NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

«Ανοιχτά Ζυθοποιεία»: Απολαμβάνοντας την κάθε γουλιά

«Ανοιχτά Ζυθοποιεία»: Απολαμβάνοντας την κάθε γουλιά

Προετοιμάζουμε την επίσκεψη μας σε ένα ή και περισσότερα ζυθοποιεία το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου & την Κυριακή 1 Οκτωβρίου του 2023.

Το να ανοίγεις ένα μπουκάλι μπύρα έχει κάτι το απολαυστικό όπως συμβαίνει και με ένα μπουκάλι κρασί. Είναι μια κίνηση που δύσκολα συμβαίνει χωρίς χαμόγελο. Και αν ακόμα συμβεί, αποκλείεται να μην διαφαίνεται έστω ένας μορφασμός ικανοποίησης καθώς αναζητάμε το αντίστοιχο ποτήρι για να σερβίρουμε.

Σε μια πρώτη ανάγνωση μάλλον η μπύρα είναι η πιο απαλλαγμένη από τερτίπια, ακομπλεξάριστη και παρεΐστικη μορφή αλκοόλ. Ωστόσο, ενέχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, μια παραγωγική διαδικασία που ακολουθεί συγκεκριμένα στάδια, ιδιαίτερες πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στη ζυθοποίηση, άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία αλλά και σύγχρονες επιμέρους ιστορίες.

Και φυσικά ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από αυτές τις ιστορίες και την παραγωγή των προϊόντων και που είναι έτοιμοι να τις εξιστορήσουν.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με την μπύρα

Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» μας δίνουν λοιπόν την ευκαιρία να επισκεφθούμε ορισμένες από τις σημαντικότερες ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες της χώρας μας, να δοκιμάσουμε διαφορετικά είδη μπύρας και να μάθουμε ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τις κάνουν να ξεχωρίζουν.

beer-2.jpg?mtime=20230915134123#asset:434270


Μέσα από την επίσκεψη στα ζυθοποιεία, έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τον ζύθο, να ξεναγηθούμε στους χώρους παραγωγής των ζυθοποιείων, να κάνουμε καθοδηγούμενες γευστικές δοκιμές διαφορετικών τύπων μπύρας και να γνωρίσουμε τον τρόπο με τον οποίο δοκιμάζεται κάθε μπύρα.

Ενώ η ιστορία της κάθε μπύρας, η γνωριμία με τους ζυθοποιούς και η άμεση επικοινωνία μαζί τους αλλά και φυσικά η γευστική δοκιμή νέων αλλά και γνωστών ετικετών της αγοράς, καθώς και φρέσκιας μπύρας, απευθείας από το καζάνι του ζυθοποιού, είναι σίγουρα εκείνα που θα συνοδεύσουν τις πιο απολαυστικές μας γουλιές.

Στα πρακτικά:

Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» είναι μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών. Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν μεγάλα και μικρά ζυθοποιεία-μέλη της ΕΕΖ, από όλη τη χώρα, προσφέροντας μια ευρεία γκάμα ζύθων από όλες τις κατηγορίες.

Πιο συγκεκριμένα τα ζυθοποιεία-μέλη της ΕΕΖ που συμμετέχουν στη δράση για φέτος είναι τα εξής:

  • Αθηναϊκή Ζυθοποιία AE
  • Ελιξη ΑΕ
  • Ζυθοποιία Πηνειού ΙΚΕ
  • Κρητικές Ζυθοποιίες -Ζηδιανάκης ΑΕ
  • Κρητική Ζυθοποιία ΑΕ
  • Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο
  • Μικροζυθοποιία Local streets beer
  • Μικροζυθοποιία Septem OE
  • Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ
  • Siris Craft Brewery

beer-3.jpg?mtime=20230915135422#asset:434280


Η είσοδος στα ζυθοποιεία και η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των ζυθοποιείων που συμμετέχουν ΕΔΩ.

Για τις ξεναγήσεις και τις γευσιγνωσίες, ζητείται προεγγραφή ή/και τηρείται σειρά προτεραιότητας, λόγω περιορισμένων θέσεων. Συστήνεται η επικοινωνία του επισκέπτη απευθείας με το ζυθοποιείο που πρόκειται να επισκεφθεί, για να ενημερωθεί για το πλήρες πρόγραμμα, τη διαθεσιμότητα και τις ώρες λειτουργίας.

Επισημαίνεται ότι η κατανάλωση μπύρας αφορά σε άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών και υπενθυμίζεται ότι καταναλώνουμε πάντα υπεύθυνα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr