NEWSFLASH...
Εκ του Ασφαλούς
ανάγνωση

Τεχνητή νοημοσύνη, το φονικότερο όπλο κατά επιχειρήσεων και κυβερνήσεων

Τεχνητή νοημοσύνη, το φονικότερο όπλο κατά επιχειρήσεων και κυβερνήσεων

Θύματα φονικών χτυπημάτων έπεσαν το 2022 κορυφαίες επιχειρήσεις από το λιανικό εμπόριο, τις τράπεζες, το ηλεκτρονικό εμπόριο, τις υπηρεσίες B2B.

Παγκόσμιες επωνυμίες όπως η REVOLUT, η SHEIN, το Twitter, η βρετανική τράπεζα TSB, υπέκυψαν στο μέτωπο στους χάκερς. Από τα μαζικά χτυπήματα δεν έλειψαν και οι κυβερνήσεις οι οποίες υπό την απειλή ολοκληρωτικών μαζικών χτυπημάτων υπέκυψαν σε εκβιασμούς των χάκερς. Ένα από τα φονικότερα όπλα στα χέρια των χάκερς μπορεί να είναι η τεχνητή νοημοσύνη αναφέρει η Tokio Marine με τις κορυφαίες εταιρείες πληροφορικής να εγκυμονούν συστημικούς κινδύνους για όλη την υφήλιο και τους τομείς της οικονομίας.

Οι θέσεις και οι στόχοι

Ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος όπλισε γερά τα χέρια των χάκερς οι οποίοι εκτόξευσαν μαζικά πυρά για να καταστρέψουν εχθρικούς στόχους. Τα μαζικά χτυπήματα προς τις κυβερνήσεις από χάκερς βρέθηκαν στην πρώτη θέση της λίστας των δέκα κορυφαίων περιστατικών στον κυβερνοχώρο το 2022 σύμφωνα με την Tokio Marine HCC International (TMHCCI), με τα θύματα να μένουν σε θέσεις θεατών, μη μπορώντας να επαναφέρουν τις επιχειρησιακές τους λειτουργίες αν δεν ικανοποιήσουν τα αιτήματα των εκβιαστών. Τα σημεία στόχοι των χάκερς αναφέρει η Tokio Marine δέχονταν χτυπήματα μέχρι τελικής πτώσεως.

Σκοτεινά χτυπήματα προς όλα τα κράτη

Τα πυρά των χάκερς δεν κατευθύνονταν μόνο προς στόχους ουκρανικούς ή ρώσικους αλλά και προς άλλες χώρες. Περίπου 30 κυβερνητικά ιδρύματα της Κόστα Ρίκα δέχτηκαν επίθεση το 2022. Χτυπήθηκαν οι φορολογικοί μηχανισμοί και τέθηκαν εκτός λειτουργίας σύστήματα που κόστιζαν 30 εκατομμύρια δολάρια για κάθε ημέρα που σύστημα παρέμενε εκτός λειτουργίας. Οι Ρώσοι χάκερς που ανέλαβαν την ευθύνη των χτυπημάτων ζήτησαν λύτρα 10 εκατομμύρια δολάρια για να επαναφέρουν σε λειτουργία τα συστήματα.

Συστημικός κίνδυνος οι μεγάλοι πάροχοι πληροφορικής

Κορυφαίες επιχειρήσεις βρίσκονται στους στόχους των χάκερς. Μεγάλες επιχειρήσεις όπως η Revolut, η μάρκα ρούχων SHEIN, το Twitter και η βρετανική τράπεζα TSB, οι οποίες έγιναν «μάρτυρες» τεράστιων ζημιών και κόστους ώστε να αποκαταστήσουν την φήμη τους μετά από κυβερνοχτυπήματα το 2022.

Τεράστια ανησυχία, σύμφωνα με την Tokio Marine, διαφαίνεται σχετικά με την ευπάθεια συστημάτων κορυφαίων παρόχων πληροφορικής στον κόσμο, οι οποίοι τείνουν να εγκυμονούν συστημικούς κινδύνους, καθώς η παραβίαση τους θα οδηγήσει σε ζημιές ανυπολόγιστης αξίας σε μία σειρά από επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Ο χειρισμός των αλγορίθμων από τους χάκερς μπορεί να αυτοματοποιήσει τις επιθέσεις

Μαζικό ανεξέλεγκτο όπλο στα χέρια των χάκερς μπορεί να γίνει και η τεχνητή νοημοσύνη. Οι χάκερς θα μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στα συστήματα που εκπαιδεύουν και λειτουργούν την ΑΙ, επιτρέποντας τους να χειριστούν αλγόριθμους. Οι χάκερς επίσης θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη για να αυτοματοποιήσουν τις επιθέσεις τους στον κυβερνοχώρο, καθιστώντας την άμυνα πολύ δυσκολότερη.

Η Tokio Marine αναφέρει ότι η ανάπτυξη και χρήση της τεχνητής νοημοσύνης είναι μία τεράστια απειλή, ένα εξελιγμένο όπλο που θα βρεθεί στα χέρια των κυβερνοεγκληματιών. Οι χάκερς θα μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στα συστήματα που εκπαιδεύουν και λειτουργούν την ΑΙ, επιτρέποντάς τους να χειριστούν αλγόριθμους.

technology_artificial_intelligence.jpg?mtime=20230220163248#asset:399608


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr