NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Η επόμενη μας εκδρομή συνδυάζεται με το κρασί

Η επόμενη μας εκδρομή συνδυάζεται με το κρασί

Καθώς το Σαββατοκύριακο έρχεται, μας πιάνει πολλές φορές και πάλι τελικά απροετοίμαστους. Με αποτέλεσμα, εκείνη η μονοήμερη ή διήμερη εκδρομή να μην έχει βρει ακόμα τον προορισμό της, να μην έχει οργανωθεί.

Η αναζήτηση του επόμενου εκδρομικού προορισμού μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τον καιρό ή τη διάθεση. Ωστόσο, οι μέρες αυτές φαντάζουν ιδανικές για να προλάβουμε να οργανώσουμε μια λίγο πιο ιδιαίτερη απόδραση για το τελευταίο Σαββατοκύριακο αυτού του μήνα που φέρνει μαζί του μια μεγάλη γιορτή του κρασιού και των οινοποιείων ανά την Ελλάδα.

Οι “Ανοιχτές Πόρτες” 2023, η εορταστική ανοιξιάτικη εκδήλωση των οινοποιείων από άκρη σε άκρη της χώρας, μας δίνει αναμφίβολα μια άρτια επιλογή για μικρές εξορμήσεις που μένουν αξέχαστες όχι μόνο στους γνώστες αλλά και σε όσους αγαπούν το κρασί εν γένει.

Στη διήμερη εκδήλωση που διοργανώνεται συλλογικά από τις Ενώσεις Οινοπαραγωγών της χώρας και τα επισκέψιμα οινοποιεία – μέλη τους, οι πόρτες των οινοποιείων παραμένουν κυριολεκτικά ανοιχτές. Οι επισκέπτες μπορούν έτσι να τα γνωρίσουν με ελεύθερη πρόσβαση, στο πλαίσιο του συνδυασμού πολυποίκιλων γευστικών και ταξιδιωτικών εμπειριών καθώς και ενός πλήθους παράλληλων εκδηλώσεων.

Ανοιχτές-Πόρτες-2023.jpg?mtime=20230512142136#asset:414816


Το Σάββατο 27 Μαΐου και την Κυριακή 28 Μαΐου, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, οι οινόφιλοι θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους Δρόμους του Κρασιού της Ελλάδας που θα περιλαμβάνουν όχι μόνο τις καθιερωμένες ξεναγήσεις και τα προκαθορισμένα wine tastings αλλά και διάφορες απρόσμενες πολιτιστικές και γευστικές δραστηριότητες δίπλα στη φύση, διαγωνισμούς και εκπλήξεις.

Προγραμματίστε από τώρα τη δική σας απόδραση και χαράξτε τη δική σας οινική διαδρομή, σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν επιθυμείτε. Βρεθείτε κοντά στην ελληνική ύπαιθρο και τοποθετήστε τις πινέζες του χάρτη σας ένα ή και περισσότερα ανεξερεύνητα για εσάς οινοποιεία.

Δρασκελίζοντας τις πόρτες των οινοποιείων και με ένα ποτήρι κρασιού ανά χείρας, απολαύστε τα μαγευτικά τοπία που διαμορφώνουν οι αμπελώνες, γνωρίστε ελληνικές και ξένες ποικιλίες κρασιού, μάθετε τις ιδιαίτερες ιστορίες της κάθε περιοχής, του κάθε οινοποιείου και των ανθρώπων. Ακολουθήστε τη διαδικασία της οινοπαραγωγής μέσα από τις ξεναγήσεις. Απολαύστε τα wine tastings, τις μουσικές συναυλίες, τις εκθέσεις φωτογραφίας και όσα όλα διοργανώνονται από τους Έλληνες οινοποιούς με κέφι, έμπνευση και μεράκι.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε:

Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος (ENOABE)

Τ: 2310 281617, e-mail: info@winemakersofnorthgreece.gr, www.winemakersofnorthgreece.gr

Facebook: www.fb.com/winemakersofnorthgr... #winemakersofnorthgreece


Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα τηs Κεντρικήs Ελλάδας (ΕΝΟΑΚΕ)

Τ: 22330 23172 & 210 8075512, e-mail: info@enoake.gr

www.enoake.gr Facebook: www.fb.com/oinoikentrikisellad...

#winesofcentralgreece


Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα τηs Αττικής (ΕΝΟΑΑ)

Τ: 210 6031020, e-mail info@enoaa.gr, www.enoaa.gr

Facebook: atticavineyards , #atticavineyards


Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα τηsΠελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ)

T: 210 7210842, e-mail manolis@enoap.org http://peloponnesewineroads.co...

Facebook : www.fb.com/WinesOfPeloponnese # WinesOfPeloponnese


ΔίκτυοΟινοποιώνΚρήτης (Wines of Crete)

T: 2816 007940, e-mail: info@winesofcrete.gr www.winesofcrete.gr

Facebook: www.fb.com/winesofcrete #winesofcrete


Ένωση Οινοποιών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου (ΕΝΟΑΝΑ)

T: 2242069860, e-mail: enoanawines@gmail.com ,

www.aegeanwineries.gr

Facebook: Aegean Islands Wines #AegeanIslandsWines


Οίνοι και Αποστάγματα Θεσσαλίας (ΕΝΟΑΘΕ) – WinesandSpiritsofThessaly

T:6972212150

Ε:info@enoathe.gr

FB: Wines and Spirits of Thessaly


Portal του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού: www.winesofgreece.org

Η εκδήλωση "Ανοιχτές Πόρτες 2023" τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr