NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Επίσκεψη της Επιτρόπου Γιούανσον σε Ελλάδα και Κύπρο για το Μεταναστευτικό

Επίσκεψη της Επιτρόπου Γιούανσον σε Ελλάδα και Κύπρο για το Μεταναστευτικό

Από τις 7 ως τις 9 Ιανουαρίου, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Ίλβα Γιούανσον πραγματοποιεί επισκέψεις στην Ελλάδα και την Κύπρο για συζητήσεις σχετικά με τις τρέχουσες προκλήσεις ασφάλειας και διαχείρισης της μετανάστευσης.

Κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα, η Επίτροπος συνάντησε τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και τον Υπουργό Επικρατείας.

Η Επίτροπος κ. Γιούανσον συμμετείχε επίσης στην εκδήλωση «Ευρωπαϊκές λύσεις στην κοινή πρόκληση της μετανάστευσης», την οποία διοργάνωσαν ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ θα συναντηθεί με την ελληνική ομάδα εργασίας για την ένταξη και με ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μετανάστευσης και του ασύλου.

Στην Κύπρο, η Επίτροπος θα συναντηθεί με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών, καθώς και με την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας. Θα συναντηθεί επίσης με ενδιαφερόμενους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μετανάστευσης και του ασύλου και θα επισκεφθεί το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης «Ζήνων» και το Κέντρο Υποδοχής «Πουρνάρα».

Η επίσκεψη βασίζεται στις εν εξελίξει εργασίες υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης της ΕΕ για τη Διαδρομή της Ανατολικής Μεσογείου, ενισχύοντας την εταιρική σχέση με βασικές χώρες καταγωγής και διέλευσης κατά μήκος της διαδρομής, σε πλήρη συντονισμό με τα κράτη μέλη. Η ΕΕ συνεχίζει επίσης να παρέχει οικονομική και επιχειρησιακή στήριξη στην Ελλάδα και την Κύπρο για τη μετανάστευση και τη διαχείριση των συνόρων, μεταξύ άλλων και μέσω στήριξης από οργανισμούς της ΕΕ (Frontex, Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Άσυλο, Europol).

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr