στον χώρο, ένα πράγμα μας έχει αποδείξει: όποια επιχείρηση είναι διατεθειμένη να εξελιχθεί και να προσαρμοστεί, βγαίνει κερδισμένη.

digital-agency-3ds.jpg?mtime=20221129121256#asset:385953


Μιλήστε μας για κάποια milestones της εταιρείας, συνεργασίες και γενικότερα τι φαίνεται πως επιθυμούν οι πελάτες;

Οι πελάτες κατά κύριο λόγο θέλουν έναν πραγματικό συνεργάτη – έναν άνθρωπο με εμπειρία, να πιάσει τον παλμό τους, τα θέλω τους και τις ανάγκες τους, ακόμα κι όταν οι ίδιοι δεν τα έχουν καλά-καλά κατανοήσει.

Και αυτό ακριβώς κάνουμε στη 3ds.

Παράλληλα, ο τρόπος που ως εταιρεία εξελισσόμαστε και μεγαλώνουμε την ομάδα μας είναι μέσα από την εξειδίκευση – κάθε καινούριο τμήμα είναι για εμάς ένα milestone και έχουμε δημιουργήσει πολλά: SEO, performance, design, app development κ.α.

Πιο πρόσφατο milestone είναι και η υιοθέτηση τεχνολογιών ΑΙ, κάτι που δοκιμάζουμε στο ecommerce αλλά και στο marketing με στόχο να δώσουμε νέες λύσεις στους πελάτες μας. Ποιος να μας το έλεγε αυτό όταν ξεκινούσαμε το 2007;

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και ο ριζικός επανασχεδιασμός της λύσης των mobile apps για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που ανέφερα. Υιοθετούμε πλέον νέες τεχνολογίες με βάση τις ανάγκες που προκύπτουν σήμερα (voice control μέσω Alexa και Google Assistant, car play κ.α.)

Τέλος, δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω ως milestone τη δημιουργία των νέων γραφείων μας στη Θεσσαλονίκη.

Σύντομα το σύνολο των εργαζομένων μας θα μεταφερθεί στα νέα υπερσύγχρονα γραφεία μας, που σχεδιάσαμε με πολύ μεράκι ώστε να πληρούν κορυφαία standards για άψογη συνεργασία μεταξύ όλων των τμημάτων, ενώ διατηρούμε και το υβριδικό μοντέλο εργασίας για όσους το προτιμούν.

digital-marketing-agency-thessaloniki-3ds.jpg?mtime=20221129121335#asset:385954


Ποιοι είναι οι στόχοι της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια;

Στόχος μας ήταν και θα είναι πάντα η συνεχής βελτίωση σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μας (development, marketing, SEO, design, consulting).

Θέλουμε να συνεχίσουμε να παρέχουμε λύσεις που δίνουν αξία στους πελάτες που επιλέγουμε και μας επιλέγουν, τόσο πάνω στο ηλεκτρονικό εμπόριο όσο και σε οποιαδήποτε άλλη μορφή επιχείρησης.

Ειδικά η ανάπτυξη νέων προϊόντων είναι στα άμεσα πλάνα μας, μετά και το λανσάρισμα της νέας λύσης των radio mobile apps που σχεδιάζουμε.

Αν και το να θέσεις ξεκάθαρους στόχους σε ένα τόσο γρήγορα μεταβαλλόμενο περιβάλλον είναι εξαιρετικά δύσκολο, ένα πράγμα θα ήθελα να παραμείνει βασικός άξονας πάνω στον οποίο κινούμαστε: η εξέλιξη.

digital-agency-thessaloniki-3ds_221129_150329.jpg?mtime=20221129150329#asset:386013



... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr