NEWSFLASH...
Καινοτομία & Τεχνολογία
ανάγνωση

Volcano bond: Έρχεται το πρώτο ομόλογο bitcoin;

Volcano bond: Έρχεται το πρώτο ομόλογο bitcoin;

Μπορεί η συζήτηση για το πρώτο ομόλογο bitcoin να πηγαίνει πίσω στο 2021, φαίνεται πως τώρα έφτασε η ώρα για να πραγματοποιηθεί η έκδοση του.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, οι ρυθμιστικές αρχές έχουν ανάψει το «πράσινο φως» ώστε τα γνωστά και ως Volcano bond να βγουν στην αγορά το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Όλα αυτά βέβαια στην αγορά του Ελ Σαλβαδόρ που αποτελεί, ως γνωστόν, την πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε το Bitcoin ως νόμιμο συνάλλαγμα, υποχρεώνοντας τις επιχειρήσεις να αποδέχονται το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα για την παροχή υπηρεσιών και αγαθών.

Όπως γίνεται γνωστό, τα ομόλογα Bitcoin θα είναι διαθέσιμα για τους ενδιαφερόμενους crypto traders μέσω της πλατφόρμας ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Bitfinex.

Το επιτόκιο στο 6,5% και η επόμενη μέρα...

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, στόχος της κυβέρνησης είναι μέσω των «Volcano bonds» να συγκεντρωθούν 1 δισ. δολάρια, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί μια εγχώρια -eco friendly- βιομηχανία εξόρυξης Bitcoin, η οποία θα λειτουργεί αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης αυτής που παράγεται από τα ενεργά ηφαίστεια της χώρας.

Για την ιστορία, το εν λόγω ομόλογο στο Ελ Σαλβαδόρ είναι δεκαετούς διάρκειας, με επιτόκιο 6,5% την πρώτη πενταετία.

Αξίζει να αναφερθεί επίσης πως τα παραπάνω νέα ακολουθούν μια άλλη σημαντική πρωτοβουλία από το Ελ Σαλβαδόρ που εστιάζει στο Bitcoin, καθώς η χώρα ξεκίνησε το πρόγραμμα “Freedom VISA” πριν από λίγες εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, προσφέρεται άδεια παραμονής σε περιορισμένο αριθμό ατόμων ετησίως που επενδύουν τουλάχιστον 1 εκατ. δολάρια σε Bitcoin ή stablecoin Tether (USDT)...

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr