NEWSFLASH...
Καριέρα & HR
ανάγνωση

Πώς συμπεριφέρονται όσοι αναζητούν εργασία: Βιογραφικό, δεξιότητες και... ChatGPT

Πώς συμπεριφέρονται όσοι αναζητούν εργασία: Βιογραφικό, δεξιότητες και... ChatGPT

Εν εξελίξει βρίσκονται πολλές αλλαγές σε επίπεδο αγοράς εργασίας. Νοοτροπίες και ανάγκες μεταβάλλονται.

Παράγοντες όπως η τηλεργασία ή οι νέες τεχνολογίες ευρύτερα μετασχηματίζουν την μορφή και τις ανάγκες μιας εργασίας.

Άραγε πώς συμπεριφέρεται κάποιος που αναζητά σήμερα εργασία στην Ελλάδα; Πόσες σελίδες βιογραφικό έχει ένας υποψήφιος και πόση σημασία δίνει στα reviews των πιθανών εργοδοτών;

Πώς βελτιώνει και πώς αναβαθμίζει ένας εργαζόμενος τις γνώσεις του; Χρησιμοποιεί κανείς το ChatGPT στην εργασία;

Στα παραπάνω ερωτήματα δίνει απαντήσεις το kariera.gr, αναδεικνύοντας τάσεις και συνήθειες ανθρώπων που αναζητούν εργασία στο Linkedin.

Κερδίζει έδαφος το ChatGPT - αναβάθμιση δεξιοτήτων μέσω online courses

Χρόνο με το χρόνο φαίνεται πως το ChatGPT θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο: Ήδη το 36% όσων ερωτήθηκαν αν το χρησιμοποιούν στην εργασία τους υπογραμμίζει πως είναι πολύ χρήσιμο, ενώ ένα 35% πως θα το κάνει στο μέλλον. Ένα 14% δηλώνει ότι το κάνει στα κρυφά, ενώ ένα 16% συμπληρώνει πως... δεν το χωνεύει

Από την άλλη πλευρά οι (υποψήφιοι) εργαζόμενοι επιδιώκουν να γίνουν καλύτεροι κυρίως μέσω online courses (43%). Σχεδόν την ίδια απήχηση έχουν workshops/σεμινάρια και εκπαίδευση on-the-job με 27% και 26% αντίστοιχα.

6 στους 10 βλέπουν τα reviews των εργοδοτών πριν αποδεχθούν μια θέση

Άξιο αναφοράς από την άλλη πλευρά είναι το γεγονός πως σχεδόν 6 στους 10 υποψήφιους εργαζόμενους βλέπουν τα reviews των εργοδοτών πριν αποδεχθούν μια θέση.

Τα reviews αποδεικνύεται πολύ βασική πηγή πληροφόρησης που ενδιαφέρει πολύ τους υποψηφίους μιας θέσης εργασίας. Χαρακτηριστικό είναι πως ένα υπόλοιπο 32% το πράττει κάποιες φορές. Μόλις ένα 4% έχει άλλη πηγή πληροφόρησης για τον εργοδότη, ενώ μόλις το 5% δεν ασχολείται με τα εν λόγω reviews.

1-2 σελίδες βιογραφικό

Αναρίθμητες είναι οι προτάσεις και οι συμβουλές για ένα καλό βιογραφικό. Για ένα CV μεστό, με επαρκή πληροφόρηση που θα τραβήξει το ενδιαφέρον ενός εργοδότη αναδεικνύοντας με όμορφο τρόπο τα skills ενός υποψηφίου. Όσον αφορά το μέγεθος (έκταση CV), σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας τα ευρήματα είναι σαφή:

Αυστηρά μια σελίδα λέει το 42%, ενώ το 47% λέει 2 σελίδες. Μόλις το 11% λέει πάνω από 2 σελίδες. Μάλιστα, καταρρίπτοντας τα στερεότυπα, 74% αναφέρει πως δεν στέλνει cover letter, ενώ μόλις το 26% υπογραμμίζει πως στέλνει συνοδευτική επιστολή με το βιογραφικό του. Aντίστοιχα κινούνται και αναφορικά με την αποστολή ευχαριστηρίου email μετά από συνέντευξη: 62% δεν στέλνει.

Τέλος, στην ερώτηση «αν θα ανέθετες όσα περισσότερα tasks μπορούσες σε ΑΙ για να μειώσεις το φόρτο εργασίας σου», από τα 1745 άτομα, 46% απάντησαν ότι το σκέφτονται, 33% ότι το κάνουν ήδη και μόλις 21% είπε πως δεν θέλει και δεν τα εμπιστεύεται.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr