NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Ακίνητα για ενοικίαση στην Αθήνα: Απόδοση επένδυσης στα 21 χρόνια

Ακίνητα για ενοικίαση στην Αθήνα: Απόδοση επένδυσης στα 21 χρόνια
17_01_2023
epixeiro icon Food for Thought

​Τι διαφορά έχει στην απόδοση μια επένδυση στα ισπανικά θέρετρα σε σχέση με την Αθήνα και πως άλλαξε άρδην η εικόνα της αγοράς στο Ηράκλειο Κρήτης σε σημείο που να συγκρίνεται με τη Μασσαλία;

Σύμφωνα με στοιχεία της ευρωπαϊκής χρηματομεσιτικής εταιρεία ProfitLevel η πόλη της Βαλένθια προσφέρει την ταχύτερη απόδοση σε έναν επενδυτή.

Πίσω της βρίσκονται μεγάλες πόλεις άλλων χωρών της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης, με τη μεγαλύτερη επιστρεπτέα επένδυση να προσφέρεται στη Βιέννη στα 39 χρόνια.

Τα στοιχεία από το Ηράκλειο έδειξαν τη μεγαλύτερη αύξηση των αποδόσεων μέσα σε έναν χρόνο, λόγω της δραματικής ανόδου των τιμών των διαμερισμάτων στην πρωτεύουσα της Κρήτης.

Η ευρωπαϊκή χρηματομεσιτική εταιρεία ProfitLevel συγκρίνει τις τιμές της αγοράς και τα ενοίκια σε 17 ελκυστικές μητροπόλεις στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των παραθαλάσσιων θέρετρων, στο πρόγραμμα σύγκρισης απόδοσης επενδύσεων διαμερισμάτων (Apartment Return On Investment Comparator).

Αξίζει να σημειωθεί πως η ανάλυση αφορά ακίνητα που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης που διαθέτουν ένα υπνοδωμάτιο. Οι τιμές των καταγεγραμμένων διαμερισμάτων είναι ανά τετραγωνικό μέτρο στο κέντρο της πόλης. Σημειώνεται πως η απόδοση είναι μόνο υπόδειγμα και υπολογίζεται ως η αναλογία της αγοραίας τιμής του διαμερίσματος και της αγοραίας τιμής ενοικίου.

Πανδημία - Ένα στοιχείο που άλλαξε το σκηνικό


Όπως εξηγεί αναλύτρια της ProfitLevel καταλυτικό ρόλο στην εικόνα που διαμορφώνεται στον τομέα ακινήτων είχε η πανδημία.

«Οι τιμές των διαμερισμάτων, άρα και τα ενοίκια, έχουν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία. Πριν από έναν χρόνο, εντοπίσαμε σημαντική αύξηση της ζήτησης για επενδυτικά διαμερίσματα. Και παρόλο που οι τιμές των διαμερισμάτων στην Ευρώπη αυξήθηκαν, αν και ελαφρώς, στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, τα ενοίκια της αγοράς αυξήθηκαν ταχύτερα κατά τη διάρκεια του περασμένου χρόνου», εξήγησε η Lucia Žárská, αναλύτρια στην ProfitLevel, προσθέτοντας: «Η ταχεία αύξηση των τιμών των διαμερισμάτων συνεχίστηκε μεταξύ των προορισμών που παρακολουθήσαμε, κυρίως στην Κρήτη και επίσης στη Μασσαλία της Γαλλίας».


akinita_enoikio.PNG?mtime=20230117184422#asset:393172











... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr