NEWSFLASH...
Καινοτομία & Τεχνολογία
ανάγνωση

Ηλεκτρονικές Συσκευές: Κοιτάμε και το περιβάλλον, όχι μόνο το design

Ηλεκτρονικές Συσκευές: Κοιτάμε και το περιβάλλον, όχι μόνο το design

​Το φανταχτερο design, οι νέες δυνατότητες πλοήγησης στο διαδίκτυο, η μνήμη, και οι οθόνες με πιο σύγχρονα χαρακτηριστικά είναι βασικά κριτήρια επιλογής για ένα χρήστη smartphone.

Το ίδιο ισχύει και για τις ηλεκτρονικές συσκευές ευρύτερα. Βασικός παράγοντας - σε κάθε περίπτωση - και η τιμή. Άραγε αποφασίζουμε με όρους βιωσιμότητας;

Είναι αλήθεια πως βασικά κριτήρια επιλογής στην Ελλάδα και διεθνώς είναι η τιμή και τα χαρακτηριστικά της συσκευής, καθώς και το design ειδικά στις νεαρές ηλικίες.

Στον αντίποδα, η φιλικότητα στο περιβάλλον φαίνεται να παίζει μικρό ρόλο, καθώς επικρατεί η άποψη ότι οι συσκευές που βοηθούν τον πλανήτη είναι πιο ακριβές.

Παρόλα αυτά, η σημαντικότητα της προστασίας του περιβάλλοντος ως κριτήριο επιλογής για μελλοντικές αγορές ηλεκτρονικών συσκευών παρουσιάζει αυξητική τάση τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, όπως υπογραμμίζει πρόσφατη έρευνα της Focus Bari για την αγορά ηλεκτρονικών συσκευών υπό το πρίσμα της βιωσιμότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στη σημερινή εποχή τόσο οι ηλεκτρονικές συσκευές αλλά κυρίως τα κινητά τηλέφωνα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Πολλοί είναι εκείνοι που φαίνεται να θέλουν να κάνουν περιβαλλοντικά φιλικές επιλογές στο μέλλον αλλά διστάζουν.

Η νέα έρευνα της Focus Bari με τίτλο «Η Εξελισσόμενη Αγορά των Ηλεκτρονικών Συσκευών» και η σύγκριση της Ελλάδας με άλλες 18 χώρες που διεξήχθηκε μέσω του δικτύου YouGov έδειξε ότι:

Η πιο δημοφιλής αγορά ηλεκτρονικών συσκευών είναι τα κινητά τηλέφωνα με την Ελλάδα να προηγείται του μέσου όρου των άλλων 18 χωρών και να έρχεται στην 5η θέση σε αγορά συσκευής κινητού του τελευταίους 12 μήνες.

Παράλληλα, οι καταναλωτές επίσης διχάζονται γιατί ενώ η προστασία του περιβάλλοντος έχει αυξανόμενη βαρύτητα, τα χαρακτηριστικά μιας μάρκας ηλεκτρονικής συσκευής είναι επίσης σημαντικά για μεγάλη μερίδα καταναλωτών, διακρίνοντας τις χώρες σε τρείς ομάδες ως προς αυτή τη σύγκριση:


BARI1.PNG?mtime=20230509185658#asset:414070


Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η τιμή & άλλα χαρακτηριστικά της συσκευής, πχ η ευκολία χρήσης ή η προστασία απορρήτου/ασφάλεια δεδομένων αποτελούν βασικά κριτήρια επιλογής στο μέλλον για τους Έλληνες και διεθνώς.

bari2.PNG?mtime=20230509185852#asset:414071


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr