NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Wine Tourism Greece: O οινοτουρισμός της Ελλάδας σε μία πλατφόρμα

Wine Tourism Greece: O οινοτουρισμός της Ελλάδας σε μία πλατφόρμα

Οι επιλογές κρασιού σε δροσερά ποτήρια που αντανακλούν το ηλιοβασίλεμα και τον τρόπο που συναντά την θάλασσα πάνω σε ένα ιστιοπλοϊκό. Τα VR glasses που μας ταξιδεύουν στα κρητικά αμπελοτόπια και την ιστορία του κρητικού οίνου. Τα έργα τέχνης που ξεπροβάλλουν σαν οντότητες ζωντανές στους χώρους ενός οινοποιείου. Και οι στρογγυλές μεγάλες πέτρες που δημιουργούν ένα τοπίο που μοιάζει γαλαξιακό και περιβάλλουν το χωριό αλλά και το οινοποιείο σε ένα κυκλαδονήσι.

Μπορούμε να συνεχίσουμε για πολλές γραμμές ακόμα τις ιστορίες ταξιδιού και οίνου που είναι πέρα για πέρα αληθινές και ελληνικές. Φυσικά όμως δεν γνωρίζουμε πόσες από αυτές ή πόσες ακόμα έχετε ζήσει ή θα επιθυμούσατε να βιώσετε.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι πολύ πρόσφατα δημιουργήθηκε η πλατφόρμα winetourismgreece.com, η οποία φιλοδοξεί να αναδείξει όλες αυτές τις ελληνικές εμπειρίες αλλά και να σας βοηθήσει να τις “πιείτε στο ποτήρι” σας.

Ο Θανάσης Χατζηθεοδωρίδης μπορεί να μεγάλωσε στον Πειραιά, να σπούδασε Μαθηματικά αλλά ήδη από το 1996 μπήκε στον χώρο του web και αφοσιώθηκε σε αυτόν. Ο κόσμος αυτός τον μάγεψε… Όπως και εκείνος του κρασιού. Θυμάται από μικρός να ταξιδεύει στον τόπο καταγωγής του, την Κοζάνη και να χαζεύει για ώρες στην διαδρομή τα αμπέλια.

Με τον παππού του έφτιαχναν το κρασί του σπιτιού από τα αμπέλια του. Ένα κρασί κόκκινο που έβαψε ανεξίτηλα στη μνήμη του. Συμμετείχε στις δουλειές του αμπελιού τα καλοκαίρια ώσπου κατέληξε τα τελευταία δεκατρία χρόνια να ασχολείται και επαγγελματικά στο κρασί με την παροχή υπηρεσιών web και digital marketing. Πιο συγκεκριμένα, πριν από τρία χρόνια δημιούργησε την εταιρεία Vinous, η οποία ασχολείται αποκλειστικά με το branding και την επικοινωνία του κρασιού.

Το winetourismgreece.com το δούλευε για χρόνια στο μυαλό του αλλά βγήκε στον αέρα φέτος τον Ιούλιο. Πρόκειται για μία ηλεκτρονική πλατφόρμα, μία ιστοσελίδα, αποκλειστικά για τον οινοτουρισμό στη χώρα μας. Το βασικό της αντικείμενο είναι οι οινοτουριστικές εμπειρίες και η προώθηση τους με σκοπό την κράτηση. Ο επισκέπτης του winetourismgreece.com έχει τη δυνατότητα να τις «φιλτράρει» το είδος του χώρου, της εμπειρίας, των ποικιλιών ή των τύπων κρασιού και άλλα. Όταν ο επισκέπτης επιλέξει, έρχεται απευθείας σε επαφή με τον διοργανωτή.

Το winetourismgreece.com

Οι οινοτουριστικές εμπειρίες στην χώρα μας, το ελληνικό κρασί, οι άνθρωποι του και κατ’ επέκταση η γαστρονομία βρίσκονται στο επίκεντρο της όλης προσπάθειας. Όπως και η προώθηση των επισκέψιμων οινοποιείων, των εστιατορίων, των wine bars, των ξενοδοχείων καθώς και των travel agencies.

Απευθύνεται φυσικά σε κάθε οινόφιλο που αναζητά οινικές εμπειρίες κατά την διάρκεια των διακοπών του και του δίνει τη δυνατότητα να προγραμματίσει έγκαιρα τις οινικές του δραστηριότητες. Στον Έλληνα οινοποιό που θέλει να αναπτύξει τον οινοτουρισμό στο οινοποιείο του και να ενισχύσει ποιοτικά την επισκεψιμότητα του αναδεικνύοντας έτσι και τα κρασιά του αλλά και τον τόπο του. Και στον Έλληνα επαγγελματία του κρασιού ιδιοκτήτη Wine bar, Wine Restaurant, Wine Tasting Room, Wine Hotel κλπ. που θέλει να προσελκύσει νέο ποιοτικό κοινό.

Τα οινοποιεία δημιουργούν εμπειρίες με βάση τα κρασιά τους, τους χώρους του οινοποιείου και τους αμπελώνες και πολλά από αυτά με βάση την γαστρονομία του τόπου τους και όλα όσα ο τόπος τους έχει να προσφέρει. Βέβαια ο οινοτουρισμός είναι μια εμπειρία εξαιρετικά πιο πολύπλευρη από ένα απλό wine tasting. Το ότι η χώρα μας έχει αμέτρητες και άκρως ενδιαφέρουσες ιστορίες να αφηγηθεί ανά μέρος και περιοχή είναι αυτονόητο και τα οινοποιεία όπως και οι άνθρωποι του κρασιού μπορούν να τις "εξιστορήσουν" και να προσφέρουν πραγματικά ποιοτικές και σύγχρονες εμπειρίες με σεβασμό στον τόπο και την ιστορία του.

Για αυτό και σε κάθε του συνεργασία το winetourismgreece.com συμβουλεύει και καθοδηγεί την δημιουργία τέτοιων εμπειριών που ικανοποιούν τον απαιτητικό οινόφιλο και όχι μόνο. Κλείνοντας ο Θανάσης Χατζηθεοδωρίδης επισημαίνει:

Ο οινοτουρισμός είναι άλλωστε ένα ταξίδι. Είναι πολιτισμός. Είναι κουλτούρα. Είναι τέχνη. Είναι γαστρονομία. Είναι ανθρώπινες σχέσεις. Δεν χρειάζεται να είσαι «ειδικός» στο κρασί για να τα ζήσεις όλα αυτά. Το κρασί φέρνει τους ανθρώπους κοντά, τους δίνει χαρά και δημιουργεί συναισθήματα. Η δημιουργία πρωτότυπου και ποιοτικού περιεχομένου που αγκαλιάζει όλα τα παραπάνω είναι και ο άμεσος στόχος του winetourismgreece.com. Είναι, ο οινόφιλος να γνωρίσει τον τόπο μας, τα κρασιά μας, τις ποικιλίες μας… κάθε τι που θα τον προκαλέσει να κάνει οινοτουρισμό στη χώρα μας”.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr