NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Attenzione, borseggiatrici: Οι τουρίστες της Βενετίας προστατεύονται με τη βοήθεια του TikTok

Attenzione, borseggiatrici: Οι τουρίστες της Βενετίας προστατεύονται με τη βοήθεια του TikTok

Σας έχουν κλέψει ποτέ στο δρόμο; Θα ευχόσασταν κάποιος να είχε παρατήρησει τους κλέφτες αλλά και να είχε βρει το θάρρος να φωνάξει για να κάνει αντιληπτή την παρουσία τους προλαβαίνοντας την παράνομη πράξη τους;

Ειδικά στην περίπτωση που βρίσκεστε στο εξωτερικό τα πράγματα μπορεί να περιπλακούν ακόμη περισσότερο αφού μαζί με το πορτοφόλι σας μπορεί να κάνουν φτερά, εκτός από τα χρήματά σας, τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα, το διαβατήριο, η ταυτότητα σας και οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, χαλώντας το ταξίδι σας.

Στη Βενετία όμως, μια πραγματική και δυναμική κυρία φαίνεται να ανατρέπει τα δεδομένα.

Attenzione, borseggiatrici!

«Προσοχή, πορτοφολάδες!» Η 57χρονη Monica Poli, ζει στη Βενετία και έχει γίνει γνωστή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιδιαίτερα στο TikTok περιπολώντας τους δρόμους της πόλης και φωνάζοντας την παραπάνω φράση για να προειδοποιήσει τους τουρίστες για την ύπαρξη επίδοξων πορτοφολάδων.

Η Monica έχει περάσει χρόνια περιπολώντας στους δρόμους της Βενετίας και πλέον, κυρίως η φωνή της, είναι διάσημη στα social media. Σύμφωνα με τους New York Times είναι μέλος μιας ομάδας περίπου 50 πολιτών, γνωστής ως Cittadini Non Distratti, που περιπλανιέται στην πόλη και φωνάζει όταν εντοπίσει ύποπτους.

Πολλές φορές αναφέρουν τους υπόπτους στην αστυνομία με αποτέλεσμα το 2019, ο Economist να αναφέρει ότι η ομάδα ήταν υπεύθυνη για το ένα τρίτο όλων των συλλήψεων πορτοφολάδων που έγιναν εκείνη τη χρονιά στη Βενετία.

Η ομάδα πολιτών που είναι ενεργή εδώ και δεκαετίες, πρόσφατα εντάχθηκε στο TikTok και στο Instagram. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι την ακολουθούν και αναγνωρίζουν την φωνή της κας Poli που καταφέρνει αλάνθαστα να βρίσκει τους πορτοφολάδες πριν ακόμα καταφέρουν να δράσουν.

Φωνάζοντας «Attenzione, borseggiatrici!!» έχει γίνει μιμίδιο και η φωνή της έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη και σε ένα remix ενός χορευτικού κομματιού. Πάνω από όλα όμως με τον τρόπο αυτό τραβά την προσοχή των υποτιθέμενων παραβατών και των τουριστών προλαβαίνοντας τα χειρότερα.

Αυτός είναι άλλωστε και ο πρωταρχικός της σκοπός αφού πρόσφατα δήλωσε χαρακτηριστικά στους Νew York Times:

Ανοίξαμε το TikTok και το Instagram για να ενημερώσουμε τους ανθρώπους όλου του κόσμου ότι όταν έρχεστε στη Βενετία, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί. Μερικές φορές περιπολώ στους δρόμους όλη μέρα μετά τη δουλειά μου. Περνάω τον χρόνο μου προστατεύοντας τους τουρίστες.Αντιλαμβάνομαι τους πορτοφολάδες από τον τρόπο που κοιτούν τους ανθρώπους και τα πράγματα τους. Θέλουμε οι τουρίστες που έρχονται στη Βενετία και το Μιλάνο, να είναι προσεκτικοί. Οι πορτοφολάδες είναι πολύ γρήγοροι”.

Εμείς πάλι ελπίζουμε ότι κάποιος με λίγο ελεύθερο χρόνο, περίσσια κότσια και αυταπάρνηση… “λαμβάνει” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr