NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Outstanding in the Field: Η εμπειρία του να μαζευόμαστε σε ένα υπαίθριο τραπέζι

Outstanding in the Field: Η εμπειρία του να μαζευόμαστε σε ένα υπαίθριο τραπέζι

Ένας διαφορετικός κάθε φορά προορισμός, ένα τραπέζι χωρίς τοίχους γύρω του και το άκουσμα των ιστοριών των ανθρώπων, των μικρών παραγωγών της εκάστοτε περιοχής.

Το Outstanding in the Field είναι ένα “ν-ομαδικό” γεύμα που διοργανώνεται σε ένα διαφορετικό μέρος κάθε φορά όπου και στήνεται ένα πελώριο τραπέζι. Κυριολεκτικά ένα, στο οποίο όλοι οι επισκέπτες κάθονται γύρω του μαζί. Γνωρίζουν τους τοπικούς παραγωγούς και έχουν επιτέλους την ευκαιρία να μάθουν τι πραγματικά περιέχει το πιάτο τους.

Κάθε τραπέζι, πολλές ιστορίες

Στην ουσία, το Outstanding in the Field συνενώνει μια νέα ταξιδιωτική εμπειρία με την έννοια του να καθόμαστε γύρω από ένα τραπέζι, με το γιορτάζουμε το γεγονός ότι βρισκόμαστε μαζί, σήμερα, χωρίς βιασύνη και με ρυθμούς πιο οργανικούς, να χαιρόμαστε το σήμερα συζητώντας και απολαμβάνοντας.

Η διαφορά της συγκεκριμένης εμπειρίας έγκειται στο ότι δεν αποτελεί μια δραστηριότητα του θα μας κάνει να “ξεπεράσουμε τα όρια μας” ή “να ζήσουμε στα όρια” μια έντονη εμπειρία αλλά αντιθέτως να κατεβάσουμε ταχύτητα για να μπορέσουμε να δούμε και να ενωθούμε με τους ανθρώπους δίπλα μας.

Αυτός ίσως είναι και ο λόγος που συχνά ζητείται από τους προσκεκλημένους να φέρουν μαζί τους το δικό τους πιάτο από το σπίτι, δημιουργώντας ένα παλίμψηστο από μικρά στρογγυλά κέντρα ενδιαφέροντος που βρίσκονται κάθε φορά στο πλάι μας ή ακόμα πιο απλά, κάπου κοντά.

Η εντοπιότητα

To 1999, o Jim Denevan ίδρυσε το Outstanding in the Field, θέλοντας να προσφέρει μια διαφορετική γευστική εμπειρία. Έτσι αντί να φέρνει τις πρώτες ύλες μέσα σε ένα εστιατόριο, το «συμπυκνώνει» σε ένα μεγάλο τραπέζι και το «ταξιδεύει» στην περιοχή από όπου προέρχονται οι πρώτες ύλες των πιάτων του.

Το πρώτο τραπέζι μπορεί να στρώθηκε στην φάρμα του αδερφού του Jim, ωστόσο σήμερα αυτό το ιδιαίτερο γαστρονομικό καραβάνι έχει ταξιδέψει σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ και σε άλλες 16 χώρες του κόσμου. Τα τραπέζια του έχουν στρωθεί σε αμπελώνες, παραλίες, λιβάδια και αστικά δρομάκια.

Τα πρόσωπα

Σε κάθε event, οι συνδαιτυμόνες έρχονται σε επαφή με τον ανθρώπινο παράγοντα που δημιουργεί τα πιάτα τους. Με τους σεφ, τους γεωργούς, τους ψαράδες, τους τυροκόμους, τους αμπελουργούς, με τα πρόσωπα που έχουν συνδράμει με την εργασία τους σε κάθε γεύμα και αφηγούνται την ιστορία του τόπου.

Οι προσκεκλημένοι απολαμβάνουν κάθε φορά ένα γεύμα από τα χέρια ενός αναγνωρισμένου σεφ που συνδυάζεται με κρασί ή μπύρα από τοπικούς οινοπαραγωγούς ή ζυθοποιούς.

Το μενού άλλωστε αποκαλύπτεται απαρέγκλιτα στο τραπέζι ενώ οι προσκεκλημένοι σεφ το σχεδιάζουν μόλις λίγες εβδομάδες ή ακόμα και ημέρες πριν από την εκδήλωση για να χρησιμοποιήσουν όσο το δυνατόν πιο εποχιακά και φρέσκα υλικά της περιοχής.

Τέλος το Outstanding in the Field στήνει τραπέζια σε περιοχές με προφανές φυσικό κάλλος διοργανώνοντας πρωτότυπα ιδιωτικά events όπως το launch ενός νέου brand ή έναν γάμο.

Το κινούμενο εστιατόριο εμφανίζεται και εξαφανίζεται από μια τοποθεσία όπως οι στιγμές. Κυρίως εκείνες που ζούμε γύρω από το ίδιο τραπέζι.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr