NEWSFLASH...
Εκ του Ασφαλούς
ανάγνωση

Μεγάλες ασφαλιστικές αλήθειες που ανατρέπουν τα δεδομένα για την πράσινη ανάπτυξη

Μεγάλες ασφαλιστικές αλήθειες που ανατρέπουν τα δεδομένα για την πράσινη ανάπτυξη

Ο θόρυβος κωφεύει και η λάμψη θαμπώνει, και τα δύο στοιχεία αφαιρούν τα αισθητήρια της ικανότητας και της προσοχής, διευκολύνοντας την ανοχή. Αυτό υπαγορεύει η λογική και επιβεβαιώνει πάντα ο χρόνος.

Αποκαλυπτικά είναι στοιχεία που έχει συλλέξει το epixeiro.gr για τα αποτελέσματα από την εφαρμογή των στόχων της Συμμαχίας Ασφαλιστικών της NZIA του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Η ενσωμάτωση των στόχων και η υλοποίηση της ατζέντας των ακτιβιστών καταγγέλλουν εκπρόσωποι της δικαιοσύνης των ΗΠΑ (εισαγγελείς) σε κοινή τους επιστολή προς τις ασφαλιστικές μέλη της NZIA, εκ των οποίων ορισμένοι είναι μέλη της (NZAOA), αύξησαν το κόστος της ασφάλισης, εξαιτίας της αύξησης στις τιμές του φυσικού αερίου, οδηγώντας σε μεγάλες αυξήσεις προϊόντα και υπηρεσίες που είχε ως επακόλουθο την εκτόξευση του πληθωρισμού στα ύψη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το epixeiro.gr, έχοντας αντιληφθεί την μεγάλη έξοδο των γερμανικών (αντ)ασφαλιστικών έγραψε πρώτο για τις μαζικές αποχωρήσεις αρχής γενομένης της Munich Re, των Zurich Insurance, Hannover Re. Το καρέ χτες συμπληρώθηκε και από την αποχώρηση της Swiss Re από την NZIA.

Στην κοινή επιστολή προς τις ασφαλιστικές που συμμετέχουν στη Συμμαχία της NZIA (Net-Zero Insurance Alliance), η κοινοπραξία των εκπροσώπων δικαιοσύνης εκφράζει έντονα ανησυχίες σχετικά με τη νομιμότητα των δεσμεύσεών των ασφαλιστικών να συνεργαστούν με άλλες ασφαλιστικές και διαχειριστές κεφαλαίων, προκειμένου να προωθήσουν την ακτιβιστική ατζέντα της NZIA για την κλιματική αλλαγή.

Αυξήσεις τιμών φυσικού αερίου, εκτίναξη πληθωρισμού, αυξήσεις ασφαλίστρων

Οι εισαγγελείς αναφέρουν πως οι πιέσεις που ασκεί η NZIA με στόχο να μειώσουν οιασφαλιστικές και οι πελάτες τους τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησε, όχι μόνο σε αυξήσεις ασφαλίστρων, αλλά και στην αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου, σε αυξήσεις της τιμής των προϊόντων και των υπηρεσιών με αποτέλεσμα ο πληθωρισμός στα σκαρφαλώσει στα ύψη, προκαλώντας δυσμενείς εξελίξεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Το τελευταίο πρωτόκολλο της NZIA αναφέρουν απαιτεί από τις ασφαλιστικές να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις στις επόμενες δύο δεκαετίες για να αλλάξουν την δομή των επιχειρήσεων τους. Για παράδειγμα μία από τις επιλογές για την επίτευξη των στόχων της NZIA είναι αλλαγή στον τρόπο ασφάλισης σε επιχειρήσεις με έκθεση στην αλλαγή του κλίματος για την μείωση των εκπομπών του θερμοκηπίου κατά 34% με 60%.

Μονοπωλιακές τάσεις και ενέργειες μποϋκοτάζ

Στο πλαίσιο αυτό σύμφωνα με την νομοθεσία και τους νόμους των Πολιτειών για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι απαιτήσεις της NZIA έρχονται σε ανοιχτή σύγκρουση με τους νόμους κατά των μονοπωλίων και άλλους ισοδύναμους νόμους. Κάποιες από τις απαιτήσεις της NZIA εάν εφαρμοστούν από ιδιωτικές επιχειρήσεις, προσθέτουν, συνιστούν ενέργειες για μποϊκοτάζ, εάν μάλιστα τα μέλη της NZIA εργάζονται στην ίδια κλαδική αγορά.

Στην ίδια επιστολή οι εισαγγελείς αναφέρουν πως οι συλλογικές συμβάσεις για τον καθορισμό των τιμών ή τον περιορισμό της παραγωγής ή επιβολή ποσοστώσεων στην παραγωγή ασφαλίστρων αποτελούν έκνομη ενέργεια, ενώ οι συλλογικές αυτές συμβάσεις / συμφωνίες θα οδηγήσουν σε περαιτέρω αυξήσεις στις τιμές των ασφαλίστρων.

Έκνομες ενέργειες – η νομοθεσία απαγορεύει την τροποποίηση όρων ασφάλισης

Τέλος, στην επιστολή των ιδίων αναφέρεται ότι οι στόχοι αυτοί θα έχουν επιζήμια αποτελέσματα και στην αγορά των αντασφαλιστών. Η νομοθεσία, διευκρινίζουν, απαγορεύει από τους ασφαλιστές / αντασφαλιστές να τροποποιούν τους όρους της ασφάλισης για λόγους που δεν σχετίζονται με τον κίνδυνο, τονίζοντας ότι η άρνηση παροχής αντασφαλιστικών καλύψεων θα αυξήσει το κόστος αντασφάλισης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr