NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Red Jane: ‘Ενας “speakeasy” φούρνος στα Χανιά που δεν καταφέρνει να περάσει απαρατήρητος

Red Jane: ‘Ενας “speakeasy” φούρνος στα Χανιά που δεν καταφέρνει να περάσει απαρατήρητος

Χωρίς επιγραφή και με μόνο σημάδι ένα σχεδόν ανεπαίσθητο γκραφίτι με το όνομα “Red Jane” γραμμένο με μαύρο χρώμα. Με τους New York Times να γράφουν πως εξωτερικά μοιάζει περισσότερο με κάποιο nightclub του Βερολίνου. Και εσωτερικά με κάποια νεοϋρκέζικη boutique.

Και όμως ο νέας γενιάς φούρνος στα Χανιά με τα ιταλικά πλακάκια, τα εκτεθειμένα σε κοινή θέα επαναλαμβανόμενα πλακάκια στο ταβάνι και την κόκκινη μαρμάρινη κάλυψη πολλών επιφανειών συμπεριλαμβανομένης εκείνης του ταμείου, όσο και αν θα ήθελε, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος.

Από εγκαταλελειμμένο κτίριο του ’30 σε έναν ανεπιτήδευτα ντιζαινάτο φούρνο

Ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο και πρώην εργαστήριο μηχανών του 1930 στα Χανιά έγινε ένας φούρνος. Και ένας ξενοδόχος (Νίκος Τσεπέτης) ενός κοντινού παραθαλάσσιου θέρετρου, ένας φημισμένος σχεδιαστής φωτιστικών και επίπλων που κανονικά έχει τη βάση στο Λαμδίνο, (Μιχάλης Αναστασιάδης) και ένας φημισμένος αρτοποιός του Λονδίνου (Eyal Schwartz) έκαναν έναν φούρνο νέας γενιάς να μοιάζει με case study.

Ένα αρτοποιείο να αποπνέει έναν εντελώς δικό του αέρα που δεν μυρίζει απλά ζύμη που ψήνεται αλλά ένα μείγμα νεωτερισμού και καλαισθησία κάνοντάς το να ξεχωρίζει από τα συνηθισμένα.

Στο επίκεντρο του μενού βρίσκεται ο σεβασμός και η προσήλωση του Schwartz στην προμήθεια πρώτων υλών, το βιολογικό αλεύρι από τους Κρητικούς Μύλους στα Χανιά και τα ελληνικά σιτηρά.

Τα κρουασάν αλλά και το κουλούρι -το “κρουασάν” που θα έτρωγε η Audrey Hepburn μπροστά στη βιτρίνα… με τα γλυκά του φούρνου αν ήταν Ελληνίδα στα Χανιά, τα αλμυρά μπριός και τα ποικίλα ψωμάκια, τα μπισκοτάκια και η μηλόπιτα σε σφολιάτα ακόμα ακόμα και τα μαριτότσι κάνουν την απόφαση της επιλογής της κάθε πρωινής λιχουδιάς, δύσκολη.

Τούτου λεχθέντος στα γλυκά του Red Jane συνεργάζεται με τον αρχιζαχαροπλάστη Σεραφείμ Καραντζιούνη και την ομάδα του και τον pastry chef Κωνσταντίνο Κασιδόπουλο του Cannelait Paros.

Και φυσικά αντίστοιχα ζυμωτά ή και μη διαμαντάκια, ιδιαίτερα εκτός Αθηνών, είναι αυτά που θέλουμε να συνεχίσει να πιάνει το ραντάρ μας. Και σε περίπτωση που να ανακαλύψετε κάποιο πριν από εμάς, σας προτρέπουμε να μας ενημερώσετε.

Καλό Σαββατοκύριακο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr