NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Coachella 2023: Μουσική, NFTs και αστέρια Michelin

Coachella 2023: Μουσική, NFTs και αστέρια Michelin

Ουσιαστικά μιλάμε για ένα από τα διασημότερα μουσικά φεστιβάλ στον κόσμο και ίσως το διασημότερο της Αμερικής το οποίο διεξάγεται τις μέρες αυτές.

Φέτος όμως επιστρέφει με την προσθήκη αυξημένου γαστρονομικού ενδιαφέροντος. Με τα εισιτήρια να αγγίζουν τα 3000 ευρώ… σας γράφουμε όσα μάθαμε σχετικά χαζεύοντας παράλληλα τις φωτογραφίες, τα stories και τα live… εξ αποστάσεως.

Το Coachella αγαπάει τα Σαββατοκύριακα όσο και η συγκεκριμένη στήλη, τo Choices Weekend του epixeiro.gr και φέτος λάμβάνει χώρα τα δυο Σαββατοκύριακα του Απριλίου, δηλαδή από τις 14 έως τις 23 του μήνα.

Οι καουμπόικες μπότες και το περπάτημα πάνω στο γρασίδι, τα εξεζητημένα καλοκαιρινά ντυσίματα, τα μικρά γυαλιά ηλίου που παραπέμπουν συχνά σε σύγχρονους χίπηδες και το ολοήμερο λίκνισμα στους ρυθμούς της μουσικής σχημάτων με παγκόσμια φήμη μετατρέπουν την πόλη Indio της Νότιας Καλιφόρνιας σε ένα ιδιότυπο μουσικό πανηγύρι.

Ηχηρά μουσικά ονόματα, τέχνη σε μεγάλη κλίμακα και NFTs

Από τους Björk, Frank Ocean αλλά και τον Bad Bunny, τον καλλιτέχνη με τις περισσότερες μεταδόσεις στο Spotify για το 2022 και το συγκρότημα Gorillaz που θα εμφανιστεί για να παίξει τον τελευταίο του δίσκο, τα μουσικά ονόματα ποικίλουν και αντανακλούν ξεκάθαρα την έννοια του diversity στην μουσική βιομηχανία.

Φέτος όμως έχουν δημιουργηθεί επίσης μεγάλης κλίμακας καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις και έργα τέχνης που μετατρέπουν τις εκτάσεις σε ένα μια υπαίθρια έκθεση σύγχρονης τέχνης ενώ δε λείπει το λεγόμενο ως Mirage που φαίνεται να ενσωματώνει το ενδιαφέρον που έχει αναπτυχθεί γύρω από τα NFTs.

Μενού γευσιγνωσίας, ένα πελώριο υπαίθριο τραπέζι και το Indio Central Market

Στην φετινή ωστόσο διοργάνωση το στοιχείο που πραγματικά διαφέρει είναι εκείνο των αυξημένων και προσεγμένων pop-up εγκαταστάσεων φαγητού και ποτού. Μια ενδιαφέρουσα σύνθεση εστιατορίων αλλά και bars μετακομίζει για τα δύο Σαββατοκύριακα από το Los Angeles και τη Νέα Υόρκη στην έρημο προσφέροντας ποικίλες γαστρονομικές προτάσεις στους επισκέπτες του φεστιβάλ.

Όχι όμως όλες, σε όλους… αφού για παράδειγμα το αποκλειστικό VIP pop-up εστιατόριο από το νέο οδηγό Michelin, το Camphor του Arts District είναι προσβάσιμο μόνο με την επίδειξη εισιτηρίου που αγγίζει… τα 3.000 δολάρια με το μενού γευσιγνωσίας του να περιλαμβάνει τη διάσημη σαλάτα του με πολύτιμους λίθους.

Στην γαστρονομική σκηνή του φεστιβάλ και με αντίτιμο 395 δολαρίων που μάλιστα πρέπει να καταβληθεί εκ των προτέρων, συνυπάρχει και ο Phillip Frankland Lee με το Sushi by Scratch που περιλαμβάνει 16 πιάτα με συνδυασμό σάκε μεταξύ άλλων.

Ενώ στο φετινό Coachella υπάρχει ακόμα και ο χώρος του "Outstanding in the Field" όπου ένα πελώριο τραπέζι με 200 θέσεις έχει στηθεί προσφέροντας ένα γεύμα προερχόμενο από διάφορες κουζίνες του κόσμου.

Τέλος οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γευτούν τα signature πιάτα γνωστών σεφ, ανερχόμενων εστιατορίων από το Hollywood αλλά και cocktails, μπύρες και κρασί σε ειδικά διαμορφωμένα περιβάλλοντα. Ενώ στο Indio Central Market συνυπάρχουν οι επιλογές 15 εστιατορίων από το Los Angeles και τη Νέα Υόρκη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr