NEWSFLASH...
Marketing & Sales
ανάγνωση

Κειμενογράφος: Ο εξειδικευμένος συνεργάτης που θα αναδείξει ό,τι δημιουργείτε

Κειμενογράφος: Ο εξειδικευμένος συνεργάτης που θα αναδείξει ό,τι δημιουργείτε

Κειμενογράφος είναι ο επαγγελματίας που δημιουργεί κείμενα μεγαλύτερου ή μικρότερου μεγέθους, τα οποία επικοινωνούν προς ένα συγκεκριμένο επιμέρους κοινό, τα μηνύματα των εταιρειών, των επιχειρήσεων και των φορέων που επιθυμούν να προβάλλουν όλα όσα δημιουργούν και προσφέρουν.

Ένας κειμενογράφος έχει καθοριστική συμβολή για την αποτελεσματική προβολή των εκάστοτε προϊόντων και υπηρεσιών.

Ας δούμε αναλυτικά γιατί ένας κειμενογράφος είναι απαραίτητος για την αναβάθμιση της επικοινωνίας σας.

Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα & αποτελεσματική προβολή

Ακούμε ή διαβάζουμε κάτι που αφορά ό,τι αναζητούσαμε και έχουμε την αίσθηση ότι βρήκαμε αυτό που ψάχνουμε; Έχουμε κάποια έλλειψη και νιώθουμε ότι πλέον θα ικανοποιήσουμε την ανάγκη μας; Εφόσον κανείς γίνεται αποδέκτης ενός μηνύματος και πιστεύει ότι βρήκε λύση στο ζήτημα που τον απασχολεί, καθώς και ότι έφτασε στο σημείο να μπορεί να ικανοποιήσει κάποια επιθυμία του, είναι πολύ πιθανό ότι το σχετικό κείμενο έχει δημιουργηθεί από κειμενογράφο. Τα κείμενα που σχετίζονται με τις εταιρείες, τα brands και τις υπηρεσίες κάθε είδους έχουν δομηθεί με γνώμονα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Η δουλειά του κειμενογράφου είναι να υπογραμμίσει κάθε τί που κάνει το προσφερόμενο αγαθό άξιο να επιλεγεί. Κάθε κειμενογράφος γνωρίζει ότι αυτός είναι ένας από τους βασικούς στόχους του, ενώ οι πιο έμπειροι επαγγελματίες της κειμενογράφησης θα φέρουν εις πέρας την αποστολή τους με τον καλύτερο τρόπο!

Μηνύματα μοναδικού χαρακτήρα!

Οι κειμενογράφοι δημιουργούν υλικό που αφορά στο συγκεκριμένο brand της συγκεκριμένης εταιρείας, στη συγκεκριμένη δραστηριότητα του φορέα που τους εμπιστεύτηκε. Αυτό σημαίνει ότι ο κειμενογράφος σας εστιάζει στο τί κάνει αυτά αγαθά να ξεχωρίζουν. Ταυτόχρονα, όμως, προβάλλει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας με τέτοιο τρόπο που να πείθουν για τις πιο ποιοτικές ιδιότητες που τα διακρίνουν σε σχέση με άλλα παρόμοια. Επομένως, ο κειμενογράφος με τον οποίο θα συνεργαστείτε έχει την ικανότητα να περιγράψει αναλυτικά και με σαφήνεια για ποιο λόγο (ή για ποιους λόγους) αξίζει να επιλέξει κάποιος τα δικά σας προϊόντα ή τις δικές σας υπηρεσίες σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αλλά και γιατί θα παραμείνει ικανοποιημένος και μετά τη χρήση των προϊόντων / υπηρεσιών.

Πειστικός λόγος

Οι κειμενογράφοι ανήκουν στους επαγγελματίες της επικοινωνίας. Ως εκ τούτου, κατέχουν την τέχνη του λόγου. Παρόλα αυτά, σκοπός ενός κειμενογράφου δεν είναι αποκλειστικά να ενημερώσει όπως, για παράδειγμα, κάνει στη δουλειά του ένας δημοσιογράφος. Σκοπός ενός κειμενογράφου είναι να περιγράψει (και κάποτε να υπαινιχθεί), αλλά κυρίως να πείσει και να οδηγήσει το κοινό στο οποίο απευθύνεται να προτιμήσει συνειδητά το brand για το οποίο μιλά. Ο κειμενογράφος σας γνωρίζει πώς να παρουσιάσει τίτλους που θα τραβήξουν την προσοχή και θα κινητοποιήσουν το ενδιαφέρον. Επίσης, ο εξειδικευμένος συνεργάτης σας θα φροντίσει να διατηρηθεί το ενδιαφέρον του κοινού σας, ενώ παράλληλα θα δώσει πληροφορίες, θα αναπτύξει επιχειρήματα και θα σκιαγραφήσει τις κατάλληλες "εικόνες" που αφορούν τους μελλοντικούς καταναλωτές.

Επιτυχημένη επικοινωνία σε όλα τα πεδία

Στην εποχή μας, το πεδίο της επικοινωνίας όπου δραστηριοποιείται κάθε επιχείρηση ή και κάθε άλλου τύπου φορέας, έχει κατά πολύ διευρυνθεί. Πλέον, ένα μήνυμα που εκφράζει το τί δημιουργεί & προσφέρει οποιοσδήποτε επιθυμεί να προβληθεί, έχει τη δυνατότητα να εμφανιστεί τόσο σε έντυπα (περιοδικά, εφημερίδες κλπ.), όσο και σε ηλεκτρονικό περιβάλλον (σε ιστοσελίδες, social media, blogs κ.ά.). Εάν εντάξουμε στα παραπάνω και πιο ειδικά περιβάλλοντα όπως, για παράδειγμα, outdoor σημεία προβολής, αντιλαμβανόμαστε ότι χρειάζονται ιδιαίτερες και ειδικές ικανότητες προκειμένου να προσαρμόσουμε το μήνυμά μας στις ειδικές προδιαγραφές κάθε σημείου προβολής. Κάποιοι κειμενογράφοι ειδικεύονται σε ποικιλία ειδών της κειμενογράφησης και δημιουργούν ποιοτικά και εύστοχα κείμενα τόσο για έντυπα όσο και για ηλεκτρονικά μέσα. Αναζητήστε τους και επιβεβαιώστε το επίπεδο της δουλειάς τους μέσω των συστάσεων από προηγούμενες συνεργασίες τους.

Η ισχύς εν τη ενώσει

Στο πλαίσιο της παραγωγής υλικού συγκεκριμένων project, ο κειμενογράφος σας θα συνεργαστεί και με άλλης ειδίκευσης επαγγελματίες της επικοινωνίας, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την απόδοση του οπτικού μέρους του μηνύματος. Κατά την παραγωγή υλικού διαφημιστικών ταινιών, μηνυμάτων με προδιαγραφές brand storytelling, αλλά και διαφημιστικών καταχωρίσεων, αφισών και πολλών άλλων έργων όπου συνυπάρχει ο λόγος με την εικόνα, οι κειμενογράφοι έχουν καθοριστικό ρόλο για το επιτυχημένο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Όσοι δε χαρακτηρίζονται από υψηλό επαγγελματισμό θα λειτουργήσουν με τον καλύτερο τρόπο μέσα στη δημιουργική ομάδα, προσηλωμένοι στον κοινό στόχο και γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ένα άρτιο μήνυμα συχνά θα πρέπει να μιλά με εικόνες και ταυτόχρονα να απεικονίζεται με λέξεις.

Σε αυτό το σημείο, έχουμε αντιληφθεί τη στρατηγική των φορέων που επιλέγουν να ακουστούν με επιτυχία τα μηνύματά τους. Πλέον γίνεται κατανοητή η συμβολή ενός αξιόπιστου κειμενογράφου σε αυτή την επιτυχία, καθώς και το προβάδισμα που μπορεί να αποκτήσει κανείς χάρη στη συγκεκριμένη συνεργασία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr