NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

METALEASE: «Βλέπει» συνεργασίες και εξωτερικό - Τι λέει ο Αλ. Θεοφανίδης για το leasing στην αγορά τεχνολογίας

METALEASE: «Βλέπει» συνεργασίες και εξωτερικό - Τι λέει ο Αλ. Θεοφανίδης για το leasing στην αγορά τεχνολογίας

Για το leasing στα προϊόντα τεχνολογίας μίλησε, μεταξύ άλλων στο epixeiro.gr ο ιδρυτής και CEO της METALEASE, κ. Αλέξανδρος Θεοφανίδης περιγράφοντας μια τάση που φαίνεται πως συνεχώς διευρύνεται και αποκτά μεγαλύτερη απήχηση.

Ο ίδιος μίλησε επίσης για τα πρώτα βήματα και ανέλυσε την σημερινή εικόνα στην αγορά. Την ίδια ώρα υπογράμμισε την ανάγκη μείωσης των ηλεκτρονικών αποβλήτων στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης. Τέλος, έκανε λόγο για κινήσεις επέκτασης στο εξωτερικό, συνεργασίες και καινοτομίες στο άμεσο μέλλον…

Πώς γεννήθηκε η METALEASE και τι κενό καλύπτει στην αγορά;

Η METALEASE γεννήθηκε από ιδία ανάγκη πάνω στην αναζήτηση αγοράς νέου κινητού όπου διαπίστωσα τα πολύ υψηλά κόστη που καθιστούσαν την αγορά αλλά και τη συχνή αναβάθμιση αδύνατη.

Η METALEASE είναι η 1η εταιρεία στην Ελλάδα που έφερε τη μέθοδο του Leasing σε προϊόντα τεχνολογίας. Η υπηρεσία μας αντιμετωπίζει και γεφυρώνει το τεχνολογικό χάσμα της αγοράς παρέχοντας μια προσιτή και ευέλικτη λύση, δίνοντας σε επιχειρήσεις και ιδιώτες τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στην απόκτηση αλλα και στην εύκολη αναβάθμιση στα τεχνολογικά προϊόντα που πραγματικά χρειάζονται χωρίς την επιβάρυνση του υψηλού αρχικού κόστους και του κινδύνου να έχουν πληρώσει ακριβά μια συσκευή ή να την αποπληρώνουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρις πλέον να καλύπτει τις ανάγκες τους.

Υπάρχουν παρόμοιες τάσεις και για άλλα προϊόντα στο μέλλον; τι βλέπετε;

Τα τελευταία 2 χρόνια και οι προβλέψεις για τα επόμενα 5 δείχνουν ξεκάθαρα ότι υπάρχει μια μετατόπιση της καταναλωτικής συμπεριφοράς, ειδικότερα της νέας γενιάς, που κινείται προς το leasing δηλαδή μιας οικονομικής, πιο βιώσιμης και συχνής αναβάθμισης λύση. Συνεπώς ναι, το leasing θα μπει για τα καλά στη ζωή μας και σε άλλους τομείς αλλά και σε άλλες κατηγορίες τεχνολογικών προϊόντων π.χ. smartwatches, Laptops κτλ, κάτι που ήδη κάνουμε στη METALEASE.

Πως η βιωσιμότητα, η «πράσινη μεταστροφή» επηρεάζει την αγορά; Θέλετε να συμπληρώσετε κάτι άλλο;

Η αγορά γενικά κινείται προς ένα πιο βιώσιμο και πράσινο μέλλον, έχοντας κατα νου με ποιον τρόπο συνεισφέρει σε αυτό. Οι επιχειρήσεις ειδικά, έχουν πλέον στρατηγικές βιώσιμης ανάπτυξης και αυτο το βλέπουμε και στα πλαίσια του ESG & Sustainability. Το leasing στα προϊόντα τεχνολογίας παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό το κομμάτι αυξάνοντας τη διάρκεια ζωής μιας συσκευής η οποία στο τέλος ανακυκλώνεται και έτσι μειώνουμε σε μεγάλο βαθμό τα ηλεκτρονικά απόβλητα.

Δυο λόγια για οικονομικούς - στρατηγικούς στόχους της εταιρείας το 2023

Οι στόχοι της εταιρείας για το 2023 είναι να συνεχίσει να καινοτομεί, όπως πράξαμε και με την ίδρυσή μας φέρνοντας την κουλτούρα της κυκλικής οικονομίας στα προϊόντα τεχνολογίας στην Ελλάδα. Τους επόμενους μήνες θα ανακοινώσουμε μια νέα υπηρεσία που θα αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία.

Θα συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε με γοργούς ρυθμούς εδραιώνοντας και ισχυροποιώντας τη θέση μας στην Ελληνική αγορά και θα επεκταθούμε σε τουλάχιστον 2 χώρες του εξωτερικού μέσα από ισχυρές στρατηγικές συνεργασίες με μεγάλα retail chains που ήδη συζητάμε.

Διαβάστε - Leasing: Ένα εργαλείο ανάπτυξης και ευελιξίας

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr