NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Smart Homes: «Ξεφούσκωσε» η αγορά, προβληματίζουν οι οικονομικές συνθήκες

Smart Homes: «Ξεφούσκωσε» η αγορά, προβληματίζουν οι οικονομικές συνθήκες

Αν και τα τεχνολογικά επιτεύγματα χρόνο με τον χρόνο πληθαίνουν και τα προϊόντα που προσφέρονται για «έξυπνα σπίτια» είναι όλο και πιο χρήσιμα και χρηστικά η αγορά κινήθηκε νωχελικά το 2022: Οι πωλήσεις «έξυπνων συσκευών» για οικιακή χρήση μειώθηκαν ελαφρώς, ενώ και για το 2023 αναμένεται μια ήπια ανάπτυξη.

Αυτό σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) υπογραμμίζοντας πως οι πληθωριστικές πιέσεις και η γενικότερη οικονομική αστάθεια πιέζουν τις πωλήσεις

Σύμφωνα με το Worldwide Quarterly Smart Home Device Tracker της International Data Corporation (IDC), πωλήσεις οικιακών συσκευών smart home υπολογίζεται ότι μειώθηκαν τη χρονιά που πέρασε κατά 2,6% και διαμορφώθηκαν στα επίπεδα των 874 εκατ. μονάδων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς «αγκάθι» που επηρεάζει τις παραγγελίες (αποστολές smart συσκευών για το σπίτι) είναι και τα προβλήματα που εντοπίζονται ακόμη σε επίπεδο εφοδιαστικής αλυσίδας.

Οι συνεχιζόμενες διακοπές ήταν ένα φαινόμενο που εντάθηκε μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και σε πολλές περιπτώσεις δεν έχει εξομαλυνθεί. Smart τηλεοράσεις, συσκευές ροής ή συσκευές ψυχαγωγίας video ήταν κάποιες από τις κατηγορίες με τη μεγαλύτερη πτώση.


Χαμηλές προσδοκίες το 2023 - αντέχει η Κίνα

Σε παρόμοιο μοτίβο είναι οι εκτιμήσεις για την νέα χρονιά, με μικρή ανάπτυξη - τουλάχιστον - 4,6%.

Σύμφωνα με την ανάλυση της IDC, το μεγαλύτερο μέρος αυτής της ανάπτυξης θα προέρχεται από τις αναδυόμενες αγορές, καθώς και από την Κίνα.

«Πλέον η ανάπτυξη της συγκεκριμένης προϊοντικής κατηγορίας θα στηρίζεται, κυρίως, σε αναδυόμενες αγορές και σε μέρη, όπως η Ευρώπη, όπου η γλώσσα και η έλλειψη υπηρεσιών ήταν εμπόδιο στην υιοθέτηση στο παρελθόν», αναφέρουν οι αναλυτές της IDC.

Κατά τις εκτιμήσεις των αναλυτών, μέχρι η οικονομία να δείξει σημάδια βελτίωσης δεν θα πρέπει να αναμένεται υψηλή ζήτηση σε «έξυπνα» προϊόντα για το σπίτι (τηλεοράσεις, ηχεία κλπ), που ούτως ή αλλιώς κυμάνθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα με την έναρξη της πανδημίας.




... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr