NEWSFLASH...
Κοινωνική Επιχειρηματικότητα
ανάγνωση

Μικρά επιχειρηματικά δάνεια σταθερού επιτοκίου κόντρα σε περιβάλλον διαδοχικών αυξήσεων επιτοκίων της ΕΚΤ

Μικρά επιχειρηματικά δάνεια σταθερού επιτοκίου κόντρα σε περιβάλλον διαδοχικών αυξήσεων επιτοκίων της ΕΚΤ

Την Τετάρτη 21/12/2022 τέθηκαν σε ισχύ τα νέα επιτόκια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αυξημένα κατά 50 μονάδες βάσης (0,50%) σε σχέση με ότι ίσχυε μέχρι εκείνη την στιγμή. Και αυτό είναι μόνο η αρχή, καθώς οι οικονομικοί κύκλοι αναφέρουν περαιτέρω αύξηση του επιτοκίου δανεισμού. Μέσα σε αυτό το έντονο αρνητικό κλίμα για τις μικρές επιχειρήσεις, η ΑFI διατηρεί το επιτόκιο δανεισμού στα επίπεδα του 7,6% (τελικό) προσφέροντας την ευκαιρία σε επιχειρήσεις και δυνητικούς επιχειρηματίες να χρηματοδοτήσουν με ευνοϊκούς όρους το εγχείρημα τους.

Η απόφαση της ΕΚΤ να προχωρήσει σε αύξηση των βασικών επιτοκίων, τα οποία ήταν μηδενικά ή ακόμα και αρνητικά για τις καταθέσεις, για 8 και πλέον χρόνια, έρχεται σαν απάντηση στον αυξημένο πληθωρισμό που βιώνει η ευρωζώνη 10,1% σε ετησιοποιημένη βάση τον Νοέμβριο του 2022 (αντίστοιχα ο πληθωρισμός στην Ελλάδα σε ετησιοποιημένη βάση για το 2022 τον Νοέμβριο του ίδιου έτους ήταν στο 8,5%) και εναρμονίζεται με τις αυξήσεις επιτοκίων στις οποίες προβαίνουν στην πλειονότητά τους και άλλες κεντρικές τράπεζες ανα τον κόσμο (FED, COB, BoC, κ.α).

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η αύξηση του κόστους εξυπηρέτησης υφιστάμενων δανείων κυμαινόμενων επιτοκίων τόσο για τους ιδιώτες όσο και για τις επιχειρήσεις αλλά και αύξηση των επιτοκίων της καινούριας παραγωγής δανείων σταθερού επιτοκίου. Ο συνδυασμός αυξημένου κόστους διαβίωσης (πληθωρισμός), ενέργειας και κόστους εξυπηρέτησης δανείων ασκεί μεγάλη πίεση στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς αλλά και στην λειτουργία των επιχειρήσεων κάτι που όπως διαφαίνεται θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες και όσο ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός.

Η AFI από την στιγμή της ίδρυσης της το 2014 υποστηρίζει την πολύ μικρή και μικρή επιχειρηματικότητα προσφέροντας πρόσβαση σε μικρά επιχειρηματικά δάνεια σταθερού επιτοκίου τόσο σε υφιστάμενες όσο και σε νεοφυείς επιχειρήσεις ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει τους/τις επιχειρηματίες μέσω των υπηρεσιών επιχειρηματικής ανάπτυξης που προσφέρει σε καθαρά αφιλοκερδή βάση μέσω και του δικτύου εθελοντών-μεντόρων το οποίο έχει αναπτύξει.

Η σταθερότητα στον προγραμματισμό και την λειτουργία των επιχειρήσεων είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες που κρίνουν την πορεία αυτών και η AFI πιστή στο όραμα της για την δημιουργία βιώσιμων επιχειρήσεων συνεχίζει να προσφέρει πρόσβαση σε χρηματοδότηση σταθερού επιτοκίου, προστατεύοντας τους επιχειρηματίες εν μέσω καιρού διαδοχικών αυξήσεων των επιτοκίων. Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που η AFI στηρίζει, μπορούν να πορευτούν με περισσότερη σιγουριά ενώ η αύξηση των επιτοκίων δεν έχει αρνητικό αντίκτυπο στον οικογενειακό προγραμματισμό των επιχειρηματιών καθώς είναι προστατευμένοι από το σταθερό επιτόκιο που έχει εξασφαλίσει για αυτούς η AFI.

Ο συνδυασμός σταθερών επιτοκίων και υπηρεσιών επιχειρηματικής ανάπτυξης και υποστήριξης που παρέχει η AFI στους ωφελούμενους της, είτε μέσω σεμιναρίων/webinars είτε μέσω συμβουλευτικής 1/1, δημιουργεί ένα πλέγμα προστασίας για αυτούς εν μέσω αβεβαιότητας. Τα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας κοινωνικού αποτυπώματος και ικανοποίησης ωφελούμενων της AFI αποδεικνύουν τα παραπάνω καθώς το 94,5% αυτών δηλώνουν ικανοποιημένοι, το 98% των επιχειρήσεων που έχουν υποστηριχτεί από την AFI παραμένουν ενεργές ενώ το 100% των ωφελούμενων της AFI έχουν υποστηριχθεί με υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Η AFI είναι πλέον σε θέση να εξυπηρετήσει υφιστάμενες ή και νεοφυείς επιχειρήσεις απ' όλη την Ελλάδα καθώς έχει προχωρήσει σε ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της όπου γρήγορα και εύκολα με την χρήση του υπολογιστή σας ή και του κινητού σας μπορείτε να αιτηθείτε μέσω του site www.afi.org.gr/el/apply για να ενημερωθείτε από έναν/μία εκπρόσωπό της, εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνήσετε στα γραφεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης στα 210 8256341/23 και 2310 567424/25.

AFI είναι μία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με ιδρυτικούς εταίρους την ActionAid Hellas και την γαλλική οργάνωση ADIE, που παρέχει μικρά δάνεια έως 12.500 ευρώ σε άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κατηγορίες πολιτών, σε μακροχρόνια ανέργους και μικροεπιχειρηματίες χωρίς πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό. Παράλληλα, βοηθάει και σταθεροποιεί τις νεοσύστατες ή και υφιστάμενες επιχειρήσεις, παρέχοντας δωρεάν εκπαίδευση και συμβουλευτική υποστήριξη, τόσο πριν όσο και μετά τη χρηματοδότηση επιδιώκοντας να προσφέρει στους Έλληνες επιχειρηματίες τα απαραίτητα εφόδια που θα τους βοηθήσουν να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε βιώσιμες επιχειρήσεις και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr