NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Στον δρόμο... για βουτιές στην παραθαλάσσια Πελοπόννησο

Στον δρόμο... για βουτιές στην παραθαλάσσια Πελοπόννησο

Στην συγκεκριμένη στήλη, το “Choices Weekend”, μερικά από τα αγαπημένα μας θέματα είναι εκείνα που έχουν να κάνουν με τα long weekends. Με τις κοντινές αποδράσεις που μας κάνουν να αλλάζουμε παράστασεις, να χαλαρώνουμε και, ιδανικά, να παίρνουμε μερικές ανάσες που μυρίζουν θάλασσα και καλοκαίρι.

Ο μήνας που μόλις ξεκινά, ο Ιούλιος, είναι για πολλούς από εμάς η επιτομή των long weekends, ώσπου να πάρουμε την κανονική άδεια από την εργασία μας τον Αύγουστο. Και η Πελοπόννησος είναι, λόγω ομορφιάς και εγγύτητας, ένας προορισμός- φαβορί για όσους βρισκόμαστε στην Αττική.

Μέσα στις πολυποίκιλες ομορφιές της, οι παραλίες της ξεχωρίζουν. Μας κάνουν να τις ονειρευόμαστε και να μετράμε τις ημέρες ώσπου να τελειώσει η εβδομάδα.

Παρακάτω θα βρείτε λίγα λόγια για τους παραθαλάσσιους προορισμούς της Πελοποννήσου που σας προτείνουμε να επισκεφθείτε. Για τις παραλίες με τα πεντακάθαρα νερά και τις απέραντες αμμουδιές, τα φραγκόσυκα που κρέμονται από τα βράχια και τον όμορφο προς εξερεύνηση βυθό.

Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία

Μάλλον αναμενόμενο το γεγονός ότι η λίστα μας ξεκινά με την πανέμορφη Βοϊδοκοιλιά που διαθέτει ένα σχήμα που θυμίζει πέταλο ή το γράμμα «Ω», αφού θεωρείται μία από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσογείου.

Βρίσκεται στις ακτές του Ιονίου πελάγους, σε μια περιοχή η οποία λόγω του αδιαπραγμάτευτου φυσικού της κάλλους έχει δικαίως ενταχθεί στο Δίκτυο Natura και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει χρησιμοποιηθεί ως location σε μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές.

peloponese-3.jpg?mtime=20230630155347#asset:423597


Kαλογριά, Αχαΐα

H Kαλογριά είναι μία πολύ μεγάλη αμμουδιά μήκους εννιά χιλιομέτρων που απέχει 45 χιλιόμετρα από την Πάτρα. Είναι φυσικά, εξίσου δικαίως, μία ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή για μπάνιο τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής.

Τα όμορφα νερά της βαθαίνουν σταδιακά για αυτό και αυτό την καθιστά μια καλή επιλογή για οικογένειες με παιδιά. Αν και διαθέτει beach bar έχει άπλετο επιπλέον χώρο ώστε αν αυτό που αναζητάτε είναι ηρεμία, να μπορέσετε να τη βρείτε.

Φοινικούντα, Μεσσηνία

Το γνωστό παραθεριστικό σποτ, το χωριό της Φοινικούντας βρίσκεται μεταξύ της Μεθώνης και της Κορώνης. Διαθέτει έναν μικρό όρμο και ένα λιμανάκι που βλέπει στο μικρό νησιωτικό σύμπλεγμα των Μεσσηνιακών Οινουσσών ενώ το χωριό είναι ιδανικό για να βρείτε την ηρεμία σας και να χαλαρώσετε.

Εκτός από την κεντρική παραλία, θα βρείτε όμορφες παραλίες και πεντακάθαρα νερά και στα δυτικά του οικισμού μεταξύ των οποίων και την παραλία Ανεμόμυλο ή Μαυροβούνι που έχει ωραίο vibe κυρίως για τις νεαρές ηλικίες.

peloponese-1.jpg?mtime=20230630155745#asset:423604


Δερβένι, Κορινθία

Αν ταξιδεύετε από την Αθήνα προς τη Δυτική Πελοπόννησο, μια καλή επιλογή για μια πρώτη βουτιά είναι το Δερβένι, μια παραλία με ψιλό βοτσαλάκι πολύ πιο ήσυχη σε σχέση με το Ξυλόκαστρο.

Ενώ οι ψαροταβέρνες που βρίσκονται τριγύρω αλλά και ο παλιός σιδηροδρομικός σταθμός που μετέφερε την περίφημη κορινθιακή σταφίδα, θα εμπλουτίσουν την εμπειρία σας.

Ψιλή Άμμος, Τολό, Αργολίδα

Το Τολό μπορεί να υπήρξε δημοφιλές θέρετρο τη δεκαετία του 1980, όμως τα τελευταία χρόνια δεν είναι λίγοι εκείνοι που το ανακαλύπτουν εκ νέου.

Η παραλία του Τολού λέγεται Ψιλή Άμμος, όνομα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό για ό,τι θα συναντήσετε. Πέρα από την όμορφη θέα στον Αργολικό Κόλπο εδώ καλύπτονται τόσο οι ανάγκες όσων αναζητούν οργανωμένες παραλίες, όσο και εκείνων που θέλουν απλά να απλώσουν, κάπου ήρεμα, την πετσέτα τους.

peloponese-2.jpg?mtime=20230630155429#asset:423598


Κυπαρίσσι, Λακωνία

Το χωριό Κυπαρίσσι έχει αυθεντικά παραδοσιακό ύφος, ασβεστωμένα σπίτια, χρωματιστές πόρτες και παράθυρα και όμορφες αυλές.

Στην Παραλία εκτός από τις καφετέριες και τα ταβερνάκια, θα δείτε τα σπιτάκια σε σημεία που κυριολεκτικά σκάει το κύμα καθώς και τις δύο -παραδόξως- βοτσαλωτές παραλίες, τη Μικρή και τη Μεγάλη Άμμο.

Η μάσκα για εξερεύνηση του βυθού κρίνεται και στις δύο περιπτώσεις αναγκαία.

Αλύπα, Λακωνία

Και συνείδητα, με την ελπίδα ότι έχετε φτάσει έως εδώ διαβάζοντας, σας αφήσαμε μία από τις καλύτερες επιλογές, για το τέλος.

Σαφέστατα η Μάνη έχει πολλά αξιοθέατα και πολλές παραλίες για να εξερευνήσετε. Στον μικρό κόλπο της Αλύπας όμως, πέρα από τα άσπρα βότσαλα, θα βρείτε κρυστάλλινα νερά αλλά και σπίτια που μοιάζουν με μικρούς πύργους πάνω από την παραλία.

Το τοπίο είναι πραγματικά ιδιαίτερο και για την ώρα, ευτυχώς διαθέτει μια σαγηνευτική ηρεμία καθώς δεν είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr