NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Τα νέα αθηναϊκά εστιατόρια που βάλαμε στο μάτι

Τα νέα αθηναϊκά εστιατόρια που βάλαμε στο μάτι

Είναι πολλά. Δεν έχουμε προλάβει να τα επισκεφθούμε όλα. Όμως διαβάσαμε, ψάξαμε, ρωτήσαμε και φτιάξαμε μια λίστα με τα νέα εστιατόρια της πόλης που θέλουμε να επισκεφθούμε και να δοκιμάσουμε το μενού τους για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Άμεσα.

NYN ESTI

Πλέον το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Αθήνας (ΕΜΣΤ) διαθέτει ένα νέο εστιατόριο και το όνομα αυτού “NYN ESTI”. Ο σκοπός της κουζίνας του είναι να συνδυάσει την ελληνική παράδοση με σύγχρονες γαστρονομικές τεχνικές και βιώσιμες πρακτικές. Το εστιατόριο ανήκει στο γνωστό Όμιλο Nice n Easy και ο head chef του είναι ο Σταμάτης Μισομικές που έχει δημιουργήσει ένα μενού με την την οπτική που θέλει την γαστρονομία να βρίσκεται πολύ κοντά στην τέχνη και στη γεύση που ως δυνατή ανάμνηση ξεπερνά τα όρια της πρόσκαιρης εμπειρίας.

Ντύλαν

Μία από τις τελευταίες αφίξεις των ημερών είναι και το 'Ντύλαν' στην οδό Αγίας Ζώνης στην Κυψέλη, που δημιούργησε ο Βαγγέλης Βέης, ως πρώτη του εστιατορική απόπερια μετά την πορεία του σε βραβευμένες κουζίνες όπως των 'Hytra', 'Hervé' και 'Soil'. Πρωταγωνίστρια στο Ντύλαν είναι μια χαλαρή μπάρα περιμετρικά της open kitchen αλλά και οι ελληνικές γεύσεις ειδομένες μέσα από την σύγχρονη οπτική της γευστικής μεστότητας.

Gamay

Για εκείνους πάλι που το κεφάλαιο κρασί μπαίνει ψηλά στην γευστική τους ατζέντα, άνοιξε πρόσφατα το wine-bar 'Gamay', στα Εξάρχεια και την οδό Ζωοδόχου Πηγής. To όνομα του προέρχεται από το off Broadway- σταφύλι που συναντάται κυρίως νότια της Βουργουνδίας και είναι σχεδόν συνώνυμο με το Beaujolais ενώ βρίσκεται μέσα σε ένα προσεγμένο αρ ντεκό κτίριο. Διαθέτει περίπου 120 ετικέτες κρασιών σε αναλογία 50-50% διεθνή και ελληνικού αμπελώνα, 20 προτάσεις σε ποτήρι καθώς και κουζίνα με ευρεία γκάμα επιλογών επιμελημένη από τον σεφ Μίλτο Αρμένη.

Η ταβέρνα των φίλων

Το νέο εστιατόριο στον Κολωνό δεν μοιάζει νέο αλλά ήδη ριζωμένο, τουλάχιστον στη λίστα μας αφού οι διθυραμβικές κριτικές και τα επιφωνήματα απόλαυσης των δικών μας φίλων στο τηλέφωνο που δοκίμασαν τα πιάτα του, δεν έχουν σταματημό. Τούτου λεχθέντως μάθαμε ότι το όνομα του απλά έχει διατηρηθεί αφού έτσι λεγόταν ανέκαθεν το μαγαζί. Νέο και παλιό μοιάζουν σε σύμπνοια, στο μενού, στην αισθητική και στην αξία μιας ταβέρνας φίλων ή στο σε "μια ταβέρνα με φίλους".

Σεϋχέλλες- η ανανέωση

Ακόμα και ο όχι εξωτικός αλλά αγαπημένος και οικείος γαστρονομικός σταθμός, η γαστρο-ταβέρνα 'Σεϋχέλλες' με επικεφαλής τους Κλεομένη Ζουρνατζή, Γιάννη Μαρκαδάκη και Φώτη Φωτεινόγλου αποκτά φρέσκια πνοή με νέες γεύσεις και μενού.

Gorlomi

Το νέο αυτό ιταλικό εστιατόριο που βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο του Λαιμού στο Κολωνά, φέρει μια ευχάριστη σχεδιαστική λεπτομέρεια στην άκρη των πιάτων του και έχει ήδη συζητηθεί θερμά, σχεδόν υμνηθεί για την δεξιοτεχνία που κρυβει το ριζότο του. Προφανώς η ουσία των πιάτων αναμένεται στις γεύσεις του και το γεγονός ότι η κουζίνα και το σχετικά σύντομο μενού του φέρει την υπογραφή του σεφ Luca Piscazzi (Pelagos) και την εκτέλεση του σεφ Σωτήρη Γιαννόπουλου, δεν είναι μάλλον καθόλου τυχαίο.

Farina Αthens

To Farina Athens είναι η νέα προσθήκη της στοάς Σπύρου Μήλιου(City Link). Ένα νέο ιταλικό εστιατόριο σε ένα από το πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας. Οι πίτσες που βγαίνουν από τον ξυλόφουρνο όπως και τα πιάτα του μενού που υπογράφει ο Εxecutive Chef Χάρης Μπουρης και παρουσιάζονται από την ανοιχτή κουζίνα, έχουν προσθέσει μυρωδιά σε αυτό το σημείο της πόλης. Σύντομα θα καθίσουμε να τα δοκιμάσουμε.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr