NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Μια έκθεση για την “κουλτούρα” του ελληνικού καλοκαιριού

Μια έκθεση για την “κουλτούρα” του ελληνικού καλοκαιριού

Τα χειροποίητα πιάτα από την Πάρο που αναγράφουν “αγάντα”, “τραμουντάνα” και “αχ Ελλάδα σ’άγαπώ”. Τα minimal διακοσμητικά ή και χρηστικά κεραμικά που θυμίζουν τόσο την αρχαιότητα, όσο και το σήμερα.

Κατασκευές εμπνευσμένες από τα ψυγεία των περιπτέρων αλλά και τον παγωτατζή της γειτονιάς του ελληνικού παρελθόντος. Και μερικά υφασμάτινα-πλαστικοποιημένα βάζα με σχέδια εμπνευσμένα από τα σχέδια της ελληνικής παράδοσης.

Το Mon Coin Studio παρουσιάζει το "L'été grec", μια έκθεση εμπνευσμένη από το ελληνικό καλοκαίρι και το ομώνυμο βιβλίο του Γάλλου συγγραφέα Jacques Lacarrière.

Η εποχή ή καλύτερα η μακρόσυρτη “γιορτή” του καλοκαιριού στην Ελλάδα, επηρεάζει και μεταμορφώνει τα πάντα με ένα τρόπο ευεργετικό καθώς η φύση και η καθημερινή ζωή βρίσκονται σε συνεχή ροή.

mon-coin.jpg?mtime=20230526105546#asset:417049


Όπως έγραψε ο Lacarrière, «Όλα είναι εδώ, όλα είναι στην παρούσα στιγμή: ο ήλιος, η θάλασσα, ο αέρας, οι άνθρωποι. Τίποτα δεν συγκρίνεται με την απλότητα και με την ένταση του καλοκαιριού στην Ελλάδα».

Η έκθεση

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα από 100 Έλληνες καλλιτέχνες και τεχνίτες που προέρχονται από χώρους όπως η ζωγραφική, η χαρακτική, η φωτογραφία, τα υφάσματα, τα κοσμήματα και φυσικά τα κεραμικά. Τα κεραμικά αποτελούν το πεδίο στο οποίο εστιάζει το Mon Coin Studio, ένας σύγχρονος χώρος τέχνης στην καρδιά της Αθήνας όπου από σήμερα μπορείτε να δείτε την έκθεση "L'été grec".

Οι επισκέπτες θα βιώσουν μια ζωντανή εικόνα της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και του διαχρονικού ελληνικού πολιτισμού, μέσα από τις εκφάνσεις του στη σύγχρονη τέχνη και τεχνική. Αλλά και την αντανάκλαση του στην καθημερινής ζωής και στην “κουλτούρας του καλοκαιριού” στην Ελλάδα.

Στιγμιότυπο-2023-05-26-10.51.43-πμ.png?mtime=20230526105234#asset:417048


Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 5 Ιουλίου.

*Το Mon Coin Studio είναι ένας εκθεσιακός χώρος-γκαλερί αλλά και ένα εργαστήριο σε μια βεράντα με θέα στην Ακρόπολη των Αθηνών, όταν ο καιρός το επιτρέπει. Το Mon Coin Studio διευθύνει η ιδιοκτήτριά του, Eléonore Trenado Finetis και βρίσκεται στην οδό Θησείου 7 στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Διάρκεια έκθεσης: 26 Μαΐου - 5 Ιουλίου 2023

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr