NEWSFLASH...
TourismLab
ανάγνωση

Τα ξενοδοχεία μακράς διαμονής στην εποχή του remote working

Τα ξενοδοχεία μακράς διαμονής στην εποχή του remote working

Στα οφέλη για την ψυχική υγεία αλλά και την πλούσια σε εμπειρίες ζωή των εργαζομένων που προκύπτουν από την ευχάριστη εξάπλωση του remote working, προστίθενται πλέον, και εκείνα που αφορούν στους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων που έρχονται να καλύψουν τις ανάγκες της συγκεκριμένης νέας πραγματικότητας.

Στην εποχή της απομακρυσμένης εργασίας και του υβριδικού τρόπου εργασίας και αναψυχής, οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές ολοένα και περισσότερων ξενοδοχείων στοιχηματίζουν στην παρατεταμένη διαμονή που αφορά συνήθως σε δωμάτια αρκετά μεγάλα, τόσο για εργασία όσο και για χαλάρωση. Αυτό το είδος διαμονής διευκολύνει τον συνδυασμό των επαγγελματικών απαιτήσεων με εκείνων του ταξιδιού και των περιηγήσεων σε κάποιο νέο μέρος.

Οι χώροι αυτοί μοιάζουν συνήθως περισσότερο με ένα σπίτι και λιγότερο με ένα "εκτεταμένο" υπνοδωμάτιο. Η αύξηση της εξ αποστάσεως εργασίας έχει αυξήσει αντίστοιχα και το ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο είδος διαμονής που ενέχει ορισμένα οφέλη για τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων και των καταλυμάτων όπως είναι το γεγονός ότι απαιτούν θεαματικά μικρότερο κόστος καθαρισμού (κατά μέσο όρο μία φορά την εβδομάδα αντί για μία φορά την ημέρα).

long-stay-4.jpg?mtime=20230811123515#asset:430032


Επιπλέον, τα περιθώρια κέρδους επεκτείνονται από τον μειωμένο όγκο υπηρεσιών που πρέπει να καλυφθούν από εργαζομένους όπως είναι για παράδειγμα εκείνες τoυ check in και του check out στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου.

Μεταξύ πολλών άλλων τα Hilton Worldwide, Hyatt Hotels και Marriott International έχουν δημιουργήσει επωνυμίες μακράς διαμονής. Μάλιστα τα δωμάτια του Hilton Project H3 είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να υποστηρίζουν το χαμηλότερο κόστος με διάφορους τρόπους. Με τα φωτιστικά να μπορούν να συνδεθούν πίσω από το κρεβάτι για να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των ηλεκτρικών γραμμών καθώς και με την χρήση ενός μόνο τύπου πλακιδίων.

long-stay-5.jpg?mtime=20230811123903#asset:430034


Ακόμα, η απουσία ανακτορικών λόμπι, εστιατορίων καθώς και άλλων μεγάλων κοινόχρηστων χώρων, καθιστά οικονομικότερη την λειτουργία ενός αντίστοιχου ξενοδοχείου.

Τα ξενοδοχεία μακράς διαμονής απευθύνονται και σε ταξιδιώτες που τα χρησιμοποιούν για λόγους αναψυχής αναζητώντας οικονομικότερα καταλύματα. Οι αυξημένες τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων τους οδηγούν σε διάφορους εναλλακτικούς τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων όπως είναι για παράδειγμα τα λιγότερα γεύματα σε εστιατόρια, τα οποία μπορούν να αντικαταστήσουν με την προετοιμασία και την κατανάλωση γευμάτων στις κουζίνες που διαθέτουν τα δωμάτια των ξενοδοχείων μακράς διαμονής.

long-stay-1.jpg?mtime=20230811124020#asset:430035


Αν και βέβαια, πλατφόρμες όπως η Airbnb, προσφέρουν αντίστοιχα καταλύματα με κουζίνες και χώρο για να πλύνει και να απλώσει κανείς τα ρούχα του, οι ειδικοί του κλάδου υποστηρίζουν ότι εξυπηρετούν μια ξεχωριστή αγορά που δεν ρισκάρει να φτάσει σε ένα κατάλυμα που θα απέχει πολύ από εκείνο που αγόρασε κοιτώντας τις φωτογραφίες.

Οι ξενοδοχειακές εταιρείες προσπαθούν να αποτρέψουν αντίστοιχα συμβάντα επιβάλλοντας πιο συγκεκριμένα και σταθερά πρότυπα φιλοξενίας που μοιάζουν με εχέγγυα για τους ταξιδιώτες και τους εργαζόμενους που σκοπεύουν να περάσουν πολλές ημέρες στο ίδιο μέρος.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr