NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Καινοτομία & Τεχνολογία
ανάγνωση

Cetracore - Jetoil: Δέσμευση και κουλτούρα η Υγεία & Ασφάλεια - το παράδειγμα στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης

Cetracore - Jetoil: Δέσμευση και κουλτούρα η Υγεία & Ασφάλεια - το παράδειγμα στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης

Οι καταστροφικές πυρκαγιές, τα ατυχήματα, τα ακραία φαινόμενα και άλλα αναπάντεχα έκτακτα συμβάντα δείχνουν πως η μέριμνα μιας εταιρείας για τους ανθρώπους της σε θέματα υγείας & ασφάλειας είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Την ίδια έννοια πρέπει να δείχνει μια εταιρεία και για το περιβάλλον και την κοινωνία που δραστηριοποιείται. Πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε σε κλάδους της βιομηχανίας ή ειδικότερα σε κρίσιμους τομείς όπως η αποθήκευση καυσίμων.

Με αφορμή μια πρόσφατη διάκριση της Cetracore - Jetoil σε αυτό τον τομέα, το epixeiro.gr συνομίλησε με τον κ. Γεώργιο Κρίτζαλη, ο οποίος είναι Διευθυντής της Εγκατάστασης στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος υπογράμμισε το γεγονός πως υπάρχουν πολλοί και σύνθετοι κίνδυνοι, αναδεικνύοντας ως «κλειδί» της επιτυχίας τις συνεχείς εκπαιδεύσεις και την ανάπτυξη κουλτούρας γύρώ από την Υγεία και την Ασφάλεια. Ειδικότερα:


Τι κίνδυνοι άραγε υπάρχουν σε μια μεγάλη εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων όπως η δική σας στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης;

Σε κάθε μεγάλη εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων, υπάρχει μια σειρά από κανόνες διαχείρισης και πρωτόκολλα ασφαλείας που οφείλουν να τηρούνται για την ομαλή λειτουργία, την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Για εμάς στη Centracore Jetoil και στην πρότυπη εγκατάστασή μας στο Καλοχώρι που αποτελεί και την μεγαλύτερη στα Βαλκάνια, η ασφάλεια είναι προτεραιότητα. Και μάλιστα η ασφάλεια τόσο για τους ανθρώπους μας, όσο και για το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία στην οποία δραστηριοποιούμαστε. Πρωτίστως, λοιπόν, λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως ορίζονται από τη Νομοθεσία και τα πιο σύγχρονα πρότυπα για την ασφάλεια των ανθρώπων μας.

Την ίδια στιγμή ακολουθούμε απαρέγκλιτα όλες τις ενδεδειγμένες μεθόδους για την πρόληψη ατυχημάτων, ενώ εφαρμόζουμε αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας, πραγματοποιώντας συνεχείς αξιολογήσεις για να είμαστε διαρκώς έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση.


Απαιτούνται ειδικές προβλέψεις και μέτρα ανά θέση ή δραστηριότητα;

Οπωσδήποτε σε μια διαδικασία που εμπλέκονται πολλαπλοί ρόλοι, οι οποίοι μάλιστα συνοδεύονται και από διαφορετικές ευθύνες, απαιτούνται ειδικές προβλέψεις και εφαρμογή εξειδικευμένων διατάξεων. Γι` αυτό το λόγο φροντίζουμε να εκπαιδεύουμε τους ανθρώπους μας, ώστε να διαχειρίζονται με ασφάλεια τα καθήκοντά τους. Αυτή η προσέγγιση εξασφαλίζει ότι όλοι είναι καλά προετοιμασμένοι και ενήμεροι για τους πιθανούς κινδύνους που συνδέονται με τις συγκεκριμένες εργασίες που επιτελούν.

Στην εγκατάστασή μας στο Καλοχώρι η προσέγγισή μας στο κομμάτι της Υγείας και της Ασφάλειας δεν είναι απλά περιορισμοί γραμμένοι στο χαρτί. Είναι δέσμευση και κουλούρα - μια κουλτούρα που καλλιεργούμε στους ανθρώπους μας από την πρώτη μέρα που αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους. Και αυτή την κουλτούρα την αναπτύσσουμε ενσωματώνοντας βέλτιστες πρακτικές και τις πιο σύγχρονες μεθόδους για τη διαχείριση κινδύνων. Σε αυτό το πλαίσιο συνεργαζόμαστε στενά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, εκπαιδεύουμε διαρκώς τους εργαζομένους μας και βελτιώνουμε τις διαδικασίες μας προς όφελος της ασφάλειας όλων, του περιβάλλοντος και της κοινότητας που μας περιβάλλει.


Πρόσφατα βραβευτήκατε για το ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης – ευαισθητοποίησης των εργαζομένων σας: Τι ακριβώς ήταν αυτή η πρωτοβουλία; τι αποκόμισαν εν τέλει οι εργαζόμενοι και τι σημαίνει αυτό για την διοίκηση;

Πράγματι η εταιρεία μας ξεχώρισε στην διοργάνωση - HEALTH & SAFETY AWARDS 2023 στην κατηγορία «Αντιμετώπιση Κρίσεων - Δράσεις περιορισμού επιπτώσεων μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος».

Συγκεκριμένα, η Cetracore - Jetoil Α.Ε. διακρίθηκε για τον αποτελεσματικό σχεδιασμό και υλοποίηση ενός ειδικού προγράμματος εκπαίδευσης – ευαισθητοποίησης για τους εργαζομένους της στο Καλοχώρι, το οποίο εστίαζε στη μελέτη και στην αναγνώριση των κινδύνων αλλά στα προληπτικά μέτρα ασφαλείας ανά θέση εργασίας.

Η εξειδικευμένη ομάδα μας μαζί με συνεργάτες, διερεύνησε σενάρια εντοπίζοντας τους κινδύνους στη λειτουργία της μονάδας και στη συνέχεια πραγματοποίησε μια σειρά από εκπαιδεύσεις σε θέματα ασφαλείας αλλά και εφαρμογής σεναρίων διάσωσης.

Η βράβευση αυτή είναι για όλους εμάς η αναγνώριση της ευαισθησίας μας σε θέματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία. Μας γεμίζει περηφάνια κι είναι κίνητρο για να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι, ώστε μέσα από την εκπαίδευση των εργαζομένων μας σχετικά με τις καλύτερες πρακτικές στην ασφάλεια και την περιβαλλοντική ευθύνη να αλληλεπίδρούμε θετικά και με την τοπική κοινωνία.


Ένα σχόλιο επίσης για το αποτύπωμα και την προσφορά της Cetracore - Jetoil στην τοπική κοινωνία;

Καθημερινός μας στόχος στην Cetracore - Jetoil είναι να αποτελούμε ένα θετικό παράδειγμα για την τοπική κοινωνία. Άλλωστε και το 95% των εργαζομένων μας στο Καλοχώρι προέρχεται από την ευρύτερη περιοχή.

Κάθε μας πρωτοβουλία λοιπόν επιθυμούμε να αποτελεί αντανάκλαση της υπευθυνότητας που υπογράφει τον τρόπο που επιχειρούμε και να αποδίδει στην κοινότητα το θετικό μέρισμά από τη λειτουργία μας.

Σε αυτό το πλαίσιο είμαστε στο πλευρό τοπικών συλλόγων και συμμετέχουμε ενεργά σε πρωτοβουλίες για το περιβάλλον.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr