NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Οι 5 πιο δυνατές στιγμές της μόδας για το 2023

Οι 5 πιο δυνατές στιγμές της μόδας για το 2023

Από την τεράστια εικαστική εγκατάσταση της Yayoi Kusama για το κατάστημα της Louis Vuitton στο Παρίσι έως μια τσάντα μικρότερη από έναν κόκκο αλατιού και ένα ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών που συμβάλει στην δενδροφύτευση, εφεύρεση μιας Ελληνίδας που ζει στο Λονδίνο, η μόδα το 2023 είχε τις κορυφαίες της στιγμές.

Ας τις θυμηθούμε μαζί.

Κόντρα στις viral τάσεις, ορισμένοι σχεδιαστές συνέχισαν να καινοτομούν, να δημιουργούν, να μας εμπνέουν, να ασχολούνται με θέματα κοινωνικά, να μας κάνουν να βλέπουμε τον κόσμο και τα πράγματα υπό άλλες οπτικές γωνίες και να διευρύνουν τα όρια της μόδας.

Μια τσάντα σε μέγεθος κόκκου αλατιού

Η MSCHF που έχει έδρα το Μπρούκλιν προκάλεσε φέτος σάλο αποκαλύπτοντας μια τρισδιάστατη εκτυπωμένη σε 3d τσάντα Louis Vuitton σε μέγεθος μικρότερο από έναν κόκκο αλατιού, που δημιουργήθηκε για να ασκήσει κριτική στη μόδα και τα είδη πολυτελείας.

Κατασκευασμένη από ρητίνη και σε νέον-πράσινο χρώμα, η τσάντα μινιατούρα σχεδιάστηκε για να αμφισβητήσει τη λειτουργικότητα των ολοένα και πιο μικρών τσαντών που παράγονται από τη βιομηχανία της μόδας.

Από χρηστικό αντικείμενο μετέτρεψαν την τσάντα σε μια αφηρημένη έννοια, σε ένα σχόλιο που εκτίθεται πλέον στο Παρίσι τοποθετημένο κυριολεκτικά και μεταφορικά “κάτω από ένα μικροσκόπιο”.

Η Yayoi Kusama για τη Louis Vuitton

Για να σηματοδοτήσει μια capsule συλλογή που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την καλλιτέχνη Yayoi Kusama, η Louis Vuitton τοποθέτησε ένα μεγάλου μεγέθους χρωματιστό γλυπτό της καλλιτέχνιδας στην κορυφή του καταστήματός της στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι.

Επιλεγμένα καταστήματα της Louis Vuitton σε όλο τον κόσμο δημιούργησαν παρόμοιες εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπινης κλίμακας animatronics της καλλιτέχνιδας, που τοποθετήθηκαν σε βιτρίνες με το ρομποτικό αντίγραφο της Kusama να ζωγραφίζει επανειλημμένα με πινέλο βούλες πάνω στο γυαλί, μιας και το πουά είναι σήμα κατατεθέν της.

Viktor & Rolf :Τα περιστρεφόμενα φορέματα

Ο ολλανδικός οίκος μόδας Viktor & Rolf στο πλαίσιο της επίδειξης Haute Couture Άνοιξη Καλοκαίρι 2023 κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι παρουσίασαν φόρμες από τούλι που κάπως σουρεαλιστικά έφεραν τα πάνω κάτω στον κόσμο της μόδας.Τα εντυπωσιακά σε κάθε περίπτωση ρούχα κατά την επίδειξη μόδας ήταν φορεμένα στα μοντέλα είτε πλαγίως είτε εντελώς ανάποδα.

Στην πολυτελή αίθουσα στο ξενοδοχείο Intercontinental Le Grand του Παρισιού – ένα ιστορικό ορόσημο της πόλης που άνοιξε το 1862 τα φορέματα τοποθετημένα υπό διαφορετικό οπτικο πρίσμα θυμίζοντας τις «χρυσές μέρες» της υψηλής ραπτικής των μέσων του 20ου αιώνα, σύμφωνα με το brand.

Ενώ η επίδειξη ξεκίνησε με μια σειρά από πιο συμβατικές και γνωστές βραδινές εμφανίσεις, αργότερα τα μοντέλα εμφανίστηκαν με τα φορέματα τους να είναι γυρισμένα προς διάφορες αντισυμβατικές κατευθύνσεις, ήταν κατασκευές που εκτυπώθηκαν σε 3D σε συνεργασία με τον κατασκευαστή μανεκέν Hands Boodt Mannequins και έκρυβαν εντελώς τα πρόσωπα των μοντέλων διατηρούσε όμως το σχήμα της σιλουέτας τους.

Rewild the Run της Κικής Γραμματοπούλου

Το Rewild the Run είναι ένα έργο της Ελλήνιδας απόφοιτης του Central Saint Martins, Κικής Γραμματοπούλου, η οποία δημιούργησε αθλητικά παπούτσια με χοντρές σόλες με σκοπό να βοηθήσουν στη διάδοση φυτών καθώς και να σπείρουν σπόρους στις πόλεις.

Η Κική Γραμματοπούλου χρησιμοποίησε βιομιμητισμό στο έργο της, δανειζόμενη στοιχεία από τη φύση για να δημιουργήσει την εξωτερική σόλα του αθλητικού της παπουτσιού, η οποία είναι πυκνά καλυμμένη με μικροσκοπικά άγκιστρα τα οποία βοηθούν για να μεταφέρονται σπόροι στο έδαφος.

Η σχεδιάστρια είπε ότι ήθελε να χρησιμοποιήσει τη μόδα και τον αθλητισμό για να ενθαρρύνει μια ευρύτερη επανεξέταση της σχέσης μας με τη φύση.Το rewilding πρόκειται για μια μορφή οικολογικής αποκατάστασης που επικεντρώνεται στην επέκταση των δασικών εκτάσεων και επιτρέπει στη φύση να ακολουθήσει την πορεία της με την ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση.

Το πρωτότυπο της επίδειξης σχεδιάστηκε για να ταιριάζει σε ένα τυπικό παπούτσι New Balance και εκτυπώθηκε σε 3D σε πολυμερές νάιλον. Μια στιγμή μόδας που μας κάνει να αναρωτιόμαστε πως θα ήταν οι πόλεις μας αν η οικολογία και η βιοποικιλότητα “κέρδιζαν έδαφος” .

Το σουτιέν Uno από την Katy Marks

Η επιζήσασα από καρκίνο του μαστού και αρχιτέκτονας Katy Marks του Citizens Design Bureau δημιούργησε μια συλλογή από σουτιέν και μπικίνι μετά τη δική της μαστεκτομή.

Σχεδιασμένο για να νιώθουν οι γυναίκες «με αυτοπεποίθηση ασύμμετρες», το Uno καλύπτει ένα κενό στην αγορά για σουτιέν με ένα cup που δεν κάνουν συμβιβασμούς στην άνεση ή το στυλ, σύμφωνα με τη Marks.

Ένα σουτιέν για να ενδυναμώσει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση των γυναικών που έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή, και να γιορτάσει την νική μια μάχης, τη ζωή και τα γυναικεία σώματα μετά το χειρουργείο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr