NEWSFLASH...
Marketing & Sales | Digital Marketing
ανάγνωση

Λειτουργεί το digital marketing για όλες τις επιχειρήσεις;

Λειτουργεί το digital marketing για όλες τις επιχειρήσεις;

​Στον ψηφιακό κόσμο, μία συνήθης συζήτηση μεταξύ των επιχειρηματιών είναι για το αν το digital marketing ταιριάζει και μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους τύπους των επιχειρήσεων.

Η απάντηση είναι φυσικά και ναι! Αυτό που χρειάζεται να κάνει κάθε επιχείρηση είναι να μελετήσει και να κατανοήσει όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες (Facebook, TikTok, Instagram, YouTube, LinkedIn κλπ.), ώστε να μπορέσει να εντοπίσει σε ποια ή ποιες πλατφόρμες βρίσκεται το κοινό της και άρα το πώς μπορεί να απευθυνθεί στους δυνητικούς της πελάτες.

Γιατί είναι σημαντικό το digital marketing;

Η σημαντικότητα του digital marketing δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και να υποτιμηθεί από κανέναν, γιατί πλέον όλα γίνονται ψηφιακά. Με τοdigitalmarketingμπορεί κάθε επιχείρηση να προσεγγίσει το κοινό που θέλει, και να αλληλοεπιδράσει μαζί του ανεξαρτήτως τοποθεσίας. Μάλιστα οι πλατφόρμες δίνουν πολλαπλές επιλογές στόχευσης του κοινού, όπως το σε ποια εταιρεία και σε τι θέση αυτοί εργάζονται, αν επισκέφθηκαν έναν συγκεκριμένο χώρο, αν κάνουν αγορές πάνω από Χ ποσά και πολλά άλλα.

Πώς το digital marketing βοηθάει τις επιχειρήσεις;

Το digital marketing βοηθάει τις επιχειρήσεις να έχουν μία ευρύτερη και αποτελεσματικότερη απήχηση στο κοινό στόχο τους σε αντίθεση με το παραδοσιακό marketing και άρα ενισχύει και την επέκταση του πελατολογίου μιας επιχείρησης. Σε σχέση με το παραδοσιακό marketing, το digital marketing προσφέρει οικονομικά αποδοτικότερες λύσεις, οι οποίες αποτελούν βασικό πλεονέκτημα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν έχουν τεράστιο budget.

Το digital marketing δίνει τη δυνατότητα στις εταιρίες να γνωρίζουν τα αποτελέσματα των ενεργειών τους βάσει του budget και της στόχευσης που θα κάνουν πριν ακόμα επενδύσουν τα χρήματά τους σε κάποια διαφημιστική πλατφόρμα. Αυτή η δυνατότητα βοηθάει όλους τους επιχειρηματίες να γνωρίζουν εξ αρχής ποιες ενέργειες θα τους αποφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και βάσει αυτών να προσαρμόσουν και τη συνολική στρατηγική τους.

Μέσω του social media marketing και του content marketing μια επιχείρηση μπορεί να αναπτύξει στενές σχέσεις με το κοινό που τη ακολουθεί και άρα να αλληλοεπιδράσει μαζί του, χτίζοντας έτσι την αφοσίωση του κοινού προς την ίδια την επιχείρηση. Έτσι το κοινό αυτό μπορεί να οδηγηθεί σε κάποιο νέο ή επαναλαμβανόμενο conversion.

Τα δεδομένα που μπορεί μία επιχείρηση να συλλέξει τόσο από τους δυνητικούς πελάτες όσο και από τους υπάρχοντες πελάτες είναι πολύτιμα και χρήσιμα. Όλα αυτά τα δεδομένα δίνουν σημαντικές πληροφορίες στην εκάστοτε επιχείρηση για να κατανοήσει καλύτερα τους πελάτες της, να προσαρμόζει τις στρατηγικές και τακτικές της βάσει των συμπεριφορών και των ενδιαφερόντων των πελατών.

Έτσι ως επιχείρηση μπορείτε να απευθύνεστε στοχευμένα στις επιθυμίες και τις ανάγκες των πελατών. Άλλος ένα τρόπος για να έρθει μία εταιρία πιο κοντά στο κοινό-στόχο της είναι μέσω προσωποποιημένων επικοινωνιών μαζί του. Αυτές οι επικοινωνίες μπορεί να είναι email & mobile marketing καμπάνιες, οι οποίες θα βοηθήσουν στην αύξηση των στόχων που θέτει μια επιχείρηση πριν κάνει κάποια marketing ενέργεια. Για παράδειγμα ένας στόχος είναι το να συμπληρώσει κάποιος μία φόρμα στο website της επιχείρησης ή να αγοράσει κάτι από το website. Τέλος, μέσω του digital marketing μπορεί μία επιχείρηση να χτίσει και να διατηρήσει τη φήμη της, έχοντας συνεχή παρουσία στα social media.

Πού μπορεί να εκπαιδευτεί κάποιος πάνω στο digital marketing;

Για να μπορέσει κάποιος να εργαστεί σε αυτόν τον κλάδο ή να συνεργαστεί με Digital Marketers, πρέπει να γνωρίζει όλα τα εργαλεία, τα κανάλια και τις τακτικές του digital marketing. Η Knowcrunch παρέχει ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο καλύπτει τόσο τις θεμελιώδεις όσο και τις πιο εξειδικευμένες γνώσεις. Οι θεματικές ενότητες του προγράμματος, βασίζονται στις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές, καλύπτουν εξονυχιστικά τις απαιτήσεις της αγοράς και ανανεώνονται συνεχώς. Οι θεματικές είναι:

  • Marketing & DigitalMarketing Fundamentals
  • Website & Landing Pages
  • Legal Issues
  • URLs & UTMs
  • Social Media Platforms
  • Content Research & Production
  • Content Marketing Strategy
  • Search Engine Optimization (SEO) Strategy
  • Social Media Marketing Strategy
  • Digital Advertising Campaigns
  • Digital Advertising Strategy
  • Email & Mobile Marketing Strategy
  • Influencer Marketing Strategy
  • Monitoring with Google Analytics4
  • Reporting Digital Marketing Results
  • Digital Marketing Strategy & Budget
  • Digital Marketing Jobs
  • Digital Marketing Services

Ποιοι μπορούν να παρακολουθήσουν το Digital & Social Media Marketing course της Knowcrunch;

Το E-Learning Masterclass in Digital & Social Media Marketing απευθύνεται σε όλους όσους δεν μπορούν να παρευρεθούν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη είτε λόγω απόστασης είτε λόγω χρόνου. Απευθύνεται σε επαγγελματίες που επιθυμούν να εισέλθουν στον κόσμο του ψηφιακού μάρκετινγκ, να εμβαθύνουν στις γνώσεις τους και την καριέρα τους, ή σε φοιτητές που αναζητούν άμεση απασχόληση.

Για τους ανέργους, προσφέρει μια ισχυρή ανταγωνιστική πλεονεκτική θέση, καθώς οι απόφοιτοι της Knowcrunch έχουν ποσοστό απορρόφησης 80%-100%.

Τι λένε οι απόφοιτοι της Knowcrunch;

Ο Στέλιος Λαμπράκης αναφέρει: Ολοκληρώνοντας αυτό το course κατάφερα να έχω μια πλήρη εικόνα για το πως να εφαρμόζω σωστά τεχνικές και στρατηγικές που δεν ήξερα καν ότι υπήρχαν πιο πριν. Με βοήθησε να έχω έναν πιο ολοκληρωμένο στρατηγικό τρόπο σκέψης και είχα την δυνατότητα να εφαρμόσω ότι έμαθα από την 1η κιόλας ημέρα.

Αν θέλεις κι εσύ να αναπτύξεις την επιχείρησή σου ή να είσαι μέρος μια επιτυχημένης επιχείρησης, εκπαιδεύσου πάνω στο digital marketing, μάθε όλα τα trends και μείνε updated με όλες τις εξελίξεις που συμβαίνουν στον κλάδο αυτό.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr