NEWSFLASH...
Καινοτομία & Τεχνολογία
ανάγνωση

SoftOne: Σύμμαχος για τις ανάγκες των επιχειρήσεων - πώς ηγείται στο cloud

SoftOne: Σύμμαχος για τις ανάγκες των επιχειρήσεων - πώς ηγείται στο cloud

Με βάση την πρόβλεψη πως όλα θα γίνονται στο cloud μέχρι το 2030, η SOFTONE συνεχίζει να ηγείται στην εγχώρια αγορά, προσφέροντας λύσεις για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις. Έχοντας ως στόχο όχι απλά να προσφέρει all in one λύσεις, αλλά εξειδίκευση για τις ξεχωριστές ανάγκες του καθενός.

Κατά τη συνέντευξη Τυπου της εταιρείας που έλαβε χώρα, η διοίκηση υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τους 3 βασικούς παράγοντες ανάπτυξης και μεγέθυνσης της εταιρείας:

  • η αλματώδης άνοδος του cloud,
  • ο εστιασμός στα συνδρομητικά μοντέλα (με επαναλαμβανόμενα έσοδα)
  • και η σημαντική αύξηση εσόδων από το ERP αλλά και από άλλα προϊόντα.

Όπως τονίστηκε, μάλιστα, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής, οι εξαγορές (που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα αλλά και ως οπτική) δεν αφορούν απλά το άθροισμα τζίρων, αλλά συνέργειες που διαμορφώνουν και αναπτύσσουν το συνολικό οικοσύστημα που υποστηρίζει η εταιρεία. Άλλωστε, όπως ειπώθηκε, η οργανική ανάπτυξη σήμερα διαμορφώνεται στο 58% του συνόλου.

Υπενθυμίζεται πως ο Όμιλος SOFTONE προχώρησε σε πέντε στοχευμένες εξαγορές την περίοδο 2022-23, 4 στην Ελλάδα (IMPACT, cosmoONE, REGATE και AppSoft) και 1 στη Ρουμανία (QBS).

Σημειώνεται πως διαθέτει πλήρως στελεχωμένα γραφεία σε Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο, αναπτύσσει σταθερά το δίκτυο των συνεργατών του και εξελίσσει τα προϊόντα του ώστε να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις λειτουργίας των τοπικών επιχειρήσεων, επιτυγχάνοντας το 2022 αύξηση του κύκλου εργασιών, στις συγκεκριμένες αγορές, άνω του 50%.

Κατά τα άλλα, μέχρι το τελος του 2023 αναμένονται νέα προϊόντα και υπηρεσίες, όπως τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Εταιρειών SOFTONE, κ. Πάνος Μαρτίνης

Ο ίδιος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων: «Τα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα του 2022 αλλά και η θετική εξέλιξη των δεικτών και κατά την τρέχουσα χρονιά, πιστοποιούν με τον πλέον εμφατικό τρόπο την ηγετική θέση του Ομίλου SOFTONE, ως απόρροια του μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδιασμού και της ισχυρής διαφοροποίησης του επιχειρηματικού του μοντέλου. Με εχέγγυα την τεχνολογική καινοτομία, το ισχυρότερο δίκτυο συνεργατών, τις στοχευμένες εξαγορές και στρατηγικές συνεργασίες με εδραιωμένες εταιρείες εξειδικευμένων εφαρμογών λογισμικού, ο Όμιλος SOFTONE οδηγεί σταθερά τις εξελίξεις στην εγχώρια αγορά του business software, παράγοντας υψηλή αξία για όλα τα μέλη του οικοσυστήματός του. Πιστοί στο στρατηγικό μας πλάνο, συνεχίζουμε δυναμικά να αναπτύσσουμε best-in-class προϊόντα και υπηρεσίες που καθιστούν τον Όμιλο SOFTONE τον κορυφαίο 360ο πάροχο λύσεων ψηφιακού μετασχηματισμού στην ελληνική αγορά»

Από την συγκέντρωση της αγοράς… στο scale up

Οι μέρες θυμίζουν την εποχή 2001-2004 κατά τον κ. Αντώνη Κυριαζή, Εκτελεστικό Πρόεδρο του Ομίλου, όταν είχαν πραγματοποιηθεί και τότε μεγάλες εξαγορές (με μια συγκέντρωση 90%), με επιτυχή ή όχι αποτελέσματα όπως αποδείχθηκε στο πέρασμα των χρόνων.

Σήμερα, φαίνεται πως ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος συγκέντρωσης των ημερών μας, ζητούμενο όμως θα πρέπει να είναι η επίτευξη των κατάλληλων οικονομιών κλίμακας και ανάπτυξης της αγοράς και των εταιρειών, κάτι που όπως φαίνεται η SOFTONE έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, καθοδηγώντας σταθερά τις εξελίξεις στην εγχώρια αγορά του business software.


SOFTONE_Group_Αντώνης_Κυριαζής_ECoB.jpg?mtime=20230704201619#asset:424256


Για παράδειγμα, οι επιχειρήσεις - συνεργάτες του Ομίλου ξεπερνούν τις 600 επιχειρήσεις, ενώ την ίδια ώρα η SOFTONE «έχει» το 70% των διαβιβάσεων του mydata στην ΑΑΔΕ. Χαρακτηριστικό είναι πως πάνω από 5.000 λογιστικά γραφεία χρησιμοποιούν τα προϊόντα της Prosvasis.

Σύμφωνα με τον κ. Κυριαζή, η αγορά «τρέχει» με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και μεγάλες είναι οι προσδοκίες από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης για τις ανάγκες του ψηφιακού μετασχηματισμού κλπ.

Αναλύοντας την επόμενη μέρα, ο ίδιος εκτίμησε πως η αγορά του business software μπορεί και να τριπλασιαστεί την επόμενη 5ετίας, η οποία σήμερα υπολογίζεται στη χώρα σε πάνω από 400 εκατ. ευρώ. Αναφορά έγινε και για την Τεχνητη Νοημοσύνη με τον κ. Κυριαζή να επισημαίνει πως ακόμη δεν έχει οριοθετηθεί πως το A.I θα επηρεάσει το business software συνολικά.

Ισχυρή άνοδος στα μεγέθη

Βάσει των αποτελεσμάτων που παρουσιάστηκαν, η καινοτομία και η ηγετική θέση στο cloud έφεραν ισχυρή άνοδο στα μεγέθη της εταιρείας για μια ακόμη χρονιά.

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκαν κατά 40,7% διαμορφούμενος στα 36,2 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA κινήθηκαν επίσης υψηλότερα (+33% στα 8,3 εκατ. ευρώ).

Αναφορικά με το πρώτο 3μηνο του 2023, ο κύκλος εργασιών έχει διαμορφωθεί στα 11 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 40,8%, ενώ αντίστοιχα η κερδοφορία ανήλθε στα 4,6 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 42,6%.

Κοιτά υψηλότερα το 2023

Σύμφωνα με τις προβλέψεις για το 2023, ο Όμιλος SOFTONE υπολογίζει ότι ο κύκλος εργασιών θα διαμορφωθεί στα 49 εκατ. ευρώ με EBITDA 12,8 εκατ. ευρώ, θέτοντας τις βάσεις για ακόμη πιο ισχυρές επιδόσεις και το 2024.

Επιπλέον, εκτιμάται ότι η συμμετοχή των Cloud υπηρεσιών θα εκτοξευθεί στο 57% το 2023, σημειώνοντας αύξηση 64%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το 2022, τα επαναλαμβανόμενα έσοδα (recurring revenue) ξεπέρασαν το 75% του συνολικού κύκλου εργασιών, επιβραβεύοντας πρακτικά τη διαχρονική επένδυση του Ομίλου SOFTONE στο Cloud και το μοντέλο Software-as-a-Service (SaaS).

Επίσης, η εκτιμώμενη παραχθείσα αξία του οικοσυστήματος υπολογίζεται στα 90 εκατ. ευρώ περίπου.

Όπως εξήγησε η διοίκηση, η εμπορική αξιοποίηση μίας σειράς προϊόντων και υπηρεσιών που αναπτύσσονται in-house, σε συνδυασμό με την ενσωμάτωση των εταιρειών που έχουν εξαγοραστεί, συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο καινοτόμων ψηφιακών λύσεων που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες μετασχηματισμού τόσο των back-office όσο και των front-office διαδικασιών των σύγχρονων επιχειρήσεων.

SOFTONE_Group_KeyVisual.png?mtime=20230704202053#asset:424257







... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr