NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Καδράρουμε τα “κυκλαδίτικα” digital prints που φέραμε από τις διακοπές

Καδράρουμε τα “κυκλαδίτικα” digital prints που φέραμε από τις διακοπές

Επιστρέφοντας στην βάση μας μετά τις καλοκαιρινές διακοπές “καδράρουμε” τα digital prints που δεν αντισταθήκαμε καθόλου στο να τα αγοράσουμε από τα κυκλαδονήσια που είχαμε την ευλογία να βρεθούμε και φέτος. Συνήθως, μετά από χειραψίες και χαμογελαστές συζητήσεις με τους ίδιους τους δημιουργούς που πέρασαν το καλοκαίρι τους σε καταστήματα, γκαλερί και concept stores και cafe που "μύριζαν" θάλασσα.

Η χρωματιστή και κάπως funky εκδοχή της Άνω Σύρου με το κίτρινο περίγραμμα. Η ασπρόμαυρη εκδοχή των σπιτιών στα “Δυό Χωριά” της Τήνου. Και μια πιο γεμάτη με magenta χρώματα αλλά και πολύβουη εκδοχή της κεντρικής πλατείας της Αντιπάρου.

Πάνω στο καδράρισμα… που θα μας επιτρέπει να θυμόμαστε όσα όμορφα ζήσαμε και αυτό το καλοκαίρι, μιλήσαμε με τον Μηνά που είναι εικαστικός και τον Τάσο που είναι interior designer και που μαζί δημιούργησαν φέτος το concept space Volto στην Αντίπαρο.

Αν και αυτοχαρακτηρίζονται κυρίως ως σκυλομπαμπάδες, ταξιδόφιλοι και λάτρεις των πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής, οι εμπειρίες τους τα τελευταία χρόνια έχουν κινηθεί, με διάφορους τρόπους, γύρω από την τέχνη και το design, τις εκθέσεις, τις συνεργασίες με γραφεία design και τα ταξίδια. Και αν κανείς βρεθεί στο Volto όλα αυτά είναι, με έναν τρόπο, εμφανή.

Όταν, την περίοδο του κορονοιου, οι δυό τους ζούσαν και εργαζόντουσαν στην Ολλανδία είχαν αρχίσει ήδη να έχουν σκέψεις για την επιστροφή τους στην Ελλάδα χωρίς κάποιο επαγγελματικό όμως πλάνο. Το Volto ήταν κάπως παιδί συγκυριών αλλά και της επιθυμίας και των δύο να δημιουργήσουν έναν χώρο τέχνης και design που στηρίζει νέους καλλιτέχνες.

Τo Volto και η κυκλαδίτικη κουλτούρα

Τo Volto Concept Space είναι ένας υβριδικός χώρος που συνδυάζει κατάστημα (Concept Store) και εκθεσιακό χώρο (Art Space). Στο κομμάτι του Concept Store μπορεί να βρει κανείς χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα τα οποία, είτε είναι σχεδιασμένα από εκείνους, είτε είναι δημιουργίες άλλων νέων καλλιτεχνών και σχεδιαστών που αντανακλούν την γνήσια κυκλαδίτικη κουλτούρα μέσα την αισθητική του σήμερα.

Στο Art Space, δίνεται η ευκαιρία σε νέους Έλληνες καλλιτέχνες να εκθέσουν μέσα στην καλοκαιρινή σεζόν. Οι εκθέσεις έχουν αντικείμενο την κεραμική, ζωγραφική, φωτογραφία, visual art, χωρίς να έχουν κάποιον περιορισμό σε ένα ορισμένο μέσο ή θεματολογία. Η κάθε έκθεση διαρκεί περίπου δύο εβδομάδες μεταμορφώνοντας τον εκθεσιακό χώρο του VOLTO σε μία ευκαιρία για μουσική, ποτό, chit-chatting και φυσικά, τέχνη.

Ο επαναπροσδιορισμός της έννοιας του σουβενίρ και η επαναπροσέγγιση του design σαν ένα πεδίο “οικείο” σε όλους βρίσκονται επίσης στο επίκεντρο της φιλοσοφίας τους. Και ένα πιάτο φτιαγμένο με τα αποκόμματα των εισιτηρίων του ferry boat που ενώνει την Πούντα με την Αντίπαρο σε κάτι λιγότερο από πέντε λεπτά καθώς και τα πολύχρωμα digital prints από την καλοκαιρινή ζωή στο λιλιπούτειο νησί, το επιβεβαιώνουν.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr