NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

H Art Athina γιορτάζει 30 χρόνια εικαστικών συναντήσεων

H Art Athina γιορτάζει 30 χρόνια εικαστικών συναντήσεων

Η Art Athina, μια από τις μεγαλύτερες ετήσιες εικαστικές διοργανώσεις στην Ελλάδα. Ένας θεσμός με σημαντικό ρόλο για την σύγχρονη τέχνη στην εικαστική σκηνή της χώρας που γιορτάζει φέτος τα 30α της γενέθλια.

Από την Πέμπτη 14 μέχρι και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, η αθηναϊκή φουάρ που διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης και τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, επανέρχεται ανανεωμένη, με φρέσκια, νεανική πνοή, νέες ιδέες και προ-οπτικές, διαφορετική δομή και επιτελείο.

Για αυτές τις μέρες το Ζάππειο Μέγαρο γίνεται το σπίτι 67 χώρων τέχνης από την Ελλάδα αλλά και καθρέφτης της εικαστικής σκηνής της χώρας μας, ο τόπος φιλοξενίας χώρων τέχνης από οκτώ χώρες του εξωτερικού -Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Κύπρο, Βρετανία, Ελβετία, Πολωνία και Ρουμανία- καθώς και ενός πολυποίκιλου προγράμματος γεμάτο με παράλληλες εκδηλώσεις, δράσεις αφιερώματα και συζητήσεις.

Την ανανεωμένη ομάδα της Art Athina 2023 αποτελούν οι Αντώνης Κούρκουλος, γενικός συντονιστής, η Μαρίνα Φωκίδη, σύμβουλος καλλιτεχνικής διεύθυνσης, η Ολυμπία Τζώρτζη, επιμελήτρια των Ρrojects, η Δανάη Γιαννόγλου, επιμελήτρια των Talks, ο Πάνος Γιαννικόπουλος, επιμελητής της ενότητας Performance, και ο Άκης Κόκκινος, επιμελητής της ενότητας Video.

Η Art Athina καταφέρνει να διατηρεί αλλά και να επανακαθορίζει διαρκώς με τους δικούς της όρους ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα που την ξεχωρίζει. Χωρίς νόρμες ή καλούπια προερχόμενα από άλλες fairs του εξωτερικού, ούτε από την ελληνική τοπικότητα δημιουργεί ένα σύγχρονο σπίτι για την τέχνη, αμάλγαμα της δικής της δυναμικής και δυναμικότητας, στην καρδιά της Αθήνας αλλά και του Σεπτέμβρη.

Σαν μία από τις παλαιότερες φουάρ σύγχρονης τέχνης στην Ευρώπη, η Art Athina έχει εξελιχθεί μέσα στα χρόνια σε μια διεθνή έκθεση τέχνης, σύμφυτη με την αξία της στη συνείδηση του κόσμου που συνεχώς καταφέρνει να προσελκύει καινούργιο κοινό.

Από την αρχική της αποστολή να προβάλλουν και να αναδείξουν οι ελληνικές γκαλερί το έργο των καλλιτεχνών τους, μέχρι τη διεύρυνση του κοινού της σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα από τις αρχές του ’90 και το άνοιγμα του διαλόγου με τα τεκταινόμενα στον διεθνή χώρο της τέχνης, η Art Athina, μοιάζει με ένα καλοστημένο εικαστικό “σχέδιο”.

Μάλιστα ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων συλλεκτών ξεκίνησε τη συλλογή του με έργα τέχνης από την Art Athina κάτι που, σίγουρα, έχει να πει πολλά.

Τέλος η φετινή Art Athina πλαισιώνεται από ένα ευρύ σύνολο δράσεων, μεταξύ των οποίων το Kids’ Educational Program καθώς και οι εκθέσεις «In conversation with a chair» και το «Zappeion Garden x BlueCycle project».

Οι αίθουσες τέχνης που συμμετέχουν στην Art Athina 2023:

a.antonopoulou.art, agathi kartalos, Alibi Gallery, Alkinois, Allouche Benias Gallery, alma gallery, Argo Gallery, Art Appel Gallery, Art Zone 42 Gallery, Artforum Gallery, Artshot - Sophia Gaitani, Arusha Gallery /Scotland, Astrolavos art galleries, Athens Art Gallery, Batagianni Gallery, CAN Christina Androulidaki gallery, Citronne Gallery, Claas Reiss / London, UK, Crux Galerie, Dio Horia, ekfrasi-yianna grammatopoulou, Eleftheria Tseliou Gallery, Eleni Koroneou Gallery, Enari Gallery / The Netherlands, Enia Gallery, EPsilon Art Gallery, Ewa Opalka Gallery / Razem Pamoja Foundation / Poland, Fabienne Levy / Switzerland, Francoise Heitsch / Germany, Gallery "7, Gallery ArtPrisma, Gallery Ersi, Gallery LTECGallery/Mama Contemporary / Cyprus, Genesis gallery, Gramma Epsilon Gallery, Iaga Contemporary Art / Romania, igni, Ileana Tounta Contemporary Art Center, Kalfayan Galleries, Kappatos Gallery, Korai Project Space, Lola Nikolaou Gallery, Mare studio, Marginalia Gallery / Cyprus, Michael Janssen Berlin / Germany, Mihalarias Art, Misc, Nil Gallery / France, Nitra Gallery, One Minute Space, pal project / France, Papatzikou Gallery, Peritechnon Karteris, Rebecca Camhi gallery, Rodeo, Roma Gallery, Sealed Earth Gallery, Sianti Gallery, Skoufa Gallery, Space52, Technohoros art gallery, The Breeder, The Edit Gallery / Cyprus, Thermia Project, Wilhelmina’s/Hydra, Luxembourg, Xippas / France, Switzerland, Uruguay, zina athanassiadou gallery

Art Athina 2023, 14-17/9, Ζάππειο Μέγαρο,

www.aavirtual.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr