NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Azuma Makoto: Στολίζοντας με λουλούδια κάθε άκρη του κόσμου

Azuma Makoto: Στολίζοντας με λουλούδια κάθε άκρη του κόσμου

Ο Azuma Makoto έχει βάλει σκοπό της ζωής του να συλλαμβάνει με τις περίτεχνες ανθοδέσμες του προσομοιάζουν έργα τέχνης, την ομορφιά των λουλουδιών.

Τα λουλούδια ζουν περίπου δέκα μέρες και έτσι έχουμε πολύ λίγο χρόνο στη διάθεσή μας ώστε να τα απολαύσουμε. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι αν κόψεις ένα λουλούδι από τη φύση, έχεις την ευθύνη να του δώσεις νόημα.

Ο Azuma Makoto γεννήθηκε το 1976 στην επαρχία Fukuoka και μετακόμισε στο Τόκιο το 1997 όπου ξεκίνησε να δουλεύει σε μια υπαίθρια αγορά λουλουδιών. Το 2002 όμως άνοιξε ένα «ατελιέ λουλουδιών» όπου δημιουργεί ανθοσυνθέσεις με την καρδιά του. Συχνά μάλιστα αναφέρει ότι λυπάται για τα λουλούδια που κόβονται και μπαίνουν όπως όπως σε μια σύνθεση, χωρίς σεβασμό στην ομορφιά που μεταφέρουν.

Από τις ανθοδέσμες σε πάγο, στα βάθη της θάλασσας ή… στο διάστημα η φαντασία και η δημιουργικότητα του Azuma Makoto, μοιάζει να μην έχει όρια.

Τα λουλούδια μιλούν. Ας τα ακούσουμε όσο είναι νωρίς…

Η ευθραυστότητα της ζωής, η εφήμερη ομορφιά και η σχέση του ανθρώπου με τη φύση βρίσκονται στο επίκεντρο της τέχνης του. Για τη σειρά Botanical Sculpture x In Bloom, βύθισε ένα ιδιαίτερα ανθισμένο γλυπτό στην άγρια θάλασσα και στα αχαρτογράφητα νερά της Ιαπωνίας.

Στην ουσία δημιούργησε μια υποβρύχια εγκατάστασή που τοποθετήθηκε με τη βοήθεια ντόπιων ψαράδων και δυτών. Επίσης για το γλυπτό Frozen Flowers 2023 στo χιονισμένο Hokkaido, δημιούργησε μια βροχή από σταλακτίτες ρίχνοντας απλά νερό.

Ακόμα έχει δημιουργήσει ανθικό γλυπτό στη ζούγκλα του Γιουκατάν, καθώς και μια ανθοσύνθεση με κρίνους, ορχιδέες και ίριδες στάλθηκε… στην στρατόσφαιρα το 2014. Ενώ στο πρότζεκτ του “Flower and Man”, πρόκειται για μια πειραματική σειρά φωτογραφιών με παλαιστές βγαίνουν νοκ άουτ από γιγάντιες ανθοδέσμες και άλλες αντίστοιχες εικονες που υποδηλώνουν ότι η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο.

Πιο πρόσφατα μάλιστα δημιούργησε ψηφιακά μπουκέτα σε μορφή NFTs για το pop up κατάστημα “Dior Tears” στο Τόκιο καθώς και οκτώ γλυπτά για την σειρά αρωμάτων La Collection Privée του ίδιου οίκου.

Και ένα χρόνο πριν, μετέτρεψε το θρυλικό τρίκυκλο Ape της Piaggio σε κινητό ανθοπωλείο για το pop up κατάστημα της Fendi στο Τόκιο γεμίζοντας την βιτρίνα του πολυκαταστήματος Colette στο Παρίσι με 10.000 γυάλινα δοχεία γεμάτα πέταλα λουλουδιών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr