NEWSFLASH...
Καριέρα & HR
ανάγνωση

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θα σε βοηθήσουν να βρεις δουλειά;

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θα σε βοηθήσουν να βρεις δουλειά;

Η Ιωάννα Μίχου, Διευθύντρια Ανθρώπινων Πόρων του Skywalker.gr μίλησε στο epixeiro.gr για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει κάθε υποψήφιος εργαζόμενος.

Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη δεξιότητα που πάντα ψάχνετε σε έναν υποψήφιο; 

Βασική μας επιδίωξη είναι η συμπληρωματικότητα των δεξιοτήτων της κοινότητας του Skywalker.gr, ώστε να παρουσιάζουμε πληρότητα σε κάθε έργο που ξεκινούμε ή αναλαμβάνουμε. Ωστόσο, βασικές δεξιότητες επικοινωνίας, αντίληψης, δημιουργικότητας και εξισορρόπησης των προσωπικών οραμάτων με την ομαδική προοπτική είναι μάλλον απαραίτητες.

Ποιες είναι οι 3 πιο σημαντικές δεξιότητες που θα έπρεπε να έχει ένας εργαζόμενος στην εταιρεία σας; 

Το υψηλό ενδιαφέρον του Skywalker.gr στην παραγωγή κοινωνικών αγαθών μας προσανατολίζει στην προσέλκυση εργαζομένων με αυξημένη ικανότητα στην αντίληψη αναγκών και τη σύνθεση υπηρεσιών που τις υπηρετούν.

Η κοινοτική δομή και λειτουργία απαιτεί ξεκάθαρα ομαδική προσέγγιση, ώστε να αθροιστούν αποτελεσματικά γνώσεις, δεξιότητες και συμπεριφορές που δημιουργούν αξία σε δράσεις, έργα και ενέργειές μας.

Η δημιουργικότητα εξασφαλίζει συνεχιζόμενα θετική στάση στην πρόοδο και την ανάπτυξη, μέσα από το πρίσμα της επικαιροποίησης και της ολοκλήρωσης μηχανισμών και υπηρεσιών.

Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι  υποψήφιοι;

Η τυχαία, κάποιες φορές χαοτική, αποστολή βιογραφικών σε μη αξιολογηθείσες αγγελίες, είναι το πιο συχνό σφάλμα που αντιμετωπίζουμε στην αναζήτηση στελεχών. Αυτό δυσχεραίνει τη δουλειά του αξιολογητή και μειώνει τη διάθεση των επιχειρήσεων να απαντούν στις υποβληθείσες αιτήσεις.

Ως κλιμάκωση του φαινομένου, διαχρονικά αντιμετωπίζουμε και τη μη προσέλευση σε κανονισμένες πρώτες συνεντεύξεις. Και αυτό σπαταλά χρήσιμο ανθρώπινο χρόνο που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε παραγωγικές δραστηριότητες, προς όφελος άλλων υποψηφίων και τελικά του συνόλου της αγοράς εργασίας.

Παράθεση - epixeiro.gr

Ειλικρινείς προθέσεις και επικοινωνία μπορούν να βοηθήσουν κάθε υποψήφιο να διεκδικήσει μια θέση.

Τι ψάχνετε σε ένα βιογραφικό; Και πως το αξιολογείτε;

Σημαντικά στοιχεία στο βιογραφικό σημείωμα είναι όσα αντιστοιχίζονται σε ζητούμενες γνώσεις και δεξιότητες και φυσικά αυτά που αποτελούν ενδείξεις εναρμόνισης με την κουλτούρα της επιχείρησης.

Η αξιολόγηση του βιογραφικού, προφανώς είναι αυτή που οδηγεί στις συνεντεύξεις επιλογής και στη ζωντανή τεκμηρίωση όσων περιγράφονται.

Τελική επιλογή υποψηφίου, σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να συμβεί μόνο με αξιολόγηση του βιογραφικού σημειώματος.

Έχετε συγκεκριμένους τρόπους με τους οποίους παρακινείτε την ομάδα σας; Μπορείτε να μας δώσετε κάποια παραδείγματα;

Ενθαρρύνουμε τη λήψη πρωτοβουλιών και την ομαδική δράση μέσα από επίπεδη οργάνωση και ανθρώπινο περιβάλλον. Ενισχύουμε προγράμματα εκπαίδευσης και προσωπικής ανάπτυξης, ανεξαρτήτως αντικειμένου, επιπέδου και κατεύθυνσης.

Υποστηρίζουμε τις συναδελφικές σχέσεις και πραγματοποιούμε δράσεις προσωπικού για τη δημιουργία κοινότητας.

Ακούμε ιδέες και προτάσεις βελτίωσης των υπηρεσιών μας μέσα από τακτικές συναντήσεις ολομέλειας.

Διατηρούμε συστηματικά ένα μη τιμωρητικό περιβάλλον και συμμεριζόμαστε τις ευθύνες που προκύπτουν από τις ενέργειες των στελεχών μας.

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε στους υποψήφιους; Μπορείτε να μας δώσετε κάποια παραδείγματα του τι πρέπει να κάνει κανείς για να πάρει την δουλειά που θέλει;  

Ειλικρινείς προθέσεις και επικοινωνία μπορούν να βοηθήσουν κάθε υποψήφιο να διεκδικήσει μια θέση στην κοινότητα του Skywalker.gr.

Ακόμη και σημαντικά κενά στην εκπαίδευση και την τεχνογνωσία μπορούν να καλυφθούν στην πορεία.

Η διάθεση και η ικανότητα να μοιραστεί την πορεία μας χωρίς να αποπροσανατολίσει τη δική του είναι συνήθως αυτό που οριστικοποιεί τις συνεργασίες μας. Αυτά όμως, προφανώς, διαφέρουν σε κάθε εταιρία, που μπορεί και πρέπει να έχει την ευκαιρία να δίνει το στίγμα της.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr