NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Studded Betrayal: Τα χρωματιστά πλάσματα που ταξιδεύουν από την Αθήνα σε Κύπρο και Αμερική

Studded Betrayal: Τα χρωματιστά πλάσματα που ταξιδεύουν από την Αθήνα σε Κύπρο και Αμερική

Την Χριστίνα Δημητρά θα την βρείτε ως "Studded Betrayal", από τα βιβλία ως τα αυτοκόλλητα, από το ασπρόμαυρο ως το χρωματιστό και από την Αθήνα έως την Αμερική.

Ενώ τα φανταστικά της πλάσματα ταξιδεύουν μέσα από σελίδες βιβλίων, αφίσες, αυτοκόλλητα σε Ελλάδα, Κύπρο και Αμερική χρωματίζοντας την καθημερινότητα με χαμόγελα και την αίσθηση ανοιχτωσιάς και εγκαρδιότητας που ενέχει η σωζόμενη παιδικότητα, μετά την ενηλικίωση.

Η Χριστίνα είναι εικονογράφος και εικαστικός, ζει στην Αθήνα δίπλα στη θάλασσα, παρέα με τον σκύλο της. Ζωγραφίζει από τότε που θυμάται τον εαυτο της και της αρέσει πολύ να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, να ανακαλύπτει νέες τέχνες και τεχνικές, να πειραματίζεται και να δημιουργεί. Μάλλον, κάποιο είδος που εφάπτεται στη χαρά μέσα από σχέδια και χρώματα.

Στην καθημερινότητά της, εργάζεται ως designer και εικονογράφος και ασχολείται με τη δημιουργία εξωφύλλων, τις εικονογραφήσεις παιδικών βιβλίων και τη γραφιστική.

Ταυτόχρονα σχεδιάζει και υλοποιεί εικαστικά εργαστήρια για μικρά και μεγάλα παιδιά στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπου διδάσκει το πως να φτιάχνουμε φανζίν, χειροποίητα παιχνίδια, κατασκευές, ζωγραφική, χαρακτική, animation και πολλά ακόμα δημιουργικά και διασκεδαστικά πράγματα.

Πριν από λίγους μήνες κυκλοφόρησε το εικονογραφημένο βιβλίο "Μαρία Κάλλας-Ζώντας μόνο για την τέχνη" από τις εκδόσεις Πατάκη που ίσως ήδη σας έχει κλέψει τη ματιά αν είστε θαμώνας βιβλιοπωλείων ή βιβλιοκαφέ.

Σχεδιάζοντας μια ζεστή αγκαλιά

Το Studded Betrayal δημιουργήθηκε το 2017 όταν σπούδαζε ακόμα στη σχολή Βακαλό. Είναι ο αναγραμματισμός του “adult teddy bears” διότι μόλις είχε ξεκινήσει να δημιουργεί γιγαντιαία υφασμάτινα πλάσματα που δεν προορίζονταν μόνο για παιδιά αλλά και για ενήλικες που είχαν πια απολέσει το αγαπημένο παιδικό τους αντικείμενο ή τους έλειπε μια ζεστή αγκαλιά.

Τότε λοιπόν ξεκίνησε να φτιάχνει τα υφασμάτινα της πλάσματα σε διάφορα χρώματα και μεγέθη και εκείνα… γρήγορα άρχισαν να ψάχνουν τον ιδιοκτήτη τους μέσω επιλεγμένων γκαλερί και προσεγμένων design stores.

Μέχρι και σήμερα δημιουργεί παράλληλα χρωματιστές εικονογραφημένες αφίσες, κονκάρδες, αυτοκόλλητα, τσάντες και τετράδια και αυτή την στιγμή μπορεί κάποιος να βρει τα προϊόντα της στην Αθήνα.

Το πιο ευχάριστο όμως είναι ότι πολύ σύντομα το Studded Betrayal επεκτείνεται και σε design stores στην Κύπρο και στη Νέα Υόρκη, κάτι που, όπως μου εξηγεί, την κάνει να μην μπορεί να κοιμηθεί το βράδυ. Από τη χαρά της.

Σχεδιάζοντας στην Αθήνα

Στην πραγματικότητα η υλοποίηση διάφορων project με επίκεντρο τον σχεδιασμό από την αρχή μέχρι και το τέλος έχει περισσότερα στάδια από ότι εμείς μπορεί αν φανταζόμαστε. Η Χριστίνα αγαπά να χρησιμοποιεί την DIY λογική, όπου μπορεί. Για παράδειγμα αν σχεδιάσει μια αφίσα στο χέρι, θα την ψηφιοποιήσει, θα πάει να βρει και να επιλέξει το χαρτί που της ταιριάζει καλύτερα και τελικά, θα την τυπώσει.

Της αρέσει άλλωστε πολύ να περπατά στο κέντρο της Αθήνας και να χάνεται μέσα σε μαγαζιά με κουτιά συσκευασίας, υφάσματα, κορδέλες, αυτοκόλλητα, σφραγίδες και χαρτιά. Ψάχνοντας, κάνει παράλληλα brainstorming και μόλις είναι όλα έτοιμα, παραδίδει τις παραγγελίες με το ποδήλατό ή το αυτοκίνητό της.

Μελλοντικά βέβαια θα ήθελε να εξελίξει ακόμα περισσότερο το Studded Betrayal και να δημιουργήσει έναν δικό της καλλιτεχνικό χώρο τέχνης για events και εικαστικά workshops.

Ονειρεύεται έναν φωτεινό, χρωματιστό και πολυπολιτισμικό χώρο, στο κέντρο της Αθήνας, ανοιχτό για όλους, όπου οι άνθρωποι θα μαζεύομαστε, θα συζητάμε, θα δημιουργούμε και κυρίως θα διασκεδάζουμε και θα ψυχαγογούμαστε μέσα από την τέχνη και τη δημιουργική απασχόληση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr