NEWSFLASH...
Εκ του Ασφαλούς
ανάγνωση

Περισκόπιο της Ασφαλιστικής Αγοράς: Μεγάλες ανατροπές με ονόματα και καταστάσεις

Περισκόπιο της Ασφαλιστικής Αγοράς: Μεγάλες ανατροπές με ονόματα και καταστάσεις

«Η τιμή είναι αυτό που πληρώνεις, αξία είναι αυτό που παίρνεις» είπε από τη μία πλευρά του Ατλαντικού ο γνωστός στην ασφαλιστική αγορά από την Berkshire Hathaway, Warren Buffett. Από την πλευρά της Ευρώπης είπε το ίδιο με άλλα λόγια ο Ισπανός συγγραφέας Antonio Machado πως «μόνο οι ανόητοι πιστεύουν ότι τιμή και αξία είναι το ίδιο πράγμα».

Tο Περισκόπιο της Ασφαλιστικής Αγοράς έκλεισε το 2022, γράφοντας ότι δεν μπορεί να μαντέψει τι θα γίνει το 2023 και τι θα γράφει στις στήλες του, γιατί τότε θα ήταν κορυφαία αυθεντία υποσχέθηκε όμως να βάλει τα δυνατά του για να βλέπει αυτά που γίνονται υπό το φως του ηλίου αλλά και στο λυκόφως. Στήθηκε δύο μήνες ακούνητο και παρακολουθούσε μία υπόθεση που ανατρέπει τα δεδομένα της αγοράς, όταν άκουσε ποια ονόματα εμπλέκονται σε μία αγοροπωλησία μίας μεσιτικής κάποιους μήνες πριν.

Η τιμή δεν ισούται με την αξία

Ήταν μία συμφωνία με καλό αντίτιμο, με ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά, αλλά οι αγοραστές σκέφτηκαν να βγουν ακόμα περισσότερο ‘κερδισμένοι’ και να μη αποδώσουν μέρος από την οικονομική συμφωνία. Κάποια στιγμή που βρέθηκαν σε αδιέξοδο προσποιούμενοι ότι συμφωνούσαν να ξεπεραστούν τα εμπόδια για να επανέλθει η κατάσταση στα ίσα της, οδήγησαν τα πράγματα στο χειρότερο. Ίδρυσαν λοιπόν μία εταιρεία για να βουτήξουν τις δουλειές, αλλά τι κατάφεραν τελικά ; να χάσουν μεγάλο μέρος της αξίας από ανανεώσεις και νέες επιχειρήσεις. Οι νέες επιχειρήσεις δεν εξασφαλίζονται μόνο με την ταμπέλα, την ίδρυση εταιρείας ή την μετονομασία, ή τον τίτλο.

Οι χαμένες επιχειρήσεις, παλαιές και νέες, τσάμπα τυράκι βρίσκεις μόνο στις ποντικοπαγίδες

Πώς γίνεται να είσαι έμπειρος και να πέφτεις σε τέτοια παγίδα; Φτηνό ή τσάμπα τυράκι το βρίσκεις μόνο σε ποντικοπαγίδες. Πώς γίνεται να θέλεις νέες επιχειρήσεις, νέα συμβόλαια, αύξηση του περιθωρίου κέρδους, αύξηση της παραγωγικότητας, διατηρησιμότητα με ανανεώσεις συμβολαίων αθετώντας υπογεγραμμένες συμφωνίες; Δεν ήξεραν ότι όταν παίρνεις κάτι τσάμπα απλά δεν σου έχουν φέρει ακόμα τον λογαριασμό ; Δεν έχουν μάθει ακόμα πόσα μεγάλα συμβόλαια, μεγάλων κινδύνων έχασαν, ξέρουν μόνο τι χρήματα έχουν στο ταμείο από την διαφορά αυτών που συμφώνησαν και αυτών που έκαναν. Άλλο τιμή λοιπόν και άλλο αξία. Αργά θα είναι ότι τον δουν μπροστά τους.

Η Θεά Τύχης ή Fortuna της Εθνικής Ασφαλιστικής

Ας πάμε και στα μεγάλα υπό το φως του ηλίου γεγονότα. Έχουν γίνει όλοι οι υπολογισμοί με χάρακα και διαβήτη, ακούγεται ότι δεν περισσεύει τίποτα. Η Εθνική Ασφαλιστική μπήκε στις ράγες. Μήπως στο δρόμο της, απαντήσει την Θεά Τύχη που θα έχει την εύνοια του CVC και θα κάνει τους υπόλοιπους υπολογισμούς; Η Θεά Τύχη πάντα διακρίνει με ακρίβεια και ταχύτητα και φυτρώνει όπου χρειάζεται να θερίσεις. Το bancassurance εδώ που τα λέμε δεν θα την χρειαστεί;

Αυτός που χορεύει πρέπει να πληρώσει και τον μουσικάντη

Περιμένουμε να δούμε την τύχη να καλπάζει για την ΝΝ Ελλάδος, αγνώριστη την άφησε από την ημέρα που την παρέλαβε η Μαριάννα Πολιτοπούλου. Γιατί ορισμένοι άνθρωποι να είναι τόσο αλαζόνες πριν ξεκινήσουν να βαδίζουν τον δρόμο για την επιτυχία τους; Για να φανούν πιο μεγάλοι ή πιο μικροί τελικά από την τύχη τους; Ας ανακαλέσουμε στις μνήμες μας τι έγινε. Το τίμημα για την ΝΝ έχει αξία να κοστολογηθεί τώρα;

Θα ξαναμοιραστεί η τράπουλα στην ΝΝ;

Ποια θα είναι η νέα στρατηγική της; Τη 1η Απριλίου η Φιλίπα Μιχάλη αναλαμβάνει κανονικά τα ηνία, τρεις μήνες μετά την αποχώρηση της από την Allianz, όπως επιβάλλει το πρωτόκολλο. Η τράπουλα χρειάζεται να ξαναμοιραστεί για να ανακοπή η πορεία των καλών με μεγάλη αξία συμβολαίων ζωής και υγείας της άλλοτε MetLIfe που πάνε στην Λεωφόρο Συγγρού αντικριστά της NN.

Όσο για την Υδρόγειος Ασφαλιστική, αυτή μεταπηδά μία στο προσκήνιο και μία στο παρασκήνιο, πουλιέται δεν πουλιέται. Τα νούμερα πάντως για αυτήν είναι ευνοϊκά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr