NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή: Τα Σαββατοκύριακα ανήκουν στα παιδιά

Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή: Τα Σαββατοκύριακα ανήκουν στα παιδιά

Tα παιδιά φορώντας πρόχειρα ρούχα γεμάτα με πολύχρωμες μπογιές ή με φορεμένα, πάνω από τα ρούχα τους, παλιά πουκάμισα των γονιών, πιτσιλισμένα με χρώματα χαρούμενα. Με την φαντασία τους να πλάθει έναν βυθό μέσα σε μια πόλη και μια πόλη μέσα σε έναν βυθό. Αλλά και με μια χάρτινη αυγοθήκη να μετατρέπεται σε έναν ευφάνταστο καμβά και αφορμή για την αφήγηση μιας νέας ιστορίας.

Νέες ιστορίες και εμπειρίες θα έχουν να αφηγηθούν τα παιδιά μετά από κάθε Σαββατοκύριακο λαμβάνοντας μέρος σε μια νέα σειρά δημιουργικών παιδικών εργαστηρίων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για παιδιά διαφορετικών ηλικιών του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.

Πιο συγκεκριμένα τα τέσσερα διαφορετικά δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά έχουν αφετηρία το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιούνται κάθε Σαββατοκύριακο έως τις 3 Δεκεμβρίου.

Τα εργαστήρια

cycladikis-kids-1.jpg?mtime=20230929172201#asset:437026

Στον «Κόσμο ενός σουρεαλιστή!»

Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 3-4 ετών και έναν συνοδό

Ένα ταξίδι στον κόσμο του σουρεαλισμού, που αφήνει τη φαντασία να καλπάσει

ελεύθερη, ξεκινά μέσα από τη γνωριμία με την μαγική ακρίδα του Joan Miró.

Ένας βυθός μέσα σε μια πόλη και μια πόλη μέσα σε έναν βυθό. Πώς θα ήταν ο πλανήτης μας αν η τάξη και η αρμονία έδιναν τη σκυτάλη στη φαντασία; Τα παιδιά φτιάχνουν τον δικό τους, μοναδικό πλανήτη, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τη φαντασία τους.

Τα παιδιά ηλικίας 3 και 4 ετών αφού πρώτα γνωρίσουν το έργο του Joan Miró επιχειρούν να φτιάξουν τον δικό τους πλανήτη από χαρτόνι και άλλα υλικά με την τεχνική του κολάζ, μαζί με τους συνοδούς τους. Στόχος του εργαστηρίου είναι να ενεργοποιήσει τη φαντασία των παιδιών και να τα βοηθήσει να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε κατασκευές.

Για παιδιά ηλικίας 3-4 ετών και έναν συνοδό

Κάθε Κυριακή | 10.30-11.30, από 01/10 έως 03/12


Στον «Μαγικό κόσμο του τσίρκου!»

Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 5-6 ετών


Με αφετηρία την περιοδική έκθεση του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή «Μνήμες λουσμένες στο όνειρο», τα παιδιά ηλικίας 5 και 6 ετών έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον μαγικό κόσμο του Fernand Léger, έναν κόσμο εμπνευσμένο από το τσίρκο, και να δημιουργήσουν τις δικές τους κατασκευές!

Οι ακροβάτες, οι ταχυδακτυλουργοί, τα χρώματα και οι αντιθέσεις του τσίρκου μάγεψαν τον Léger, ο οποίος προσπάθησε να μεταδώσει την κίνηση και την αίσθηση της ελευθερίας μέσα από στρογγυλές φόρμες, θεωρώντας το στρογγυλό συνώνυμο της ελευθερίας.

Τα παιδιά περιηγούνται στην περιοδική έκθεση και συλλέγουν στοιχεία, τα οποία στη συνέχεια έχουν την ευκαιρία να επεξεργαστούν στο Παιδικό Εργαστήριο με διάφορα υλικά όπως χαρτόνια, μαρκαδόροι και χάντρες για να δημιουργήσουν τη δική τους σύνθεση.

Για παιδιά 5-6 ετών

Κάθε Κυριακή | 12.00-13.15, από 01/10 έως 03/12


«Με πρωταγωνιστή το χρώμα»

Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 7-9 ετών

Τι χρώμα έχει η θάλασσα όταν ο ήλιος ξαπλώνει στον ορίζοντα; Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή αντλώντας έμπνευση από τη μόνιμη Συλλογή του Μουσείου και συγκεκριμένα από το έργο του Θεόδωρου Στάμου, προσκαλεί τα παιδιά ηλικίας 7-9 ετών να χαθούν στη μαγεία των χρωμάτων.

Το ταξίδι στο Ατέρμονο Πεδίο της Λευκάδας του Στάμου και η ανακάλυψη των ανεξαντλητων δυνατοτήτων των χρωμάτων, δίνουν έμφαση στη δύναμή τους και στον τρόπο που μπορούν να αξιοποιηθούν για να εκφράσουν τον ψυχισμό και τις εμπειρίες ενός καλλιτέχνη.

Μέσα από τον πειραματισμό και την παραγωγή μοναδικών χρωμάτων, τα παιδιά καλούνται να δημιουργήσουν δυναμικές χρωματικές επιφάνειες που θα αντανακλούν τον δικό τους ψυχικό κόσμο και τις οπτικές εμπειρίες.

Για παιδιά 7-9 ετών

Κάθε Σάββατο | 10.30-12.00, από 30/09 έως 02/12


«Χαρακτήρες από μια άλλη εποχή»

Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών

Πώς μπορεί μια αυγοθήκη να μεταμορφωθεί στον τέλειο καμβά;

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή εμπνέεται από την περιοδική έκθεση «Μνήμες λουσμένες στο όνειρο» που παρουσιάζεται στο Μουσείο έως τις 3 Δεκεμβρίου και καλεί τα παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών να ανακαλύψουν το έργο του Γάλλου ζωγράφου Henri de Toulouse-Lautrec.

Τα παιδιά γνωρίζουν τα πρόσωπα και τις ιστορίες που ενέπνευσαν τον καλλιτέχνη μέσα από ένα ταξίδι στο Παρίσι στα τέλη του 19ου αιώνα. Με αφορμή τις ιδιαίτερες προσωπικότητες που αναπαριστά ο Toulouse-Lautrec δημιουργούν τους δικούς τους χαρακτήρες χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους.

Μια χάρτινη αυγοθήκη μετατρέπεται σε καμβά και φιλοξενεί με χιουμοριστική και παιγνιώδη διάθεση μια μικρή ιστορία, η οποία εκτυλίσσεται γύρω από ένα πρόσωπο βγαλμένο από άλλη εποχή.


Για παιδιά 9-12 ετών

Κάθε Σάββατο | 12.30-14.00, από 30/09 έως 02/12

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr