NEWSFLASH...
Καινοτομία & Τεχνολογία
ανάγνωση

MSI Cubi 5 12M + Οθόνη MSI PRO MP243 Review: Ένα ευέλικτο δίδυμο για το γραφείο σας

MSI Cubi 5 12M + Οθόνη MSI PRO MP243 Review: Ένα ευέλικτο δίδυμο για το γραφείο σας

Οι ευέλικτοι εργασιακοί χώροι και το «γραφείο παντού» είναι τάσεις οι οποίες απαιτούν και ευέλικτα υπολογιστικά συστήματα, με τον φορητό υπολογιστή να μην είναι πάντα η βέλτιστη λύση. Η MSI είναι ένας μεγάλος κατασκευαστής υπολογιστικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας και design με λύσεις για όλες τις ανάγκες στο σπίτι και φυσικά το γραφείο.

MSI Cubi 5 12M-01SUS Mini PC

Για τις ανάγκες των νέων επαγγελματικών δεδομένων η MSI έχει παρουσιάσει την σειρά μίνι υπολογιστών Cubi 5 12M οι οποίοι μπορούν να καλύψουν όλες σχεδόν τις ανάγκες του επαγγελματία στο κατάστημα αλλά και του σύγχρονου γραφείου, ενώ μπορεί να πάρει άνετα τη θέση και ενός Home Theater PC δίπλα στη τηλεόρασή σας, χωρίς βέβαια να είναι αυτός να είναι ο βασικός προορισμός του. Με διαστάσεις 12,4 x 12,4 εκατοστά και ύψος μόνο 5,4 εκατοστά και βάρος 1,4 κιλά αντιλαμβάνεστε ότι μπορεί να μεταφερθεί πανεύκολα, και ειδικά να τοποθετηθεί παντού, ακόμα και στο πίσω μέρος ενός μόνιτορ, μεταμορφώνοντάς το σε All-in-One PC.

Σχεδιασμός, συνδέσεις και ποιότητα κατασκευής

Το MSI Cubi 5 12M-01SUS έχει κομψό και μοντέρνο σχεδιασμό, με μαύρο χρώμα και φινίρισμα, και όπως προαναφέραμε η συσκευή είναι μικρή και συμπαγής και κατασκευασμένη με υψηλής ποιότητας πλαστικά, δίνοντάς σου μια ανθεκτική και ποιοτική αίσθηση.

Το μπροστινό μέρος της συσκευής διαθέτει δυο υποδοχές USB 3.2 Gen 2 Type A, μια υποδοχή USB Type-C / Thunderbolt 40Gbps, υποδοχή ακουστικών και το κουμπί ενεργοποίησης. Στο πίσω μέρος της συσκευής διαθέτει άλλες δυο υποδοχές USB 3.2 Gen 2 Type A, μια θύρα DisplayPort 1.4, μια θύρα HDMI 2.0b και δυο θύρες Ethernet (1Gbps & 2,5Gbps με ελεγκτή Realtek). Το Cubi 5 διαθέτει επίσης μια μονάδα Intel Wi-Fi 6E, η οποία παρέχει γρήγορη και αξιόπιστη ασύρματη συνδεσιμότητα έως 5Gbps, και φυσικά Bluetooth 5.3.

Υλικό, απόδοση και μη-θόρυβος

Το MSI Cubi 5 12M βασίζεται σε έναν επεξεργαστή Intel Core i7-1255U, ο οποίος είναι ένας δεκαπύρηνος επεξεργαστής με 12 επεξεργαστικά νήματα, με βασική ταχύτητα ρολογιού 1.7 GHz ενώ μπορεί να φτάσει τα 4.7 GHz σε απαιτητικές εργασίες και με κατανάλωση 15W (φτάνει τα 55W στη μέγιστη ταχύτητα). Η συσκευή διαθέτει επίσης μνήμη 16 GB DDR4 3200Mhz (επεκτείνεται στα 64GB σε δυο υποδοχές) και Μ.2 SSD (NVMe PCIe Gen 4) 512 GB (457 GB διαθέσιμα) ο οποίος παρέχει γρήγορη αποθήκευση και αστραπιαία ανταπόκριση δεδομένων. Η κάρτα γραφικών είναι η ενσωματωμένη στη CPU 12ης γενιάς, Iris Xe με καλές επιδόσεις για την κατηγορία της. Μια και αναφερθήκαμε στις επιδόσεις το MSI Cubi 5 12M είναι σε θέση να χειριστεί απαιτητικές εφαρμογές, εφαρμογές video και multitasking με ευκολία μια και μας έδωσε στο μετροπρόγραμμα Cinebench σκορ 5.840 και στο RealBench 72.742 και όλα αυτά χωρίς καθυστερήσεις ακόμα και σε θερμό περιβάλλον, με την θερμοκρασία της CPU να φτάνει τους 68 βαθμούς κελσίου το μέγιστο. Σε αυτές τις περιπτώσεις μόνο ακούστηκε ο εσωτερικός ανεμιστήρας μια και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων λειτουργίας είναι σχεδόν αθόρυβος στα 24dB με την θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 50 βαθμούς.

Λογισμικό και δυνατότητες

Το MSI Cubi 5 12M διαθέτει προεγκατεστημένα Windows 11 Pro, τα οποία παρέχουν μια οικεία και φιλική προς το χρήστη διεπαφή. Η συσκευή διαθέτει επίσης την εξαιρετική σουίτα προεγκατεστημένου λογισμικού MSI Center, το οποίο σας επιτρέπει να παρακολουθείτε και να ελέγχετε την απόδοση και τις ρυθμίσεις της συσκευής, ακόμα και από το κινητό σας, ενώ τα παρεχόμενα εργαλεία θα κάνει τη ζωή του τμήματος IT πολύ πιο εύκολη ειδικά σε ότι έχει να κάνει την ανάκτηση δεδομένων. Η συσκευή υποστηρίζει επίσης ρυθμίσεις διπλής οθόνης, κάτι που είναι ιδανικό για όσους πρέπει να εργάζονται με πολλά παράθυρα ή εφαρμογές ταυτόχρονα. Το Cubi 5 μπορεί να εξάγει σήμα ταυτόχρονα σε δύο οθόνες 4K, γεγονός που παρέχει εξαιρετική εμπειρία προβολής στο Surround View Mode. Τέλος, το MSICubi 5 12M υποστηρίζει και ασφάλεια δεδομένων μέσω τεχνολογίας TPM.

MSI Pro MP243: Μια ευέλικτη και αξιόπιστη λύση οθόνης

Η οθόνη MSI Pro MP243 έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει τις ανάγκες των επαγγελματιών και των χρηστών μικρών γραφείων που δίνουν προτεραιότητα στην ακριβή αναπαραγωγή χρωμάτων, την εργονομική σχεδίαση και τις ευέλικτες επιλογές συνδεσιμότητας.

Οπτική ποιότητα και απόδοση

Το MP243 διαθέτει πάνελ IPS 23,8 ιντσών με ανάλυση Full HD (1920 x 1080 pixel), παρέχοντας ευκρινή και ζωντανά γραφικά. Η τεχνολογία IPS εξασφαλίζει ευρείες γωνίες θέασης, επιτρέποντας στους χρήστες να διατηρούν σταθερή ποιότητα εικόνας από διαφορετικές θέσεις. Ο ρυθμός ανανέωσης 75Hz και ο χρόνος απόκρισης 5ms της οθόνης συμβάλλουν στον ομαλό χειρισμό κίνησης, καθιστώντας την κατάλληλη για γενικές εργασίες γραφείου, δημιουργία περιεχομένου και video.

Ακρίβεια χρώματος και βαθμονόμηση

Ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του MSI Pro MP243 είναι η έμφαση που δίνει στην ακρίβεια των χρωμάτων. Η οθόνη υποστηρίζει χρωματική γκάμα 100% sRGB, επιτρέποντάς της να εμφανίζει πλούσια και ζωντανά χρώματα. Η συμπερίληψη των αποκλειστικών τεχνολογιών Anti-Flicker και Less Blue Light της MSI συμβάλλει στη μείωση της καταπόνησης των ματιών κατά τη διάρκεια παρατεταμένης χρήσης. Αν και η οθόνη δεν διαθέτει εργοστασιακή βαθμονόμηση, παρέχει εκτεταμένες ρυθμίσεις χρώματος μέσω των εύχρηστων ρυθμίσεων OSD, επιτρέποντας στους χρήστες να ρυθμίζουν λεπτομερώς τις ρυθμίσεις χρωμάτων σύμφωνα με τις συγκεκριμένες απαιτήσεις τους.

Λεπτά πλαίσια και συνδεσιμότητα

Τα λεπτά πλαίσια στις τρεις πλευρές της οθόνης ενισχύουν τη συνολική αισθητική και διευκολύνουν την απρόσκοπτη εγκατάσταση πολλαπλών οθονών για αυξημένη παραγωγικότητα. Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, το MP243 προσφέρει πολλές επιλογές για να φιλοξενήσει διάφορες συσκευές. Περιλαμβάνει εισόδους HDMI 1.4, DisplayPort 1.2a και έξοδο ήχου 3,5 mm ενώ προσφέρει και δυο ηχεία ήχου.

Συμπερασματικά

Το MSI Cubi 5 12M και η οθόνη PRO MP243 όπως ήταν φυσικό δένουν απόλυτα μεταξύ τους και προσφέρουν μια απόδοση άνω του μέσου όρου λόγω τεχνικών και σχεδιαστικών προδιαγραφών αλλά και επιδόσεων. Είτε τα αποκτήσετε σετ είτε ξεχωριστά οι προτάσεις της MSI θα καλύψουν πλήρως τις ανάγκες του σύγχρονου τρόπου εργασίας και με εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές μάλιστα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr