NEWSFLASH...
TourismLab
ανάγνωση

Αρτοποιεία για τα οποία θα ταξιδεύαμε

Αρτοποιεία για τα οποία θα ταξιδεύαμε

H λαχτάρα για το ψωμί, τα αρτοποιήματα και τα γλυκά δεν έχει σύνορα. Το αντίθετο. Μας κάνει να θέλουμε να ταξιδεύουμε, κυριολεκτικά και γευστικά.

Παρακάτω δημιουργήσαμε μια λίστα με “πινέζες” σε διάφορα μέρη του κόσμου. Προορισμούς με την μυρωδιά φρεσκοψημένου ψωμιού και σφολιάτας. Bakeries που μετρούν ακόμα και εκατοντάδες χρόνια ζωής αλλά και νεότερα που δημιουργούν τάσεις.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, τα απολαμβάνουμε έστω και από μακριά, επιλέγουμε τα αγαπημένα μας και τα βάζουμε στο πλάνο του επόμενου ταξιδιού μας.

Antica Pasticceria Carraturo, Νάπολη

Πρωτοάνοιξε μόλις το 1837 και για πολλά χρόνια παρέμεινε ένας άκρως δημοφιλής προορισμός σε μια πραγματική ιταλική Μέκκα, τη Νάπολη.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι όμως ότι με τον καιρό μετατράπηκε σε κάτι πολύ ουσιαστικότερο, σε ένα πραγματικό στέκι που προτιμούν οι locals.

Arome Bakery, Λονδίνο

Οι γαλλικές τεχνικές που παντρεύονται με γεύσεις της Άπω Ανατολής είναι δύσκολο να μην δημιουργήσουν ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

Όταν βρεθείτε στο Λονδίνο ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα Pistachio Chocolate Escargot, ένα τραγανό ψωμί πασπαλισμένο με ξηρούς καρπούς και γέμιση σοκολάτας.

Breads Bakery, Nέα Υόρκη

Rockefeller Center, Lincoln Center, Union Square, Upper West Side, Bryant Park και Upper East Sid είναι τα σημεία που οι Νεοϋορκέζοι σχηματίζουν ουρές για να προμηθευτούν τη φημισμένη γαλλική μπαγκέτα του.

Confiserie Sprungli, Ζυρίχη

Το Confiserie Sprungli δεν θέλει και πολλές συστάσεις αφού φτιάχνει τη μέρα στους κατοίκους και τους περαστικούς της πόλης της Ζυρίχης για πάνω από 180 χρόνια. Έαν φτάσετε ως εκεί μη φύγετε χωρίς ένα κουτί με τα θρυλικά Luxemburgerli.

Fabrique, Στοκχόλμη

Το Fabrique στην όμορφη σουηδική πόλη της Στοκχόλμης φτιάχνει ψωμί με αγνές πρώτες ύλες που ψήνεται σε ξυλόφουρνο και πολλοί το προτιμούν για καφέ και κέικ, μια αγαπημένη σουηδική παράδοση.

Pasticceria Marchesi, Μιλάνο

Η Pasticceria Marchesi στο Μιλάνο πρόκειται για ένα ιστορικό κατάστημα που πλέον είναι παγκοσμίως γνωστό. Γνωστό για την σοκολάτα, τα γλυκά και φυσικά το Panettone του.

Noglu, Παρίσι

Το παραδοσιακό ψωμί της Προβηγκίας, το pain au chocolat, τα vegan μπισκότα με σοκολάτα και φιστίκι…

Το “Noglu” σημαίνει Νο Gluten και χτίζει μια φιλοσοφία.

Pastel de Nata, Λισαβόνα

Το Pastel de Nata ανήκει στα πιο πολυσυζητημένα σημεία της πόλης. Επίσης το όνομα του φούρνου είναι το ίδιο με εκείνο μιας τάρτας με κανέλα και ζάχαρη άχνη, της πιο διάσημης δηλαδή λιχουδιάς του που ταιριάζει εξαιρετικά με τον καφέ.

Gail’s Bakery, Λονδίνο

Το αρτοποιείο αυτό αφιερώνει χρόνο στο να φτιάξει τόσο το ψωμί όσο και τα γλυκά και τα κέικ του, επιμένει στα ποιοτικά υλικά και αυτό φαίνεται.

Modern Baker, Οξφόρδη

Η υγιεινή διατροφή έχει γίνει η σημαία αυτού του μικρού αρτοποιείου και café στην Οξφόρδη όπου oι θαμώνες απολαμβάνουν brunch με πιάτα που έχουν σαν βάση το βραβευμένο ψωμί της ιδιοκτήτριας του, Melissa Sharp.

L’ Appartment 4F, Nέα Υόρκη

Αυτή η γαλλική boulangerie – café άνοιξε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Και το κομψό μαγαζί έγινε γρήγορα αγαπημένο στέκι για τους λάτρεις του χειροποίητου, αφράτου γαλλικού κρουασάν και της φρεσκοψημένης μπαγκέτας.

Demel, Βιέννη

Ξεκίνησε την λειτουργία του το 1786, γεγονός που το καθιστά ένα από τα παλαιότερα αρτοποιεία σε όλη την Ευρώπη. Η έννοια του χειροποιήτου είναι αντιληπτή σε κάθε άκρως απολαυστική του λεπτομέρεια.

Conditori La Glace, Κοπενγχάγη

Πρόκειται για μια πόλη που πολλοί επισκέπτονται για σοβαρούς… γαστρονομικούς λόγους. Ωστόσο εδώ μιλάμε για ένα από τα παλαιότερα γαστρονομικά στέκια της πόλης αφού λειτουργεί από το 1870.

Το θρυλικό του walnut cake λέγεται Valnoddekage και σίγουρα δεν θα πρέπει να το χάσετε αν βρεθείτε στην πόλη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr