NEWSFLASH...
Marketing & Sales | Unlocking Digital
ανάγνωση

Δράση «Ψηφιακός Μετασχηματισμός» Ελλάδα 2.0: Κλειδί για την Ανάπτυξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Δράση «Ψηφιακός Μετασχηματισμός» Ελλάδα 2.0: Κλειδί για την Ανάπτυξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Στη σημερινή εποχή, ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την ανάπτυξη και επιτυχία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας.

Η ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών, η ψηφιοποίηση των διαδικασιών και η σωστή προβολή μίας επιχείρησης στο ψηφιακό περιβάλλον μπορεί να επιφέρει σημαντικά οφέλη, όπως αύξηση της παραγωγικότητας, καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και αύξηση πελατών.

Σε ένα κοινωνικοοικονομικό τοπίο που αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις - για να παραμείνουν ανταγωνιστικές - πρέπει να μπορούν να προσαρμόζονται άμεσα στα νέα δεδομένα.

Οι μνήμες, αλλά και τα μαθήματα, από την περίοδο της πανδημίας του COVID-19 είναι ακόμη εδώ, και η δράση «Ψηφιακός Μετασχηματισμός» είναι η ευκαιρία για κάθε επιχείρηση να ευθυγραμμιστεί με τις ανάγκες του σήμερα, παραμένοντας ανταγωνιστική.

Η πρόκληση και η μεγάλη ευκαιρία για την εκάστοτε μικρομεσαία επιχείρηση είναι το να θέσει σωστές προτεραιότητες στον τρόπο αξιοποίησης των κονδυλίων βάσει των υφιστάμενων τάσεων της αγοράς που ανήκει και να αποφύγει τη «σπατάλη» πόρων σε μη αποδοτικές κατευθύνσεις.

Η αποτελεσματική χρήση των κονδυλίων πρέπει στο μυαλό του επιχειρηματία να αποτελέσει βασική πηγή ανάπτυξης για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η τεχνολογική αναβάθμιση πρέπει να είναι στρατηγικός μοχλός για τη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους και τη μείωση εξόδων και αφορμή για να κατευθυνθούν οι εργαζόμενοι σε δραστηριότητες υψηλότερης αξίας σε ένα πιο ευέλικτο εργασιακό περιβάλλον.

Η δράση «Ψηφιακός Μετασχηματισμός» αποτελεί καταλύτη για όλα τα παραπάνω και ανοίγει νέες ευκαιρίες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά παράλληλα δημιουργεί και νέες προκλήσεις.

Η ψηφιακή μεταμόρφωση μπορεί να περιλαμβάνει αλλαγές και ενίσχυση σε διάφορους τομείς, όπως:

Ψηφιακή Ταυτότητα, Προβολή και Ανάπτυξη Πωλήσεων

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός προσφέρει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τη δυνατότητα να επικοινωνούν με πελάτες και προμηθευτές σε διεθνές επίπεδο, να προβάλουν τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα τους μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων (eshop) ή μέσω ιστοτόπων (websites), ενώ παράλληλα μπορούν να αξιοποιήσουν διάφορες ψηφιακές τεχνικές μάρκετινγκ (digital marketing), όπως το Social Media Marketing, το SEO, το PPC και το email marketing, για να αυξήσουν την προβολή τους και τις πωλήσεις τους.

Επίσης, οι εφαρμογές κινητών συσκευών (apps) μπορούν να βελτιώσουν την προσβασιμότητα της επιχείρησης στο κοινό της.

Αναπτύσσοντας μια εφαρμογή ενισχύεται η διατηρησιμότητα της ενεργής βάσης πελατών, ενώ παράλληλα ενισχύεται η ανάπτυξη νέων πελατών πιο γρήγορα και εύκολα.

Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), Αυτοματισμοί, CRM & Data Analysis

Επιπλέον, ο ψηφιακός μετασχηματισμός προσφέρει πρόσβαση σε νέα εργαλεία και τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ανάλυση δεδομένων και η αυτοματοποίηση διαδικασιών, που μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να βελτιώσουν την απόδοσή τους και να μειώσουν το κόστος και τον χρόνο που απαιτείται για την εκτέλεση εργασιών.

H αυτοματοποίηση επαναλαμβανόμενων και χρονοβόρων διαδικασιών, όπως η διαχείριση πελατών (CRM), η οικονομική / λογιστική διαχείριση και η διαχείριση ανθρώπινων πόρων, με τη χρήση εξειδικευμένων λογισμικών, μπορούν να κάνουν μία μικρομεσαία επιχείρηση να εξασφαλίσει πόρους τόσο σε χρόνο όσο και σε κόστος.

Τέλος, οι υπηρεσίες των cloud data centers δίνουν τη δυνατότητα της απαραίτητης ευελιξίας και ασφάλειας που χρειάζεται μία επιχείρηση.

Η επιτάχυνση της υιοθέτησης ψηφιακών τεχνολογιών που είδαμε παραπάνω σημαίνει ότι η εκάστοτε μικρομεσαία επιχείρηση θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει με πιο γρήγορους ρυθμούς, με στόχο την επίτευξη των αναπτυξιακών της στόχων.

Αυτό προϋποθέτει την απορρόφηση και την επένδυση των πόρων του προγράμματος Δράση «Ψηφιακός Μετασχηματισμός» Ελλάδα 2.0 στη σωστή κατεύθυνση με πλάνο πενταετίας και την προσαρμογή της σε ένα πιο ευέλικτο και γρήγορο περιβάλλον, αναγνωρίζοντας ότι η τεχνολογία βρίσκεται στο επίκεντρο του τρόπου με τον οποίο μπορεί να δημιουργηθεί αξία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr