NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Χρηματοδότηση
ανάγνωση

Στο Athens Boxing Club η γυμναστική ακούει στο όνομα “BOXING FITNESS”

Στο Athens Boxing Club η γυμναστική ακούει στο όνομα “BOXING FITNESS”
12_04_2023

Powered by:
The People's Trust Ενισχύουμε μικρές επιχειρήσεις
epixeiro icon Επιχειρήσεις & Know-how, Χρηματοδότηση

Ο Κλήμης Εμπέογλου είχε από πολύ μικρός έφεση στις πολεμικές τέχνες. Όταν ήταν 12 χρονών ξεκίνησε να ασχολείται με την πυγμαχία σε αγωνιστικό επίπεδο, συμμετέχοντας σε αγώνες και πρωταθλήματα μέχρι τα 25 του. Ταυτόχρονα σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων αλλά και υποκριτική στο Ωδείο Αθηνών.

Έχοντας την πυγμαχία πάντα στη ζωή του, έκανε προσωπικές προπονήσεις -κάτι που φάνηκε ελκυστικό στους φίλους του. Οι φίλοι έφεραν άλλους φίλους και σιγά-σιγά δημιουργήθηκε μια κοινότητα που είχε την ανάγκη για άθληση σε έναv χώρο μεγαλύτερο, πιο φιλόξενο και με επίσημη υπόσταση. Και τότε ξεκίνησε το Athens Boxing Club!

Πώς αποφασίσατε να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας;

Το Athens Boxing Club ξεκίνησε σε έναν πολύ μικρό χώρο στο κέντρο της Αθήνας. Εκείνη την περίοδο έκανα προπόνηση στον εαυτό μου και ένας φίλος μού ζήτησε να έρθει και εκείνος. Έπειτα, ακολούθησαν και άλλοι και μετά από λίγο καιρό -χωρίς να το καταλάβω- δημιουργήθηκαν μικρά τμήματα προπονήσεων. Τότε ήταν που «μπήκε το νερό στο αυλάκι», όπως λέμε.

Το 2020, λίγους μήνες πριν αρχίσει η πανδημία, αποφάσισα να επισημοποιήσω τον χώρο και άνοιξα το γυμναστήριο σε έναν πανέμορφο χώρο στον Νέο Κόσμο.


ABC-172-of-198.jpg?mtime=20230411130441#asset:409372


Ποιες είναι οι βασικές υπηρεσίες που προσφέρετε; Τι μπορεί να κάνει κάποιος δηλαδή στο Athens Boxing Club;

Είμαστε από τα ελάχιστα γυμναστήρια που στηριζόμαστε στο “boxing fitness”, δηλαδή σε προγράμματα πυγμαχίας μόνο για άσκηση, χωρίς σωματική επαφή. Τα προγράμματα είναι σχεδιασμένα για ανθρώπους κάθε ηλικίας, χωρίς να απαιτείται κάποια εμπειρία. Οι ασκήσεις είναι κυρίως χτυπήματα στον σάκο, με στόχο την απώλεια βάρους, την ψυχική και σωματική εκτόνωση, καθώς και την ενδυνάμωση.

Επίσης, πραγματοποιούνται καθημερινά μαθήματα light sparring, για την εκμάθηση της πυγμαχίας, όπου γίνονται ελαφριές εναλλαγές χτυπημάτων. Τέλος, προσφέρουμε προγράμματα strength και conditioning με ελεύθερα βάρη για μυϊκή ενδυνάμωση.

Πού μπορεί να σας βρει κάποιος;

To Athens Boxing Club βρίσκεται στον Νέο Κόσμο, στην οδό Γαλαξία 7. Μπορείτε να μας βρείτε και στο Instagram (Athens Boxing Club) και στη σελίδα μας στο Facebook (Athens Boxing Club). Πολύ σύντομα θα έχουμε και το δικό μας site στην ηλεκτρονική διεύθυνση: athensboxingclub.gr

Ήταν δύσκολο το εγχείρημα και το ξεκίνημα μιας τέτοιας επιχείρησης; Πόσο ισχυρός είναι ο ανταγωνισμός;

Νομίζω πως κανένα εγχείρημα δεν είναι εύκολο, αλλά πάντα βοηθούν η ψυχραιμία και το πάθος για αυτό που κάνεις. Σίγουρα αντιμετώπισα μεγάλη δυσκολία με την αναστολή της επιχείρησής μου, δύο μόλις μήνες αφότου ανοίξαμε, λόγω της πανδημίας. Έπρεπε να βρω έναν τρόπο να ανταποκριθώ στα λειτουργικά έξοδα που έτρεχαν σχεδόν κανονικά, καθώς εκείνη την περίοδο οι νεοσύστατες επιχειρήσεις δεν λάμβαναν καμία κρατική υποστήριξη. Δραστηριοποιήθηκα τότε, όσο μπορούσα, με εξωτερικές και διαδικτυακές προπονήσεις και κάπως έτσι πέρασε μια μεγάλη φουρτούνα.

Δεν είμαστε ένα «παραδοσιακό» γυμναστήριο, εννοώντας πως δεν παρέχουμε κοινότυπες υπηρεσίες αλλά, ταυτόχρονα, δεν αποκλείουμε κανέναν άνθρωπο. Έτσι θα έλεγα πως είμαστε μια ξεχωριστή κατηγορία ενός υβριδικού γυμναστήριου - boxing fitness, οπότε και δεν μπορώ να πω πολλά για τον ανταγωνισμό. Παρόλα αυτά, μας κατακλύζει μια μεγάλη επιθυμία να εξελισσόμαστε αργά και σταθερά και να παρέχουμε όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες.

IMG_2117.jpg?mtime=20230411130815#asset:409373


Ποιο είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της επιχείρησης; Μ' άλλα λόγια, γιατί να προτιμήσει κάποιος την επιχείρησή σας;

Σίγουρα δεν παίρνουμε κανέναν πελάτη μας «αψήφιστα». Ο οικογενειακός χαρακτήρας της επιχείρησης δίνει την απαραίτητη φροντίδα σε κάθε ανθρώπινο σώμα. Αυτό από μόνο του, θεωρώ, είναι αρκετά ισχυρό πλεονέκτημα. Όλοι οι εργαζόμενοί μας είναι είτε επαγγελματίες είτε αθλητές και ενδιαφέρονται πρωτίστως για την ασφάλεια του κάθε πελάτη και τη σωστή προπόνησή του. Η υψηλή αισθητική σε συνδυασμό με την σχολαστική καθαριότητα του χώρου νομίζω πως καθιστούν το Athens Boxing Club ένα σπουδαίο χώρο εκγύμνασης.

Ποιο feedback παίρνετε από τους πελάτες σας;

Ακούμε μόνο θετικά σχόλια, κάτι που φαίνεται από τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου, χωρίς να έχουμε κάποια διακριτή πινακίδα και χωρίς να κάνουμε ιδιαίτερη προσπάθεια για διαφήμιση. Η καλύτερη διαφήμιση για εμάς είναι οι πελάτες μας και το «από στόμα σε στόμα» που λέμε -αιώνια το καλύτερο marketing.

Από την αρχή πίστευα σε αυτό το ξεκίνημα, όμως χρειάζεται υπομονή για να γίνουν οι απαραίτητες ζυμώσεις στη συνείδηση του κόσμου και στρατιωτική πειθαρχία στην εργασία μας.

Πώς φαντάζεστε την επιχείρησή σας σε 5 χρόνια από τώρα;

Η πανδημία μου δίδαξε να μην προτρέχω σε μελλοντικά σχέδια και κάπως έχουν μείνει ακόμη μικρά υπολείμματα αυτής της πικρής ανάμνησης. Παρόλα αυτά, θα ήθελα να έχουμε τακτικούς πελάτες και να αυξάνεται σταθερά ο αριθμός τους.

Πώς μάθατε για το The People's Trust;

Η πρόταση ήρθε από έναν φίλο μου. Δεν γνώριζα την ύπαρξη ενός τέτοιου οργανισμού και εξεπλάγην με τη συνεργασία και την επικοινωνία που είχαν μαζί μου!

Με ποιον τρόπο σας βοήθησε ο οργανισμός;

Έλαβα ένα άτοκο δάνειο των €10.000 για την αγορά νέου εξοπλισμού, με αποπληρωμή σε τέσσερα χρόνια. Ήταν σπουδαία βοήθεια, καθώς ολοκληρώσαμε τα αποδυτήρια με ντους, προσθέσαμε βάρη και κλιματισμό, με αποτέλεσμα το γυμναστήριο να είναι ολοκληρωμένο από όλες τις απόψεις.

Θα προτείνατε το The People's Trust σε ένα νέο επιχειρηματία και γιατί;

Ναι, φυσικά! Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό το έργο του The People’s Trust, καθώς πέρα από οικονομική στήριξη, προσφέρει δωρεάν σεμινάρια και συνδέει τους νέους επιχειρηματίες με έναν μεγάλο κύκλο επιχειρήσεων.


ABC-19-of-198.jpg?mtime=20230411130856#asset:409374


Το The People’s Trust είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει νεοσύστατες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων, παρέχοντας μικροχρηματοδότηση μέχρι το ποσό των €10.000 και δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης. Ο οργανισμός έχει ως ιδρυτικό και βασικό χρηματοδότη το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr