NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Υπεύθυνη επιχειρηματικότητα
ανάγνωση

Αλεξία Μαχαίρα: "Για την ΑΒ η ευθύνη προς το κοινωνικό σύνολο είναι προτεραιότητα"

 Αλεξία Μαχαίρα: "Για την ΑΒ η ευθύνη προς το κοινωνικό σύνολο είναι προτεραιότητα"

Η κα. Αλεξία Μαχαίρα, υπεύθυνη Εταιρικής Υπευθυνότητας στην ΑΒ Βασιλόπουλος μας μίλησε για τη σημασία της προσφοράς!

Ποιες είναι για εσάς οι καλές πρακτικές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης;

Οι πρακτικές Εταιρικής Υπευθυνότητας, εφόσον εστιάζουν στην κοινωνική προσφορά ή σε τρόπους βελτίωσης της λειτουργίας μιας επιχείρησης, πάντα είναι πολύτιμες. Όταν δε η προσφορά χαρακτηρίζεται από καινοτομία, συνέπεια και διάρκεια, οδηγεί σε μετρήσιμα αποτελέσματα, με αντίκτυπο στην κοινωνία.

Οι καλές πρακτικές απορρέουν από τις στρατηγικές επιλογές μιας εταιρείας. Στην ΑΒ, υλοποιούμε οργανωμένα προγράμματα που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των εργαζομένων μας, των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, στην εξασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων που διαθέτουμε στην αγορά και στη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος.

Πείτε μας τρία οφέλη που έχετε αποκομίσει από την εφαρμογή τους.

Με πρακτικές που αφορούν στην εξασφάλιση ενός άρτιου συστήματος παροχών και ασφάλειας για του εργαζομένους μας πετυχαίνουμε την ικανοποίηση των ανθρώπων μας από το εργασιακό τους περιβάλλον.

Οι ενέργειες για τους παραγωγούς και τους προμηθευτές μας, διασφαλίζουν την ασφάλεια των πελατών μας και την άριστη ποιότητα των προϊόντων μας.

Μέσα από δράσεις όπως οι «52 εβδομάδες», συμβάλλουμε στην ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε.

Επιπλέον, με πολιτικές που σχετίζονται με τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος καταφέραμε τα τελευταία 8 χρόνια, να μειώσουμε την εκπομπή του CO2  κατά 35,5%.  

Τι πιστεύει το ανθρώπινο δυναμικό σας για τις αρχές βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρείας σας;

Στην ΑΒ, η  Εταιρική Υπευθυνότητα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Ο ιδρυτής της εταιρείας, Γεράσιμος Βασιλόπουλος αναγνώριζε στην πράξη τόσο την αξία της ανιδιοτελούς προσφοράς όσο και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η ενεργή συμμετοχή όλων των μελών της ΑΒητικης οικογένειας στις δράσεις της εταιρείας αποδεικνύει στην πράξη πως στηρίζουν πηγαία και με περηφάνια τις ενέργειες για διάθεση υγιεινών,  ασφαλών προϊόντων, την προστασία του περιβάλλοντος και την στήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη πανελλαδικά.

Πείτε μας 3 συμβουλές που θα δίνατε σε εταιρείες του κλάδου που επιθυμούν να εντάξουν τη βιωσιμότητα στη λειτουργία τους.

Η βιώσιμη ανάπτυξη οφείλει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής κάθε υπεύθυνης εταιρίας.  Η υιοθέτηση κανόνων και διαδικασιών προς αυτή την κατεύθυνση δεν είναι τίποτε περισσότερο από την αποτύπωση της δέσμευσης για διαρκή συνεισφορά και υπεύθυνη λειτουργία. Αποτελεί συνέχεια της εμπιστοσύνης και της στήριξης που της παρέχει η κοινωνία. Σε αυτό το πλαίσιο, οι καλές εταιρικές πρακτικές εγκαινιάζουν μια καινούρια εποχή στην λειτουργία των επιχειρήσεων.

Για όλους εμάς στην ΑΒ η ευθύνη προς το κοινωνικό σύνολο είναι προτεραιότητα. Για αυτό το λόγο τα τελευταία χρόνια έχουμε επικεντρωθεί σε πρωτοβουλίες Εταιρικής Υπευθυνότητας και σε προγράμματα που έχουν στόχο να βοηθήσουν τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη, και να βελτιώσουν της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε.

Ποιες οι δράσεις σας στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης την περίοδο των Χριστουγέννων;

Από το 2012, κάθε Χριστούγεννα, διαθέτουμε τα τρόφιμα για το γιορτινό τραπέζι σε 3.000 τετραμελείς οικογένειες με παιδιά, σε όλη την Ελλάδα! Φέτος, διπλασιάσαμε το καλό, προσφέροντας το γιορτινό γεύμα σε 6.000 οικογένειες.

Επιπλέον τη φετινή χρονιά σε 15 καταστήματά μας τοποθετήσαμε «Δώρα Αγάπης», δηλαδή ένα κουτί με βασικά είδη διατροφής. Έτσι όλοι μας οι πελάτες, μπορούν να προσφέρουν ένα ξεχωριστό δώρο, είτε σε ανθρώπους που γνωρίζουν ότι έχουν ανάγκη είτε αφήνοντάς το κουτί σε ειδικό καλάθι  στα ΑΒ.  Με την αγορά κάθε «Δώρου Αγάπης», το αντίστοιχο ποσό προσφέρεται από την Τράπεζα Τροφίμων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr