NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Mια συναυλία στην οροφή ενός εν κινήσει τουριστικού λεωφορείου

Mια συναυλία στην οροφή ενός εν κινήσει τουριστικού λεωφορείου

Ένα τουριστικό λεωφορείο με 35 επιβάτες διασχίζει την Ελευσίνα και την Δυτική Aττική. Η διαδρομή που ακολουθεί είναι εκείνη, της πομπής των Ελευσίνιων Μυστηρίων.

Ενώ μία συναυλία εν κινήσει με αφετηρία τις "ψησταριές Λεωνίδας" και με τους "My Wet Calvin" στην οροφή του που μοιάζει με παραίσθηση, με αλλιώτικο ταξίδι “θρησκευτικού” τουρισμού ή με λατρευτική πομπή με ήχους από τα Διάφανα Κρίνα, τον Ζαμπέτα και τον Μπάμπη τον Φλου… μια open air ιστορία θα μας πει.

Μια συναυλία σε μια εικαστική μη εγ-κατάσταση

Οι My Wet Calvin σχηματίστηκαν το 2004 και έγιναν γνωστοί για τις εμφανίσεις τους σε απρόβλεπτους χώρους μεταξύ των οποίων ο Φιλολογικός Σύλλογος "Παρνασσός" και η ταράτσα του κινηματογράφου "Μπρόντγουαιη".

Τον Σεπτέμβριο του 2020, σε μια από τις ελάχιστες συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν με κοινό πριν το δεύτερο lockdown, παρουσίασαν στην Ανάπλαση Χαϊδαρίου μεταξύ Ιεράς Οδού και Λεωφόρου Αθηνών, την 11 λεπτη σπονδυλωτή σύνθεση "Χαμομήλι".

My-Wet-Calvin.jpg?mtime=20230510211236#asset:414392


Οι My Wet Calvin στα πλαίσια των “Μυστηρίων” και του ολοκληρωμένου καλλιτεχνικού, ερευνητικού και εκπαιδευτικού προγράμματος Ελευσίς, παρουσιάζουν, από τις 24 ως τις 28 Μαΐου, το Μυστήριο 106 Χαμομήλι-Διέλευσις.

H συναυλία τους στην οροφή του εν κινήσει τουριστικού λεωφορείου με τους 35 επιβάτες, επί πέντε ημέρες θα διασχίζει την Δυτική Αθήνα ακολουθώντας την διαδρομή της πομπής των Ελευσίνιων Μυστηρίων. Θα κινηθεί κατά μήκος της Ιεράς Οδού, από το Αρχαίο Νεκροταφείο του Κεραμεικού ως το Ιερό της Δήμητρας στην Ελευσίνα, μετ’ επιστροφής, ενώ απρόσμενα δρώμενα θα εκτυλίσσονται κατά τη διάρκεια της διαδρομής με την Αλέξια Σαραντοπούλου να εκτελεί χρέη ξεναγού.

eleysis-2.jpg?mtime=20230510211051#asset:414391


Από το Δρομοκαΐτειο στο Δαφνί, από το Διομήδειο στο Σκαραμαγκά, ανάμεσα στο Περιστέρι των Στέρεο Νόβα και την Ελευσίνα Του Κουτσαφτή, το τουριστικό λεωφορείο θα φιλοξενήσει μια εμπλουτισμένη εκτέλεση της σπονδυλωτής σύνθεσης του Αθηναϊκού shoegaze γκρουπ, με τίτλο «Χαμομήλι», ενώ την επιστροφή από την Ελευσίνα, οι θεματολογίες του τραγουδιού μπλέκονται εκ νέου με τις περιοχές διέλευσης μέσα από μουσικές και ηχητικές αναφορές, υπό την μορφή μιας ζωντανής ραδιοφωνικής εκπομπής.

Διάρκεια Διαδρομής: έως 120’ (ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες)

Αφετηρία: Αρχή Ιεράς Οδού (Ψησταριές "Λεωνίδας")

Ώρα εκκίνησης: 19:30

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr