NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Οι καλύτερες εκθέσεις για να επισκεφθείτε αν ταξιδέψετε για τις γιορτές

Οι καλύτερες εκθέσεις για να επισκεφθείτε αν ταξιδέψετε για τις γιορτές

Μόλις άλλαξε ο μήνας και μόλις κατέφθασε ένας από τους πιο γιορτινούς μήνες του χρόνου, ο Δεκέμβρης.

Πολλοί από εμάς αγαπάμε να ταξιδεύουμε αυτή την περίοδο στις φωταγωγημένες πόλεις του κόσμου που φοράνε τα γιορτινά τους, να χανόμαστε στις χριστουγεννιάτικες αγορές αλλά και να επισκεπτόμαστε την αφρόκρεμα της τέχνης και των εκθέσεων, ακόμα και αν ταξιδεύουμε για λίγες μονάχα οι μέρες.

Και αν δεν ξέρουμε ακόμα που και αν θα καταφέρουμε να πάμε φέτος αυτή είναι μια μικρή λίστα με εκθέσεις που σίγουρα θα θέλαμε να επισκεφούμε.

David Hockney: Drawing from Life

Τα έγχρωμα σχέδια που δημιουργήθηκαν από τον David Hockney στο Παρίσι στις αρχές της δεκαετίας του 1970 καθώς και ορισμένα από τη δεκαετία του 1980, όταν ο καλλιτέχνης ζωγράφιζε μία αυτοπροσωπογραφία κάθε μέρα για διάστημα δύο μηνών αλλά, κυρίως, 33 νέα έργα του, παρουσιάζονται στην έκθεση στη National Portrait Gallery του Λονδίνου.

Έργα βγαλμένα μέσα από τη ζωή, τη ζωή του αλλά και τους ανθρώπους του, η μητέρα του, Λόρα Χόκνεϊ, ο πρώην συνεργάτης του Γκρέγκορι Έβανς, ο τραγουδιστής Χάρι Στάιλς, αλλά και διάφοροι φίλοι, γνωστοί και επισκέπτες του ατελιέ του στη Νορμανδία.

Mark Rothko

Το Louis Vuitton Foundation στο Παρίσι παρουσιάζει μια μεγάλη έκθεση αφιερωμένη στον Mark Rothko. 115 έργα από τις μεγαλύτερες διεθνείς θεσμικές και ιδιωτικές συλλογές, συμπεριλαμβανομένης αυτής της Εθνικής Πινακοθήκης Τέχνης στην Ουάσιγκτον, της Γκαλερί Tate στο Λονδίνο καθώς και της οικογένειας του καλλιτέχνη συγκεντρώθηκαν στο Louis Vuitton Foundation καταλαμβάνοντας όλους τους χώρους του ιδρύματος.

Με χρονολογική σειρά μπορεί κανείς να περπατήσει δίπλα στην πορεία της καριέρας του καλλιτέχνη: από τα πρώιμα έργα του έως τους αφηρημένους πίνακες με τις διαφορετικές χρωματικές αποχρώσεις σε αχνά ορθογώνια παραλληλόγραμμα για τους οποίους είναι σήμερα περισσότερο γνωστός.

Annie Leibovitz at Work

Στο Crystal Bridges Museum of American Art και το Άρκανσας των Ηνωμένων Πολιτειών παρουσιάζονται τα πορτρέτα της διάσημης φωτογράφου, οι έντονες ενίοτε τολμηρές και με ιδιαίτερο, “υπόκωφο” φως φωτογραφίες της που πρτοδημοσιεύθηκαν σε περιοδικά, όπως το «Rolling Stone», το «Vanity Fair» και η «Vogue».

Από μια γυναίκα που συνάντησε τυχαία στον δρόμο στην είσοδο του σπιτιού της, έως βασίλισσες και θρυλικούς ροκ σταρ, η καριέρα της Annie Leibovitz είναι γεμάτη με γλαφυρές εικόνες. Ενώ για την συγκεκριμένη έκθεση στήει μια φωτογραφική ιστορία παντρεύοντας τις φωτογραφίες της σαν να έχουν κάποιο είδος συγγένειας μεταξύ τους, σαν να μπορούν να εξιστορρήσουν αυτόνομα και ταυτόχρονα να συμπληρώσουν η μια την άλλη.

Marina Abramović

Στο Royal Academy of Arts του Λονδίνου παρουσιάζεται μια έκθεση αφιερωμένα στο συνολικό έργο της Marina Abramović, το οποίο πλέον αγγίζει την πέμπτη του δεκαετία. Η Σέρβα εικαστικός που ένωσε την performance, τις πειραματικές αρχές που η ίδια διαμόρφωσε και το mainstream διοργάνωσε σε συνεργασία με την Ακαδημία των Τεχνών του Λονδίνου μια έκθεση-ανασκόπηση του έργου της με εναλλαγή φωτογραφιών, βίντεο, αντικειμένων ακόμα και εγκαταστάσεων.

Οι καθημερινές τελετουργικές πράξεις που βασίζονται σε μια επίπονη συνήθως επαναληπτικότητα και στην αντοχή αλλά και η συμμετοχή του κοινού σε αυτές, όπως είναι αναμενόμενο, δεν λείπουν αφού είναι άρρηκτα πια συνδεδεμένα με την πορεία του έργου και την εξέλιξης της πρακτικής της Marina Abramović.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr