NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Simpler: Πώς το «ψηφιακό διαβατήριο αγορών» αλλάζει το eCommerce

Simpler: Πώς το «ψηφιακό διαβατήριο αγορών» αλλάζει το eCommerce

​Το ecommerce είναι αναμφισβήτητα ένας από τους κλάδους που έχουν γνωρίσει ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια σε κάθε επίπεδο. Πλέον, μπορούμε να αποκτήσουμε οτιδήποτε από οπουδήποτε, χωρίς να αποχωριζόμαστε την άνεση του σπιτιού μας.

Ωστόσο, παρά την εξέλιξη που έχει υπάρξει και τις διάφορες καινοτομίες, δε μπορούμε να αγνοήσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν χρόνια, τα οποία αφενός δυσκολεύουν τη ζωή των καταναλωτών και αφετέρου στοιχίζουν σε έσοδα και πωλήσεις στους επαγγελματίες του κλάδου.

Πόσες φορές έχετε εγκαταλείψει μία αγορά λόγω της ανάγκης να συμπληρώσετε ξανά και ξανά τα προσωπικά σας στοιχεία; Ή επειδή η συγκεκριμένη ιστοσελίδα ζητούσε υπερβολικά πολλά στοιχεία και απλά δεν ήσασταν διατεθημένοι να αφιερώσετε το χρόνο για να τα συμπληρώσετε. Τέλος, ας μη μιλήσουμε καλύτερα για το θέμα της καταχώρησης των στοιχείων της κάρτας σας. Όλα τα παραπάνω προκαλούν ταλαιπωρία για τους καταναλωτές και σύμφωνα με την έρευνα του Baymard Institute, το 68% των καταναλωτών εγκαταλείπουν το καλάθι τους και δεν ολοκληρώνουν την αγορά τους λόγω των παραπάνω θεμάτων.

Το αποτέλεσμα; Ο επιχειρηματίας χάνει πωλήσεις και κέρδη εξαιτίας της “e-γραφειοκρατίας”.

Η Simpler αλλάζει τις online αγορές

simpler2.jpg?mtime=20230529151508#asset:417416


Η Simpler ιδρύθηκε το 2021 από τη Ράνια Λάμπρου, τον Αλέξανδρο Κυριακόπουλο και τον Σπύρο Μανδέκη και έρχεται να βάλει τέλος σε όλα τα παραπάνω παρουσιάζοντας έναν καινοτόμο τρόπο shopping, με ένα κλικ. Ο κάθε καταναλωτής δημιουργεί το “ψηφιακό διαβατήριο αγορών” του κατά την πρώτη του αγορά μέσω της Simpler, το οποίο περιλαμβάνει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεται για να ολοκληρώσει τις αγορές του.

Έπειτα, όταν θελήσει να κάνει κάποια άλλη αγορά στο ίδιο ή οποιοδήποτε άλλο κατάστημα συνεργάζεται με τη Simpler, μπορεί να την ολοκληρώσει μόλις με ένα κλικ. Χωρίς να συμπληρώσει κάποια φόρμα, διευθύνσεις, αριθμούς καρτών. Πέραν της προφανούς διευκόλυνσης για τους καταναλωτές, υπάρχουν σημαντικά ωφέλη και για τους εμπόρους. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα e-shops όπου συνεργάζονται μαζί της παρατηρούν μία μέση αύξηση των conversions τους της τάξης του 36%, ενώ παρατηρούνται και κάποια επιπλέον ωφέλη. Ένα από αυτά είναι η μείωση του ποσοστού άλλων κοστοβόρων μεθόδων πληρωμής, όπως η αντικαταβολή και η PayPal.

Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη η εταιρεία συνεργάζεται με πάνω από 100 εμπόρους στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων η GAP, η NAK, η Zakcret και η Funky Buddha, ενώ πάνω από 110,000 καταναλωτές στην Ελλάδα έχουν ολοκληρώσει τις αγορές τους τον τελευταίο ενάμιση χρόνο χρησιμοποιώντας το «διαδικτυακό διαβατήριο αγορών» της Simpler.

Μια λύση χτισμένη για τις ανάγκες καταναλωτών και επαγγελματιών

simpler1.jpg?mtime=20230529151120#asset:417415


Λύσεις όπως αυτή που παρέχει η Simpler, λειτουργούν ως ένας ακόμα πόλος έλξης για τους καταναλωτές, οι οποίοι παραμένουν πιστοί στους εμπόρους όπου σέβονται και αναβαθμίζουν την εμπειρία τους. Ωστόσο, υπάρχουν επιπλέον πρακτικά πλεονεκτήματα.

Μέσω της Simpler, ένα e-shop μπορεί να προσφέρει στον κάθε καταναλωτή τον τρόπο πληρωμής που προτιμά, όπως Apple Pay, Google Pay, και Klarna BNPL (Buy Now Pay Later). Και το καλύτερο; Όλοι οι παραπάνω τρόποι πληρωμής, είναι μέρος του “πακέτου” της Simpler. Από τη στιγμή που ένα e-shop θα εγκαταστήσει το Simpler, προσφέρει άμεσα όλους τους παραπάνω τρόπους πληρωμής, χωρίς να χρειάζεται ξεχωριστή υλοποίηση για τον καθένα από αυτούς. Κάτι που πρακτικά εξαφανίζει τα κόστη εγκατάστασης για τους εμπόρους.

Επιπλέον, η πλατφόρμα της Simpler ενσωματώνει πολλαπλές επιλογές παράδοσης, όπως παραλαβή από το κατάστημα, παράδοση στο σπίτι ή μέσω των αυτόματων θυρίδων της BOXNOW, που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα.

Τέλος, η διασύνδεση της Simpler με ένα οποιοδήποτε e-shop είναι ιδιαίτερα απλή υπόθεση, καθώς η εταιρεία παρέχει plug-ins συμβατά με όλες τις μεγάλες πλατφόρμες eCommerce.

Για να δείτε πώς η Simpler αλλάζει το online shopping και προσφέρει πολλαπλά οφέλη στους εμπόρους, αυξάνοντας τις πωλήσεις τους, κλείστε το demo σας σήμερα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr