NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

«Oh Dio!» Μια εικαστική εγκατάσταση για την Μαρία Κάλλας

«Oh Dio!» Μια εικαστική εγκατάσταση για την Μαρία Κάλλας

Ένα από τα νέα wine bar restο της πόλης επί της οδού Αδριανού που φέρει την υπογραφή της Φωτεινή Παντζιά (By the Glass) και του Άγγελου Δαμουλιάνου (botilia.gr) έχει ένα όνομα που παραπέμπει στη λέξη «ωδείο», μιας και βρίσκεται στο διατηρητέο νεοκλασικό του Ωδείου, Αthenaeum - Μαρία Κάλλας.

Η μεγάλη τοιχογραφία της “Divina” στη σάλα δίνει χαρακτήρα σε όλο τον εσωτερικο χώρο ενώ η διπλή λίστα κρασιών, με τα ασπρόμαυρα illustrations των προαναφερθέντων να υποδεικνύουν τις οινικές επιλογές που έκανε ο καθένας, προέρχεται κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα, χωρίς να λείπουν και οι διεθνείς ετικέτες.


Ενώ τα πιάτα της ευρηματικής ελληνικής- μεσογειακής κουζίνας δεν στέκονται απλά δίπλα στα ποτήρια κρασιού αλλά συνομιλούν μαζί τους κάνοντας έναν πολύ ωραίο διάλογο.

Η έκθεση

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και σε έναν χώρο με ιστορική αύρα και αθηναϊκή γοητεία, λίγο προτού το 2023 εκπνεύσει και τα επετειακά αφιερώματα στη Μαρία Κάλλας συμπληρώσουν τον κύκλο τους, παρουσιάζεται η ομώνυμη εικαστική εγκατάσταση σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, τιμώντας με τη σειρά της τη μοναδική Ελληνίδα και παγκόσμια υψίφωνο.

OH-DIO-PAPADOPOULOU.jpg?mtime=20231219235100#asset:452842


Στην εικαστική εγκατάσταση συμμετέχουν 23+2 διακεκριμένοι Έλληνες εικαστικοί τιμώντας ποικιλοτρόπως το ανεξίτηλο, απαστράπτον ίχνος της Μαρίας Κάλλας αποτυπώνοντας το σε διάφορες μορφές τέχνης. Ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, εγκατάσταση, ένδυμα και κόσμημα, αναζητούν τα ίχνη της Μαρίας Κάλλας και αποτίνουν έναν μικρό φόρο τιμής στην μεγάλη παγκόσμια Ντίβα.

Στην έκθεση συμμετέχουν:

Χρήστος Αλατσάκης, Λέλα Αρβανίτη, Μάριος Βουτσινάς, Μαίρη Γαλάνη-Κρητικού, Στρατηγούλα Γιαννικοπούλου, Φάνης Γουλής, Κατερίνα Γραφανάκη, Τάνια Δημητρακοπούλου, Μαρία Διακοδημητρίου, Χριστίνα Δουζένη, Άννα Καζάκου, Τίνα Καραγεώργη, Τάσος Λιακόπουλος, Μηνάς Μαυρικάκης, Μάνος Μπατζόλης, Ισμήνη Μπονάτσου, Ισαβέλλα Ντάσση, Ιόλη Ξιφαρά, Γεύσω Παπαδάκη, Χρίστος Παπαδάκης, Δήμητρα Παπαδημητροπούλου, Τζίνα Παπαδοπούλου, Μιχάλης Σακαλής, Χρήστος Στανίσης, Κλαίρη Τσαλουχίδη-Χατζημηνά.

OH-DIO-DIAKODIMITRIOU.jpg?mtime=20231219235136#asset:452843


Στο πλαίσιο της έκθεσης, την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου και ώρα 20.30, η διακεκριμένη μεσόφωνος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Ελένη Βουδουράκη, θα ερμηνεύσει άριες των Bizet, Saint-Saëns, Handel, Gluck αλλά και γνωστές μελωδίες από το γαλλικό Chanson. Στο πιάνο, συνοδεύει ο Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Νίκος Τσαούσης.

«Oh Dio!» στο Oh! Dio, Αδριανού 3, Θησείο

Διάρκεια έκθεσης: 21.12.23-21.1.24

Τρίτη-Κυριακή 10.00-24.00. Δευτέρα κλειστά

Συντονισμός-επιμέλεια: Ίρις Κρητικού

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr