NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί που προτιμούν οι foodies

Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί που προτιμούν οι foodies

Το ταξίδι είναι συνδεδεμένο με το φαγητό. Όπως και να χει. Όμως, υπάρχουν και εκείνοι οι ταξιδιώτες για τους οποίους ο παράγοντας γεύση μπαίνει ψηλά στη λίστα των δραστηριοτήτων σε ένα νέο μέρος. Μερικές φορές τόσο ψηλά ώστε να ορίσει την επιλογή του ίδιου του προορισμού.

Λισαβόνα

Τα παστέλ κτίρια, τα τραμ που ανηφορίζουν στους λοφίσκους, τα Pastel de Nata.

Οι λόγοι για να επισκεφθεί κανείς τη Λισαβόνα είναι ξεκάθαρα πολλοί. Ωστόσο, εκείνοι που έχουν να κάνουν με την γεύση ξεχωρίζουν αφού η πόλη αυτή αποτελεί μια καλά βαλμένη πινέζα στον χάρτη των foodies. Από τα tascas, τις παραδοσιακές πορτογαλικές ταβέρνες, μέχρι τις fine dining επιλογές θα εμπλουτίσει με τρόπο γλαφυρό τις εμπειρίες του ουρανίσκου σας.

Κοπεγχάγη

Το Νoma μπορεί να κλείσει τις πόρτες του ως το τέλος της χρόνιας όμως στους προορισμούς των ταξιδιωτών που έχουν το μυαλό τους στο φαγητό, με την καλή έννοια, η Κοπεγχάγη, θα εξακολουθήσει να φιγουράρει πολύ ψηλά στις προτιμήσεις τους.

Από το πρώτο σκανδιναβικό vegan εστιατόριο που διακρίθηκε με αστέρι Michelin, το POPL έως το Alchemist όπου ο mastermind Rasmus Monk συνδυάζει τέχνη, επιστήμη, τεχνολογία και ολιστική κουζίνα, οι γαστρονομικές εμπειρίες αυτής της πόλης λάμπουν… από μακριά.

Νάπολη

Ταραλιερίες, φριτζιτορίες, πιτσαρίες… από που να ξεκινήσει κανείς με αυτήν την γαστρονομική μέκκα;

Αν κάποιος αναζητά την πιο καθαρόαιμη εκδοχή της ιταλικής κουζίνας δημιουργούμενης με τοπικές, λαχταριστές πρώτες ύλες και προϊόντα, πιθανότατα, θα την βρει εδώ. Γευστικά ντοματίνια San Marzano, αρωματικά βερίκοκα και λεμόνια από το Sorrento, ελαιόλαδο, κρασί μοτσαρέλα Ιταλίας και φυσικά la pizza Napolitana!

Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Λυών

Μιλάμε για μια πόλη με μία από τις όμορφες γαστρονομικές ιστορίες. Η κουλτούρα της γαστρονομίας της πόλης χρονολογείται από τα μέσα του 18ου αιώνα, και τις Mères Lyonnaises ( «Μητέρες της Λυών») τις ταλαντούχες μαγείρισσες που άνοιξαν εστιατόρια με αυτό που θα ονομάζαμε, τι άλλο; Μαμαδίστικο στυλ με φαγητό απλό, γεμάτο ουσία.

Σήμερα η πόλη έχει εξελιχθεί με την προσθήκη εστιατορίων παγκόσμιας κλάσης. Στον οδηγό Μichelin περιλαμβάνονται 91 εστιατόρια που έχουν διακριθεί είτε με Βib Gourmand, είτε με ένα και δύο αστέρια ενώ η αγορά τροφίμων Halles de Lyon Paul Bocuse και οι απέραντοι αμπελώνες με τα chateaux του Beaujolais κάνουν αυτή την πόλη “να την πιεις στο ποτήρι”.

Mόντενα

Η επαρχία της Εμίλια-Ρομάνια έχει δεκάδες προϊόντα αναγνωρισμένα ως ΠΟΠ και ΠΓΕ και η Μόντενα βρίθει από βαλσάμικο ξύδι εξαιρετικής ποιότητας, ξεναγήσεις στα αμπέλια για τους οινόφιλους και γευσιγνωσίες.

Η μικρή αυτή πόλη έχει γίνει επίσης γνωστή σε πολλούς για τον οραματιστή σεφ Massimo Bottura καθώς και για την Οsteria Francescana, στα δώδεκα τραπέζια της οποίας σερβίρεται το tasting menu 16 πιάτων “We are Here” αλλά και για τον προσιτό τρόπο να δοκιμάσει κανείς την κουζίνα του Bottura, στο πολύχρωμο μπιστρό Franceschetta 58.

Σαν Σεμπαστιάν

Ένα μέρος με μαγευτικές, μεγάλες παραλίες, μια όμορφη παλιά πόλη και 19 αστέρια Michelin.

Πειραματισμοί, πρωτοτυπία και νοστιμιά βρίθουν στη γαστρονομική σκηνή αυτής της πόλης. Αλλά και αυθεντικότητα. Τα pintxos bar, οι συνήθειες να απολαμβάνουν στα όρθια μεζεδάκια, βαρελίσια μπύρα σε ποτήρι κρασιού και να πετούν τις χαρτοπετσέτες τους στο πάτωμα, έχουν σε κάθε περίπτωση ενδιαφέρον.

Αναμφίβολα δε θα χάναμε ευκαιρία να βρεθούμε πάνω από τα ποτήρια και τα πιάτα αυτού του μέρους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr