NEWSFLASH...
TourismLab
ανάγνωση

Sleep Tourism: Από τον ύπνο κάτω από τα αστέρια ως τα στρώματα με AI

Sleep Tourism: Από τον ύπνο κάτω από τα αστέρια ως τα στρώματα με AI

Στα social media εμφανίζονται ολοένα και περισσότερα gifs που θυμίζουν ότι η απολαυστικότερη εναλλακτική της βραδινής εξόδου μετά τα 30… είναι ο ύπνος.

Με το πέρας της πανδημίας φαίνεται να έχει συντελεστεί μια τεράστια στροφή. Φαίνεται πως από τα ξέφερνα parties και την κατανάλωση αλκοόλ ως αδιαπραγμάτευτα συστατικά που γεμίζουν τις βραδινές ώρες στα ταξίδια μας, “στρίψαμε” νωρίτερα προς το ξενοδοχείο.

Και από το ξενοδοχείο που κλείνεται αβίαστα και προχείρως “για έναν ύπνο”, βρεθήκαμε στα ξενοδοχεία που κλείνονται για “έναν καλό ύπνο”.

Το ταξίδι ως αντίδοτο… στην αϋπνία

Στρες, έγνοιες και δυσάρεστες ειδήσεις σε μια ανελέητα γρήγορη εναλλαγή. Και κάπως έτσι δεν είναι να απορεί κανείς γιατί η ποιότητα του ύπνου πολλών ανθρώπων πάνω στη γη έχει επηρεαστεί με ιδιαίτερα αρνητικό τρόπο.

Ακόμα και η φωτορύπανση που σβήνει τα αστέρια και φυσικά η ηχορύπανση μιας σύγχρονης πόλης αντιμάχονται τις ώρες και την ποιότητα του ύπνου μας, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε. Κάνοντας μας συχνά να μετράμε προβατάκια αναλογιζόμενοι γιατί δεν έχουμε κοιμηθεί, (για τα) καλά, ακόμα.

Αλλά και πολλά “αντίδοτα”. Από το τσάι με βαλεριάνα και τον τίτλο “όνειρα γλυκά” ως τα στρώματα που χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη και το sleep meditation, ο καλός ύπνος αρχίζει να μοιάζει με πολύπλοκο ζητούμενο.

Και ο τουρισμός φαίνεται να αναζητά τους δικούς του τρόπους, να διαμορφώνει τους δικούς του τόπους χαλάρωσης, να αγκαλιάζει αυτή την τάση, ολοένα και περισσότερο.

O ποιοτικός ύπνος ως ταξιδιωτικό trend

Μετά τον γαστρονομικό ή και τον vegan τουρισμό αλλά και τον οινοτουρισμό, το λεγόμενο "sleep tourism" διερευνά και βρίσκει λύσεις για προορισμούς premium εμπειριών ύπνου. Το ανερχόμενο ταξιδιωτικό trend, όπως παρατηρούμε και σε πολλούς άλλους κλάδους μετά την πανδημία, τοποθετεί στο επίκεντρο την ανθρώπινη υγεία και ευεξία.

Την ανάγκη για ήσυχα μέρη και βαθύ, ποιοτικό ύπνο προσπαθούν να καλύψουν ήδη ξενοδοχεία σε πολλά μέρη του κόσμου προσφέροντας τον κατάλληλο εξοπλισμό αλλά και εξειδικευμένες σχετικές υπηρεσίες.

Σύμμαχοι σε αυτή την κατεύθυνση στέκονται συχνά οι concierge ύπνου, τα στρώματα κρεβατιών που διαθέτουν τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής στήριξης του σώματος, τα “pillow menus” και τα χαλαρωτικά βότανα αλλά και φυσικά οι συνεδρίες διαλογισμού (meditation for sleep), συχνά κοντά στους απαλούς ήχους της φύσης.

Για παράδειγμα το Four Seasons στο Beverly Hills και το Carillon Miami Beach Hotel χρησιμοποιούν τα φημισμένα στρώματα Bryte με τεχνολογία ΑΙ που περιέχουν έως και 90 «έξυπνα μαξιλάρια» που προσαρμόζονται στο σχήμα του σώματος ελαχιστοποιώντας τα σημεία πίεσης ενώ παράλληλα ρυθμίζουν τη θερμοκρασία και παρέχουν στατιστικά στοιχεία και πληροφορίες για τον ύπνο του εκάστοτε πελάτη σε smartphone.

Επιπλέον το Park Hyatt στην Νέα Υόρκη διαθέτει πλέον «σουίτες ύπνου» με king-size κρεβάτια και ποικίλες άλλες παροχές που στόχο έχουν να βελτιώσουν τον ύπνο. Παροχές όπως τα κρεβάτια στα μπαλκόνια στις σουίτες, τα επώνυμα diffuser αιθέριων ελαίων και τα premium λευκά είδη ακόμα και μια μίνι βιβλιοθήκη με βιβλία σχετικά με τον ύπνο.

Ενώ το Το StarStuck Glamping στο νοτιοδυτικό Τέξας, προσφέρει ύπνο κάτω από τον έναστρο ουρανό μέσα σε ειδικά διαμορφωμένους θόλους-σκηνές με ξαπλώστρες και en-suite μπάνια.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr