NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί που κάνουν τα ξενοδοχεία της Ευρώπης να “λάμπουν”

Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί που κάνουν τα ξενοδοχεία της Ευρώπης να “λάμπουν”

Χριστουγεννιάτικά δέντρα που αλλάζουν χρώμα με το ανθρώπινο άγγιγμα, πελώριοι κόκκινοι βελούδινοι φιόγκοι, ένα δέντρο αφιερωμένο στην τέχνη του ταξιδιού και αμέτρητα λαμπιόνια κάνουν τις γιορτινές αυτές μέρες να λαμπυρίζουν.

Πάμε μια βόλτα στα ξενοδοχεία της Ευρώπης που ξεχωρίζουν για τον γιορτινό τους στολισμό.

Ηοtel de Russie – Ρώμη

Το εμβληματικό Ηοtel de Russie της Αιώνιας Πόλης και της Πιάτσας ντελ Πόπολο λαμπιρίζει αυτές τις ημέρες φωτίζοντας την ατμόσφαιρα.Το αλλοτινό καταφύγιο του Πικάσο και του Κοκτό είναι διάσημο για την χριστουγεννιάτική του διακόσμηση, στον ζηλευτό του του κήπο με τα επίπεδα, τους φοίνικες, τις τριανταφυλλιές, τα περίτεχνα αγάλματα και τις κρήνες.

Για μια μαγευτική χριστουγεννιάτικη εμπειρία ο καλλιτέχνης Marco Nereo Rotelli διαμόρφωσε τον διάκοσμο με τέτοιο τρόπο ώστε σε ένα μονοπάτι τα δέντρα αλλάζουν χρώμα αλληλεπιδρώντας με τη θερμότητα της ανθρώπινης επαφής όταν κανείς τα αγγίζει και παράλληλα μπορεί να διαβάζει στίχους από σύγχρονα ποιήματα τα οποία προβάλλονται πάνω στα φυλλώματά τους.

Claridge’s – Λονδίνο

Σε ένα από τα πιο φημισμένα ξενοδοχεία στο Mayfair του Λονδίνου ο στολισμός του δέντρου ανά χρονιά έχει σχεδιαστεί από τους Jimmy Choo, Dior, Christian Louboutin και Karl Lagerfeld, μεταξύ άλλων.

Φέτος το τιμόνι του στολισμού έχει αναλάβει ο οίκος Louis Vuitton και έχει εμπνευστεί από την μαγεία του ταξιδιού. 15 κάθετα τοποθετημένες εμβληματικές βαλίστες ειδικά διαμορφωμένες για αυτή την ιδιαίτερη συνεργασία με το Claridge’s δημιούργησαν ένα σίγουρα πρωτότυπο δέντρο που αναμένει φωτεινό το 2024.

Ηotel Metropole – Mόντε Κάρλο

Μια θερμαινόμενη πισίνα με την υπογραφή του Karl Lagerfeld, ένα spa με το άγγιγμα του Givenchy και το θρυλικό εστιατόριο Les Ambassadeurs της δεκαετίας του ’20 είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία αυτού του εμβληματικού ξενοδοχείου που στολίζονται άκρως… χριστουγεννιάτικα.

Η διάσημη Perrine Guyonnet στόλισε τους χώρους με πελώριους κόκκινους βελούδινους φιόγκους και κουτιά δώρων. Το εορταστικό Campari με σιρόπι gingerbread σερβίρεται στο μπαρ σε ποτήρι που μοιάζει με χριστουγεννιάτικη μπάλα, ενώ ο pastry chef ετοιμάζει ένα χριστουγεννιάτικο κορμό σε σχήμα καρυοθραύστη.

Four Seasons Hotel George V – Παρίσι

Μια χρυσή και ασημένια πανδαισία απλώθηκε στο ένα από τα πιο γνωστά παριζιάνικα ξενοδοχεία μεταμορφώνοντας το σε μια χριστουγεννιάτικη ονειρούπολη.

Χρυσά και ασημένια δέντρα που μοιάζουν με έργα τέχνης και χριστουγεννιάτικες μπάλες σε μεγάλες κλίμακες στολίζουν τόσο το λόμπι όσο και τους υπόλοιπους χώρους του ξενοδοχείου αλλά και την γεμάτη με έλατα αυλή.

Ενώ και το ειδικά διαμορφωμένο χριστουγεννιάτικό μενού και οι λιχουδιές του πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν στα βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόρια Le George, Le Cinq και L’Orangerie αποτελούν ένα πραγματικό δώρο των ημερών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr