NEWSFLASH...
Καριέρα & HR
ανάγνωση

Η δημιουργική ανατροφοδότηση είναι το "κλειδί" της επιτυχίας!

Η δημιουργική ανατροφοδότηση είναι το "κλειδί" της επιτυχίας!

O Αναγνώστης Τσουκαλάς Head of Global Human Resources and Sustainability της APIVITA S.A. μίλησε στο epixeiro.gr για τον ιδανικό υποψήφιο εργαζόμενο.

 Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη δεξιότητα που πάντα ψάχνετε σε έναν υποψήφιο;

Η αλήθεια είναι ότι συγκεκριμένες δεξιότητες ανάλογα με τη θέση είναι προαπαιτούμενες. Για εμάς είναι πολύ πιο σημαντικό ο υποψήφιος να ενθουσιάζεται και να πιστεύει στον φυσικό τρόπο σκέψης και ζωής που πρεσβεύει  στην κοινωνία η  APIVITA. Αν δεν τον αφορά η ελληνική φύση, η κοινωνία της μέλισσας, η ανεκτίμητη προσφορά της και η Ελλάδα, ο πολιτισμός της, η παράδοση της και η προοπτική της, τότε σίγουρα δεν θα ευδοκιμήσει στο εργασιακό περιβάλλον της APIVITA.

To εύ και αεί επιχειρείν, δημιουργείν και καινοτομείν προϋποθέτει ανθρώπους με ήθος, πάθος, λόγο και γνώση και αυτό είναι που ψάχνουμε. Προκειμένου τα παραπάνω να οδηγούν στη λειτουργία αποτελεσματικής ομάδας ο υποψήφιος θέλουμε να χαρακτηρίζεται από προσωπική ευθύνη και να λειτουργεί καθημερινά βάση της λογικής  σκέφτομαι, συνεργάζομαι, σχεδιάζω, εφαρμόζω, αξιολογώ, βελτιώνω και εφαρμόζω ακόμα πιο αποτελεσματικά. Άλλωστε όπως είπε και ο Αριστοτέλης: είμαστε αυτό που πράττουμε καθημερινά, η αριστεία δεν είναι μια πράξη αλλά συνήθεια.

 Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι  υποψήφιοι;

Το βασικότερο λάθος είναι ότι δεν έχουν μελετήσει την εταιρεία σε βάθος (ιστορία, όραμα, αποστολή φιλοσοφία, αξίες, κοινωνική ευθύνη, εύρος και είδος δραστηριοτήτων, ισολογισμός, κτλ.) προκειμένου να καταλάβουν αν τους ταιριάζει και αν μπορούν και πως να προσθέσουν αξία στην εταιρεία και τι αξία μπορεί και πώς να προσθέσει η APIVITA σε αυτούς.

Τι ψάχνετε σε ένα βιογραφικό; Και πως το αξιολογείτε;

Σίγουρα ένα βιογραφικό πρέπει να είναι καλογραμμένο, ξεκάθαρο και περιεκτικό και να αναδεικνύει πως είναι το κατάλληλο για την APIVITA πρώτα και μετά για τη θέση. Πολλοί υποψήφιοι πιστεύουν ότι ένα εκτενές βιογραφικό με πολλή λεπτομέρεια αναφορικά στην επίτευξη στόχων  εντυπωσιάζει. Η αλήθεια είναι ότι ένα «καθαρό» βιογραφικό που δείχνει ξεκάθαρα την ακαδημαϊκή εμπειρία, την εργασιακή εμπειρία αλλά και τα προσωπικά ενδιαφέροντα  και τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές δραστηριότητες του υποψηφίου είναι πιο ελκυστικό για εμάς.

Έχετε συγκεκριμένους τρόπους με τους οποίους παρακινείτε την ομάδα σας; Μπορείτε να μας δώσετε κάποια παραδείγματα;

Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα να αντιλαμβάνεται το πόσο σημαντικός είναι ο καθένας για το σύνολο και αυτό γίνεται μόνο εφόσον ξέρει πολύ καλά τις ευθύνες του, τα προτζεκτ με ποσοτικούς, ποιοτικούς και χρονικούς στόχους και τους λόγους για τους οποίους αυτός έχει αναλάβει αυτά (αναδεικνύεις τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα) και καθημερινά επιβραβεύεις την ατομική προσπάθεια και το συλλογικό αποτέλεσμα. Ακόμα και τα λάθη και τα μειονεκτήματα τα αναδεικνύεις με δημιουργική ανατροφοδότηση προκειμένου να υπάρξει βελτίωση. Φυσικά η καλύτερη παρακίνηση είναι να σε βλέπουν στην πράξη να εφαρμόζεις όσα ζητάς από αυτούς και δια του παραδείγματος να τους εμπνέεις και να τους παρακινείς. Είμαι λάτρης της πρωτοβουλίας και της δημιουργικής σκέψης (έξω από το κουτί) οπότε το ενισχύω στην ομάδα μου και ας γίνουν και λάθη. Η μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία για έναν οργανισμό όπως η APIVITA είναι οι άνθρωποι και η πνευματική, δημιουργική και εκτελεστική τους ικανότητα. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η ανάδειξη αυτών και έτσι η επίτευξη υψηλών και βιώσιμων στόχων  θα είναι πιο εφικτή και ανταποδοτική.

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε στους υποψήφιους; Μπορείτε να μας δώσετε κάποια παραδείγματα του τι πρέπει να κάνει κανείς για να πάρει την δουλειά που θέλει;

Στην περίπτωση μας, βαθιά μελέτη και γνώση της εταιρείας, βαθιά γνώση τους εαυτού τους και πως μπορούν να συμβιώσουν στο περιβάλλον APIVITA και να εξελιχθούν. Για να πάρει κάποιος τη δουλειά που θέλει καταρχήν πρέπει να παθιάζεται με αυτό και με υπομονή και επιμονή να το διεκδικεί. Πριν 14 χρόνια δεν ήξερα τίποτα για το χώρο του φυσικού καλλυντικού, αλλά επί ένα χρόνο μελέτησα την APIVITA και ασχολήθηκα πολύ συστηματικά με την παγκόσμια αγορά των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και των μελισσοκομικών προϊόντων και  συνεχώς σκεφτόμουν πως μπορώ να βοηθήσω την APIVITA να βελτιωθεί και να εξελιχθεί όταν γίνω μέλος τους οργανισμού. Το γεγονός ότι από επιλογή έχω σπουδάσει βιολογία περιβάλλοντος και περιβαλλοντική διαχείριση σίγουρα με βοήθησε να αφουγκραστώ τα θεμελιώδη της APIVITA. 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr