NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

To Παρίσι υπό το πρίσμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024

To Παρίσι υπό το πρίσμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024

Μπορείτε να φανταστείτε τη Γαλλία και το Παρίσι να διοργανώνουν τους πλέον σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες; Τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες γεμάτους με νέες ιδέες, καινοτομίες, τόπους και τρόπους που δεν έχουμε ξαναδεί;

Αν όχι, μπορούμε να σας βοηθήσουμε αφού σε μια πρόσφατη εκδήλωση στην Γαλλική Πρεσβεία της Αθήνας μάθαμε πολλά.

Πάνε 100 χρόνια από τότε που η Γαλλία διοργάνωσε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες και δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί άνθρωποι κλείνουν πλέον τα εισητήριά τους ώστε να παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης ή διάφορα από τα αγωνίσματα στην πόλη του Παρισιού το 2024.

paris-2024-1.pg.jpeg?mtime=20231201161331#asset:449533


3 δισεκατομμύρια τηλεθεατές αλλά και 206 Ολυμπιακές αποστολές καθώς και χιλιάδες τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία να αποκαλύψουν μια Γαλλία όπως δεν την έχουν ξαναδεί.

Προσβασιμότητα, συμπερίληψη και βιωσιμότητα στο επίκεντρο

Η Γαλλία τοποθετεί στο επίκεντρο της διοργάνωσης θέματα προσβασιμότητας, συμπερίληψης και βιωσιμότητας και εργάζεται δομημένα και δυναμικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Παράλληλα οι αθλητικές εκδηλώσεις από τις 26 Ιουλίου έως και τις 8 Σεπτεμβρίου 2024 θα απλωθούν την δράση τους σε ολόκληρο το Παρίσι, ακολουθώντας ένα νέο μοντέλο. Έτσι θα μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε αγώνες μπροστά από σημαντικά σημεία, αξιοθέατα αλλά και τοπόσημα όπως ο Πύργος του Άιφελ, το Grand Palais, η Place de la Concorde, ακόμα και ο Σηκουάνας.

Επίσης αγωνίσματα θα διεξαχθούν και σε διάφορες άλλες πολείς της Γαλλίας όπως μεταξύ άλλων είναι το Μπορντό, η Λυών, η Μασσαλία και η Νίκαια.

Μια τελετή έναρξης ανοιχτή και πράσινη

Ακόμα ποτέ άλλοτε στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων δεν υπήρξε τελετή έναρξης που βγήκε εκτός σταδίου και σε μια ολόκληρη πόλη.

Στις 26 όμως Ιουλίου του 2024, η ολυμπιακή τελετή θα πραγματοποιηθεί θα απλωθεί σε μια απόσταση 6 χιλιομέτρων, επιτρέποντας σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες θεατών να λάβουν μέρος στη μεγάλη γιορτή. Ενώ η τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων θα πραγματοποιηθεί στις 28 Αυγούστου 2024 με 65.000 θεατές.

Τέλος έμφαση θα δοθεί και στις πιο πράσινες μεταφορές αλλά και στην πιο ήπια κινητικότητα. Το ποδήλατο θα έχει την τιμητική του και θα παρέχονται επίσης θέσεις στάθμευσης για ποδήλατα με στόχος το 20% των μετακινήσεων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης να πραγματοποιηθούν με ποδήλατο.

Και οι τουριστικές μεταφορές θα ακολουθήσουν την ίδια προσέγγιση παρέχοντας στους επισκέπτες περισσότερες οικολογικές επιλογές όπως τα biketaxis, τα ηλεκτρικά σκούτερ και τα ποδήλατα, μεταξύ άλλων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr